Menenjit Aşısı
127 görüntüleme
T
Tuğba E.
26 Şubat 2026 01:13
Bebeğim bugün saat 11 civarı aşısını oldu şimdiye kadar hep ağrı kesici verdim bacak ağrısı olduğu aşikar olduğu için. Çünkü çok ağladı. Ama şu an uyuyor ve ateşi 37.0-37.5 arası seyrediyor. Tekrar şurup vermeli
Miyim yoksa beklemeli miyim bilmiyorum. Aşının üzerinden 12 saatten fazla geçti hala ateş yapma olasılığı var mı emin olamadım.
Miyim yoksa beklemeli miyim bilmiyorum. Aşının üzerinden 12 saatten fazla geçti hala ateş yapma olasılığı var mı emin olamadım.
D
Derya S. ..
26 Şubat 2026 03:24
Merhaba, bu asi bizde de ates yapmisti ve 12 saatten fazla surmustu fakat her bebek baska tabi ki. Bosuna ilac vermemek adina takip edip atesi cikarsa vermenizi oneririm.
Muhtemelen bacak agrisi da hafiflemistir fakat gecmediyse ben gecene kadar bir bacagini digerine sabitlemistim sıkı bir kundakla. Hareket ettiremeyince daha az aglamisti. Kollar serbest fakat bacaklari kundakli idi agrisi gecene kadar.
Gecmisler olsun ve sifa olsun dilerim. 🙏🏻
Muhtemelen bacak agrisi da hafiflemistir fakat gecmediyse ben gecene kadar bir bacagini digerine sabitlemistim sıkı bir kundakla. Hareket ettiremeyince daha az aglamisti. Kollar serbest fakat bacaklari kundakli idi agrisi gecene kadar.
Gecmisler olsun ve sifa olsun dilerim. 🙏🏻
T
Tuğba E.
26 Şubat 2026 03:30
Çok teşekkür ederim 🙏
Ateşi 38 oldu üzerini incelttim ve mecbur ateş düşürücü verdim umarım bu son ateş düşürücü olur ve sabaha bir şeyi kalmaz çünkü bu saate kadar uyumadım ve ben de çok yıprandım :(
Ateşi 38 oldu üzerini incelttim ve mecbur ateş düşürücü verdim umarım bu son ateş düşürücü olur ve sabaha bir şeyi kalmaz çünkü bu saate kadar uyumadım ve ben de çok yıprandım :(
D
Derya S. ..
26 Şubat 2026 03:39
Çok teşekkür ederim 🙏
Ilk bebegim oldugu icin annelige bir adim daha yaklastigim gece derim hep o geceye. Emin olun ya bitti ya bitmek uzere asi etkisi. Sabaha bir seyi kalmamis olacak. Yaninizda uyuyorsa siz de yanina uzanin dinlenin. En. Zor kismi gecti cunku. Siz harika bir annesiniz. 🌸

Afranur K.
26 Şubat 2026 05:40
Tuğba hanım 12. Saat ile 24. Saat arasında ateş daha çok görülür. 24. Saatten sonra azalma ve rahatlama beklenir. Bazı bebeklerde 2. Güne uzayan ateş de oluyor içiniz rahat olsun bundan dolayı. 4 saatte bir ateş düşürücü verebiliyorsunuz, söylemiştir zaten hemşireler. İçiniz rahat olsun norma bir durum bu
T
Tuğba E.
26 Şubat 2026 12:44
Cok dogru yapmissiniz, ben de o gece sadece atleti ile yatirmis, basina da soguk pamuk koymustum. Benim icin de cok zor bir geceydi.
Ilk bebegim oldugu icin annelige bir adim daha yaklastigim gece derim hep o geceye. Emin olun ya bitti ya bitmek uzere asi etkisi. Sabaha bir seyi kalmamis olacak. Yaninizda uyuyorsa siz de yanina uzanin dinlenin. En. Zor kismi gecti cunku. Siz harika bir annesiniz. 🌸
T
Tuğba E.
26 Şubat 2026 12:46
Tuğba hanım 12. Saat ile 24. Saat arasında ateş daha çok görülür. 24. Saatten sonra azalma ve rahatlama beklenir. Bazı bebeklerde 2. Güne uzayan ateş de oluyor içiniz rahat olsun bundan dolayı. 4 saatte bir ateş düşürücü verebiliyorsunuz, söylemiştir zaten hemşireler. İçiniz rahat olsun norma bir durum bu
Hafifletilmiş hali
bu kadar rahatsız ettiyse gerçek hastalık nasıldır

Afranur K.
26 Şubat 2026 13:18
Çok teşekkürler Afranur hanım bilgilendirme için. Ben ağrısı olmasın diye aşıdan hemen sonra başlamıştım ağrı kesici vermeye. Çünkü ağrı çeksin istemdim. Sabah da yine ağrı kesici verdim çok ağladığı için. Ateş değil bacak ağrısı için ağlıyordu öyle hissettim. Sanki şimdi daha iyi. Umarım bir daha vermeme gerek kalmaz. Aşıyı vurdurduğum için eleştiriler aldım ne gerek vardı diye. Ben de muallaktayım şu an acaba gereksiz yere mi acı çektirdim bebeğime diye. Ama bir yandan da şöyle düşünüyorum. Aşısı yani
Hafifletilmiş hali
Hafifletilmiş hali
O an keşke doğar doğmaz yapılan bir aşı olsa diye o kadar çok istemiştim ki, menenjit beyin zarının enfeksiyonu biliyorsunuz belki de sağlam olan bebeğimi kötü bir hale getirecek Allah korusun canından edecekti am allaha şükür erken tespit edildiği için hemen tedavi edildi.
Bundan dolayı hiç pişman olmayın, bir bacak ağrısı 2-3 güne geçer, ateş 1-2 güne düşer yaşadıklarınız da geride kalır ama çocuğunuz Allah’ın izni ile sağlıklı ve güvende kalır
T
Tuğba E.
26 Şubat 2026 13:20
İyi ki yaptırdınız diyebilirim, bebeğim doğduktan 2 gün sonra enfeksiyon sebebiyle hastaneye yattı ve menenjit olma ihtimalinin kıyısından döndük diyebilirim.
O an keşke doğar doğmaz yapılan bir aşı olsa diye o kadar çok istemiştim ki, menenjit beyin zarının enfeksiyonu biliyorsunuz belki de sağlam olan bebeğimi kötü bir hale getirecek Allah korusun canından edecekti am allaha şükür erken tespit edildiği için hemen tedavi edildi.
Bundan dolayı hiç pişman olmayın, bir bacak ağrısı 2-3 güne geçer, ateş 1-2 güne düşer yaşadıklarınız da geride kalır ama çocuğunuz Allah’ın izni ile sağlıklı ve güvende kalır