Menenjit Aşısı Koruyuculuğu 5 Sene mi ?

121 görüntüleme
G

Gamze Y.

6 Mayıs 2026 10:12
2 çocuğuma da bütün dozları eksiksiz yaptırdım en son dozu 13. Aylıkken yapıldı. Bu dozlar sadece 5 sene mi koruyor ? İlkokula başlarken tekrardan rapel yani hatırlatma dozu yapılmalı mı ?
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 10:19
bu dönem için ilkokulda rapel doz yapılması şart değil ancak 5 yıl sonraki okul-toplum popülasyonuna göre yeniden değerlendirilmesi gerekir bence.

Sıklıkla yurtdışına gitmek gibi durumlarda yapılıyor tekrar doz.
G

Gamze Y.

6 Mayıs 2026 10:33
Afranur Keskin
bu dönem için ilkokulda rapel doz yapılması şart değil ancak 5 yıl sonraki okul-toplum popülasyonuna göre yeniden değerlendirilmesi gerekir bence.

Sıklıkla yurtdışına gitmek gibi durumlarda yapılıyor tekrar doz.
Evet ama okullarda artık salgın görüyoruz o yüzden tedirgin oldum
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 10:36
Gamze Yıldırımlı
Evet ama okullarda artık salgın görüyoruz o yüzden tedirgin oldum
Siz bireysel olarak yaptırabilirsiniz çok tedirginseniz, dediğim gibi bulunduğunuz ortam ve koşulları değerlendirerek ilerleyebilirsiniz.

Tek doz yapılıyor zaten çocuğu da zorlamaz ama korur, devlet kendi sisteminde aktif uygulamadığı için ebeveyn kontrollü bir durum aslında.
G

Gamze Y.

6 Mayıs 2026 10:40
Afranur Keskin
Siz bireysel olarak yaptırabilirsiniz çok tedirginseniz, dediğim gibi bulunduğunuz ortam ve koşulları değerlendirerek ilerleyebilirsiniz.

Tek doz yapılıyor zaten çocuğu da zorlamaz ama korur, devlet kendi sisteminde aktif uygulamadığı için ebeveyn kontrollü bir durum aslında.
Tabi dediğim bireysel olarak tabi ki. Bu konu hakkında bilgi ve fikir almak istedim 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir