Menenjit Aşısı Ateş
121 görüntüleme

Sule D.
16 Mart 2026 00:13
Merhaba anneler 9 aylık kızım dün ikinci doz menenjit aşısını oldu ilkinde ateş yapmadı ama bu kez ateş oldu kulaktan ölçümde normal ateşi lokal olarak baş ve botun bölgesi 37-38 derecelerde oluyor 5 saat arayla calpol veriyorum sizde de ateş yaptı mı kaç gün sürdü?

Elif T.
16 Mart 2026 00:18
İlk dozu yaptırdık bizde bebeğim 3 aylık ateş olmadı çok şükür 6 saatte bir calpol verdim ama doktorumuz temassız ölçme yapmamızı kol altı ateş ölçeri veya kulaktan olanı önermişti.

Sule D.
16 Mart 2026 00:21
İlk dozu yaptırdık bizde bebeğim 3 aylık ateş olmadı çok şükür 6 saatte bir calpol verdim ama doktorumuz temassız ölçme yapmamızı kol altı ateş ölçeri veya kulaktan olanı önermişti.

Afranur K.
16 Mart 2026 00:38
Benim atesolcer hem temassız hemde aparatını çıkartınca kulaktan ölçüm yapıyor
siz bu aralıklarda değilseniz eğer ama yükselme olduğunu düşünüyorsanız önceliğiniz ilaçtan önce üstünü inceltmek, akral bölgeleri nemli bir bezle silmek, koltuk altı/bez bölgesi ve takip etmek olacaktır.

Elif T.
16 Mart 2026 01:56
Benim atesolcer hem temassız hemde aparatını çıkartınca kulaktan ölçüm yapıyor

Elif T.
16 Mart 2026 01:57
Eğer kulaktan ölçümünüz normal çıkıyorsa çok sık calpol vermenizi önermem. Doktorumuz aşıyı yapmadan önce bir doz vermişti mesela bizde daha sonra da beş uyardı, 37.5 - 38.00 arasına ulaşmadan ilaç verme diye.
siz bu aralıklarda değilseniz eğer ama yükselme olduğunu düşünüyorsanız önceliğiniz ilaçtan önce üstünü inceltmek, akral bölgeleri nemli bir bezle silmek, koltuk altı/bez bölgesi ve takip etmek olacaktır.

Afranur K.
16 Mart 2026 04:04
Aynen olabilir hatta 3. Ay aşısında ben de ateşi çıkmadan vermiştim, daha doğrusu 37.6 yı görümve verdim 5. Ayda tekrar dozlara gidince sordu, anlattım böyle böyle oldu diye hayır bekle tamemen yükselirse ver dedi ve 2. Tekrarımızda 38 e yaklaşmadık bile 37.6-37.5 e dolandı sonra düştü kendiliğinden.
Ama bence her bebek bir değil, doktorun bebeğe göre değişen önerileri arasında yer alıyordur diye tahmin de ediyorum.
Ama bence her bebek bir değil, doktorun bebeğe göre değişen önerileri arasında yer alıyordur diye tahmin de ediyorum.

Aycan K. S. ..
10 Nisan 2026 21:56
Merhaba, benim bebeğim 3. Ayında özel aşılarını yaptırdık. Ateşi ne kadar süre devam edebilir ? Ayrıca bu aşilardan ne kadar süre sonra banyo yaptırabiliriz ?

Elif T.
10 Nisan 2026 22:12
Merhaba, benim bebeğim 3. Ayında özel aşılarını yaptırdık. Ateşi ne kadar süre devam edebilir ? Ayrıca bu aşilardan ne kadar süre sonra banyo yaptırabiliriz ?

Sule D.
10 Nisan 2026 22:42

Aycan K. S. ..
12 Nisan 2026 09:15
Hepinize çok teşekkür ederim. 24 saat indi çıktı ateşi. Sonraki gün hafif ateşlendi. 3. Gün artık rahatladi. 24 saatten sonra ilik su ile banyo yaptırdim .