Menenjit Aşısı
61 görüntüleme
E
Ecem ..
5 Mart 2026 21:57
Kızlar selam bebişim 3 aylık bu ay menenjit yapılmaya başlanıyomus ama ben araştırınca baya olumsuz yorumlarla karsılastım yan etkısı cok alan bir aşı diye siz kacıncı ay yaptırdınız neler yaşadınız

Fehime Y.
5 Mart 2026 22:08
Biz 3 ve 7. Aylarda yaptırdık hiç bir sorun yaşamadık

Afranur K.
5 Mart 2026 22:13
Biz de yaptırdık, 5. Ayda da yaptıracağız devamını. Nasıl bi yan etki okudunuz bilmiyorum ama sıklıkla ateş dışında bir sıkıntı yaşamadık, onun içinde ilk 2 gün düzenli takip ce ateş düşürücü kullandık.
E
Ecem ..
5 Mart 2026 22:15
Biz de yaptırdık, 5. Ayda da yaptıracağız devamını. Nasıl bi yan etki okudunuz bilmiyorum ama sıklıkla ateş dışında bir sıkıntı yaşamadık, onun içinde ilk 2 gün düzenli takip ce ateş düşürücü kullandık.

Afranur K.
5 Mart 2026 22:18
Ya işte yok havale yok yogun bakımlık olduk dıye yorum gordum cok korktum bızım dogum sonrası solunum sıkıntısı sebebıyle bı yogun bakım surecımız oldu ondan tedırgın oldum
E
Ecem ..
5 Mart 2026 22:19
Biz de 21 gün yoğunbakımda yattık, solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle, açıkçası en kısa zamanda bilerek yaptırdım menenjit aşısını çünkü o dönemde aynı bakterinin beyni de enfekte etme ihtimali konuşuldu yani menenjit olma ihtimali. Emin olun hasta olma ihtimali inanılmaz korkutucuydu, aşıyla yaşadığım 1-2 günlük ateş tolere edilir de bebeğimin hasta olma ihtimali bile korkutucu gelir.

Afranur K.
5 Mart 2026 22:21
Haklısınız allah korusun ya ıste ıster ıstemez tedırgın oluyoruz 3 ay cok kucuk geldı gozume aşı agır mı gelır dıye dusundum
E
Ecem ..
5 Mart 2026 22:22
Şöyle söyleyeyim keşke 3 günlük bebeğimin menenjit aşısı olsaydı diye ağladım 😔 bebeklerimiz güçlü oldukları içim o yoğunbakımdan çıktılar şimdi bu aşıları çok rahat atlatırlar merak etmeyin 🫶🏻