Menenjit Aşısı
61 görüntüleme
T
Tuğba Ö.
9 Nisan 2026 17:41
Merhaba bugün bebeğime 7. Ayında ilk doz menenjit aşıları yapıldı bexero ve nimenrix olarak , eve gelir gelmez ateş düşürücü verdim bir kaç yerde menenjit aşısından sonra ateş düşürücü verilmeli ateş çıkmasını beklemeden diye gördüğüm için acaba bu aşının etkisini azaltır mı sizler de verdiniz mi acaba
R
Rahime S.
9 Nisan 2026 18:40
Merhaba bizimde [7.ayda](7.ayda) ilk dozlar yapıldı gece yatmadan ateşi olmadığı halde ateş düşürücü verdim. Ebe verebilirsin demişti. Hiçbir yerde aşının etkisi düşer tarzı bir bilgi görmedim bence hiçbir şey olmaz merak etmeyin.
A
Aslıhan G.
9 Nisan 2026 18:53
Aşının etkisini düşürmez fakat ateş dediğimiz şey 38 ve üzeridir vermenize gerek yok . 38 i görünce vermeniz daha doğruydu vücudun savaşmaya , savaşmayı öğrenmeye de ihtiyacı var :)belki hiç ateşi çıkmayacaktı boşuna ilaç kullanımına gerek yok

Latife K.
9 Nisan 2026 20:10
Ben genelde memenjitten sonra veriyorum. İlk gece ateşi oluyor çünkü. Menenjit zaten zor bir ası. 3 gün falan huzursuzluk oluyor. İştah kapanması oluyor. Son bexeroda kolu acayip sisti ve kızardı. Bu da aklınızda bulunsun. Şişerse falan normalmiş
T
Tuğba Ö.
9 Nisan 2026 20:27
Merhaba bizimde [7.ayda](7.ayda) ilk dozlar yapıldı gece yatmadan ateşi olmadığı halde ateş düşürücü verdim. Ebe verebilirsin demişti. Hiçbir yerde aşının etkisi düşer tarzı bir bilgi görmedim bence hiçbir şey olmaz merak etmeyin.
T
Tuğba Ö.
9 Nisan 2026 20:28
Aşının etkisini düşürmez fakat ateş dediğimiz şey 38 ve üzeridir vermenize gerek yok . 38 i görünce vermeniz daha doğruydu vücudun savaşmaya , savaşmayı öğrenmeye de ihtiyacı var :)belki hiç ateşi çıkmayacaktı boşuna ilaç kullanımına gerek yok
T
Tuğba Ö.
9 Nisan 2026 20:29
Ben genelde memenjitten sonra veriyorum. İlk gece ateşi oluyor çünkü. Menenjit zaten zor bir ası. 3 gün falan huzursuzluk oluyor. İştah kapanması oluyor. Son bexeroda kolu acayip sisti ve kızardı. Bu da aklınızda bulunsun. Şişerse falan normalmiş

Latife K.
9 Nisan 2026 20:52
Biz 6 doz olduk. Son iki dozu koldan yapıldı. Diğerleri bacaktı. Bacaktan olanda bu kadar şişlik falan olmamıştı. Son ikiyi koldan yaptılar. Hatta sonuncuyu bugün koldan yaptırdık. Ağır bir aşı