Menenjit İlk Doz

171 görüntüleme
Seher G. G.

Seher G. G.

15 Aralık 2025 15:45
13 haftalık bebeğime ilk menenjit dozlarını yapıcam .Aşı yerinde şişlik kızarıklık olursa ne yapmalıyım ,yaşayan oldumu?
B

Burcu ..

16 Aralık 2025 10:17
Ben de yaptım o gün dikkat edin ateş olabiliyor çok kalın giyinmesin ateş olursa evde ılık su tedavisi yada calpol varsa gitmeden bi çay kaşığı içsin inşallah bir şey olmaz ama şişlik bizde de oldu normal dediler 2 güne geçti her hangi bir rahatsızlık vermedi zaten şişlik
Seher G. G.

Seher G. G.

16 Aralık 2025 10:19
@Burcu Ergin Çok korkuyorum ya ateşi kaç gün sürüyor acaba , Teşekkürler cevabınız için bu arada
B

Burcu ..

16 Aralık 2025 13:32
Hiç olmadı bizde ateş çok şükür çünkü aile hekimim bana gelmeden şurup ver dedi verdimm benn rotanın 2 ci dozunu yaptım ve menenjitde 2 tane toplamda 3 aşı oldu zaten menenjit 2 bacağa vuruldu rota ağızdan ve az emzirdim tamm doyurmadım ki kusmasınn rotayı
B

Burcu ..

16 Aralık 2025 13:32
Şişlik oldu doktor normal dedi zaten geçti
B

Burcu ..

16 Aralık 2025 13:34
Korkulacak bi durum yok her bebek aynı değil inşallah sizde de ateş olmaz
Seher G. G.

Seher G. G.

16 Aralık 2025 14:59
@Burcu Ergin İnşallah sağolun 🙏🏻
Y

Yeliz A.

19 Aralık 2025 21:01
Seher hanım benim bebeğim daha kücükken oldu 2 ay 16 günlük filandı sanırım hem rota hemde menenjit a grubu nimenrix aynı gün oldu bir hafta aradan sonra bexsero oldu ilk hafta herhangi bi sorun yaşamadık aşı yerinde şişlik kızarıklık ve ateş huysuzluk olmadı . Ama menenjit b grubu aşısı bi tık ağır bexsero yani hem şişti ve kızardı hemde vurulduğu ilk gün ateşi 38 e cıktı. Ama sadece o güne mahsusdu takip eden üç gün boyunca sadece kızarıklık oldu. İlk gece ateşi için calpol verdim pamuk ıslatıp ensesine koydum ve bol bol emzirdim. Sonrası günler için soguk suyla pamuğu ıslatıp bacağına koydum. Benim doktorum aşıya gelmeden önce calpol verilmesini öneriyor. Bi deneyin isterseniz.
Seher G. G.

Seher G. G.

19 Aralık 2025 23:30
@Yeliz Aktaş Teşekkürler Yeliz Hanım . Umarıım bizimde olmaz ateşimiz vs. Ama bazı kesim ateş çıkmadığı müddetçe calpol vs. Vermeyin diyor kafam karıştı açıkcası benimde
Y

Yeliz A.

20 Aralık 2025 04:05
Ben vermemiştim ama pişman oldum çünkü bexsero nerdeyse yüzde doksan beş ateş ve ağrı yapıyormuş her çocukta

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir