Menenjit Aşısı

64 görüntüleme
N

Nesrin S.

9 Nisan 2026 08:05
Memenjit aşısı ne zaman yapılmalı oğlum 20 aylik henüz yaptirmadim geç mi kaldım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 08:10
Menenjit Aşısı Hakkında Bilgiler

Menenjit aşısı, menenjit hastalığının önlenmesine yardımcı olan bir aşıdır. Menenjit, beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanmasıdır ve genellikle bakteriler veya virüsler tarafından veroorzaaktir.

Uygun Yaş Aralığı

Menenjit aşısı genellikle 2-5 ay arası bebeklere önerilir. Ancak, daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde de yapılabilir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve diğer sağlık kuruluşları, menenjit aşısının 2-5 ay arası bebeklere yapılmasını önermektedir.

20 Aylık Çocuğa Menenjit Aşısı

20 aylık çocuğunuza menenjit aşısını yaptırmanız hala mümkündür. Ancak, aşı takvimi genellikle 2-5 ay arası bebekler için planlanır. 20 aylık çocuğunuz için doktorunuzla konuşarak en uygun aşı takvimini belirleyebilirsiniz.

Önerilen Aşı Takvimi

2-5 ay arası: 2-3 doz menenjit aşısı (Bexsero veya Nimenrix)
6-12 ay arası: 2-3 doz menenjit aşısı (Bexsero veya Nimenrix)
* 1-2 yaş arası: 1 doz menenjit aşısı (Bexsero veya Nimenrix)

Doktorunuzla Konuşun

20 aylık çocuğunuz için en uygun aşı takvimini belirlemek için doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, çocuğunuzun sağlık durumunu değerlendirerek en iyi aşı planını önerir.

Sonuç

20 aylık çocuğunuza menenjit aşısını yaptırmanız hala mümkündür. Doktorunuzla konuşarak en uygun aşı takvimini belirleyebilirsiniz. Menenjit aşısı, menenjit hastalığının önlenmesine yardımcı olan önemli bir aşıdır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Menenjit Ne Zaman Yapilir
3. Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılır
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Latife K.

Latife K.

9 Nisan 2026 20:16
Menenjit aşısında geç kalma gibi bir durum yok. İsteyen herkes hangi yaş grubu olursa olsun yapılabiliyor. Sadece kaç doz olacağı fark ediyor. Biz erken başladık 6 doz olduk. Ama ilerleyen dönemlerde daha az oluyor diye biliyorum. Asm ile görüşürseniz size detaylı bilgi verecektir. Ya da çocuk doktorunuza söylersiniz size aşı planı çıkarır
N

Nesrin S.

9 Nisan 2026 20:21

Latife Karadaş

Menenjit aşısında geç kalma gibi bir durum yok. İsteyen herkes hangi yaş grubu olursa olsun yapılabiliyor. Sadece kaç doz olacağı fark ediyor. Biz erken başladık 6 doz olduk. Ama ilerleyen dönemlerde daha az oluyor diye biliyorum. Asm ile görüşürseniz size detaylı bilgi verecektir. Ya da çocuk doktorunuza söylersiniz size aşı planı çıkarır

Teşekkürler:)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir