Menenjit Aşısı
155 görüntüleme
D
Duygu A.
11 Mart 2026 01:54
Merhaba 14 aylık bebeğimin menenjit aşısı 3 dozunu yaptıracağım aşılara her zaman sabah gideriz ama işimiz çıktı öğle saatinde vurdursak sorun olur mu?
T
Tuğçe A. ..
11 Mart 2026 01:58
Ben öğleden sonra vurdurmuştum aşı anında ve sonrasında çok ağladı aşı yaktı muhtemelen bir de sonrasında çok etkiledi ateş yapmadı aşı ama huzursuzluğu çok oldu bayağı güçlü bir aşı huzursuz olunca ağrı kesici verdik daha bi rahatladı ama aşı sonrası bebekle ilgilenmek için işlerinizi halletmenizi öneririm sadece evde onunla ilgilemeniz gerekecek inşallah kolaylıkla atlatır
A
Aslınur H.
11 Mart 2026 04:12
Bizimki çok zor geçti iki gün kesintisiz ağladı ateşi iki gün sürdü iştahsızlığı iki hafta olacak geçmedi . Mamayı şırıngayla veriyorum biberonu istemiyor . Kısacası menenjit aşısı bizi mahvetti o yüzden ikinci dozlarını yaptırmayacağım
G
Gül Y.
11 Mart 2026 04:31
Bizimki çok zor geçti iki gün kesintisiz ağladı ateşi iki gün sürdü iştahsızlığı iki hafta olacak geçmedi . Mamayı şırıngayla veriyorum biberonu istemiyor . Kısacası menenjit aşısı bizi mahvetti o yüzden ikinci dozlarını yaptırmayacağım
D
Duygu A.
11 Mart 2026 05:13
A
Aslınur H.
11 Mart 2026 19:46
Aşının bu hale getirdiği çocuğunuz gerçekten hasta olursa ne duruma gelir bunu düşündünüz mü?
G
Gül Y.
11 Mart 2026 20:55
Aşı karşıtı değilim tabiki devlet aşılarını yaptırdım yaptıracağım da fakat aşı takvimi çok yoğun ve oğlum gerçekten çok kötü oldu henüz etkisi geçmedi bir anne olarak elbette tedirginim sonuçta herkesin evladı kendine kıymetli
A
Aslınur H.
12 Mart 2026 14:36
Size hem bir anne hem de bir hemşire olarak anlatayım evet aşı takvimleri çok yoğun benim de bebeğime aşı yapılınca ağlayınca ateşi çıkınca canının yandığını gördükçe benim de canım yanıyor ama biliyorum ki bunlar hastalığa gerçekten yakalanmasından daha iyi. Menenjit aşıları en ağır aşılar ve etkisinin 1 hafta sürmesi normal. Devletin bu aşıları takvime almamasının sebebi gerek görmemesi değil pahalı olması. Menenjit ve rota çocuklarda öldürücülüğü çok yüksek hastalıklar o yüzden ikinci dozu yaptırmayacağım derken tekrar düşünün isterim.