Menenjit Aşısı

136 görüntüleme
M

Mine B. ..

9 Şubat 2026 11:03
Bebeğim 3.5 aylık sağlık ocağındaki ebe [7.ayda](7.ayda) yaptır diyor kendi doktorumuz 3 ve [5.ayda](5.ayda) diyor boy kilo ölçumüne gittigimiz doktorumuz 4 ya da [5.ay](5.ay) diyor siz hangi aylarda yaptırdınız kafam cok karıştı
F

Fatma S. ..

9 Şubat 2026 11:54
Devlet aşıları yla denk gelmesin diye 5-7-13. Aylar olarak yaptırdım
Afranur K.

Afranur K.

9 Şubat 2026 12:02
3-5 de yaptırıyoruz biz de erkenden aşılarını olsun diye. Devlet aşılarının olmadığı 3-5-7 gibi aylarda yapıyorlar genelde. Ebeniz 3. Ayda bir uygulama yaptı mı ki? Devlet aşısı yok o ay
S

Selin E.

9 Şubat 2026 12:28
5-7 önerildi bize de
M

Mine B. ..

9 Şubat 2026 12:37

Afranur Keskin

3-5 de yaptırıyoruz biz de erkenden aşılarını olsun diye. Devlet aşılarının olmadığı 3-5-7 gibi aylarda yapıyorlar genelde. Ebeniz 3. Ayda bir uygulama yaptı mı ki? Devlet aşısı yok o ay

Kilo alımı yeterli olmadığı icin ilk rota aşısını 3.ayda ancak yaptirdik
M

Mine B. ..

9 Şubat 2026 12:37

Selin Erçelik

5-7 önerildi bize de

8 martta [2.karma](2.karma) aşısı var sanıyorum mart sonunda yaptırmak daha iyi olacak menenjit bizim icin
Tuba

Tuba

9 Şubat 2026 12:53
Bizde 3 5 ve 13 ayda biz 3 ve 5 i yaptırdık
M

Mine B. ..

9 Şubat 2026 12:54
Herkes erkenden yaptırmış [7.ay](7.ay) geç olacak o zaman aşısının olmadigi bir aya sıkıstıracagiz
Afranur K.

Afranur K.

9 Şubat 2026 18:27

Mine Batibey

Herkes erkenden yaptırmış [7.ay](7.ay) geç olacak o zaman aşısının olmadigi bir aya sıkıstıracagiz

Biz rota ve menenjit aynı anda 3. Ayda olmuştuk yani bir aşı oldu diğerini olmasın ilişkisi genelde olmuyor. Rotayı ya 2. Ayda karma ve veremle birlikte yapıyorlar ya da 3. Ayda menenjitle birlikte zaten.

Ama kilo düşüklüğü sebep mi bilmiyorum 🤷🏻♀️
M

Mine B. ..

9 Şubat 2026 18:28

Afranur Keskin

Biz rota ve menenjit aynı anda 3. Ayda olmuştuk yani bir aşı oldu diğerini olmasın ilişkisi genelde olmuyor. Rotayı ya 2. Ayda karma ve veremle birlikte yapıyorlar ya da 3. Ayda menenjitle birlikte zaten.

Ama kilo düşüklüğü sebep mi bilmiyorum 🤷🏻♀️

Evet bizde normalde rota ve menenjit birlikte yaptıracaktık ama ağır gelir ikisi aynı anda dediler o şekilde kaldi
Afranur K.

Afranur K.

9 Şubat 2026 18:30
Rotanın tekrar dozunu 5. Ayda yapacaklardır yine menenjit kalıyor. Bi de menenjit 1 yaş altında ölümcül bi enfeksiyon olduğu için doktorumuz bize yapabileceğimiz ilk aralıkta yapmaya başlayacağız o da 3. Ay demişti. Siz yeniden bir görüşün doktorunuzla isterseniz
E

Eylem G. ..

11 Şubat 2026 18:31
bizde 3 aylık olduk bugün hem rota hem menenjit aşılarını yaptırdık doktor ikisini birlikte 3. ayda önerdi aralığı iki ay olacak şekilde önerdi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Şubat 2026 18:37
3-5-13. Aylarda nimenrix ve baxsero aynı anda yaptım oğluma belki size referans olur
Ç

Çiğdem

11 Şubat 2026 18:42

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

3-5-13. Aylarda nimenrix ve baxsero aynı anda yaptım oğluma belki size referans olur

Ateş oldu mu? Baxsero Ateş yapabiliyormuş sonrası nasıl geçti acaba?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Şubat 2026 18:44
Aşıda ateş oldu sadece çünkü aynı gün rota da yaptım :) Ateş takibi yaptım 38 i geçince ateş düşürücü verdim sabaha kadar ateş takibi başka bir şey yapmaya gerek yok zaten diğerlerinde ateş olmadı onlarda da olabilirdi ama . Aşıdan önce bir şey yapmayın aşıdan sonra ateş olabilir olursa ateş düşürücü verir takip edersiniz
M

Mine B. ..

11 Şubat 2026 19:15
Bizde dün nimenrix olduk
M

Mine B. ..

11 Şubat 2026 19:16

Eylem G.

bizde 3 aylık olduk bugün hem rota hem menenjit aşılarını yaptırdık doktor ikisini birlikte 3. ayda önerdi aralığı iki ay olacak şekilde önerdi

Doktorumuz bize de öyle önermişti ama kilo alimi düşük olunca ikisini aynı anda yaptırmayın demisti iki asi arasında 15 gün olmuş oldu bu aralıkta da yaklasik 500gr aldı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir