Menenjit Aşıları

128 görüntüleme
T

Tuğba B.

10 Mart 2026 18:06
Arkadaşlar oğlum 5 aylık. Çocuk doktorumuz 5 7 17. Aylarda bexsero, 15. Ayda nimerix yaptırmamızı söyledi. Sağlık ocağı doktorumuz 1 yaş sonrası tek doz yapılsın yeter dedi. Tanıdığım bir Prof enfeksiyon doktoru zorunlu aşılar yeterli sadece rota yaptır dedi. Ne yapmalıyız? Lütfen yardımcı olun kafam Allah bullak. Bexsero için çok ağır aşı ve kötü yan etkileri varmış hem söylüyorlar hem burda da okuyorum
B

Büşra K.

10 Mart 2026 19:17
Bexero dediginiz aşı menenjit aşılarından biri. Toplumda aşı karşıtı sayısı gunden gune artiyo ve bizim evlatlarımizi daha sıkı korumamiz lazim. Bexoro hafif ates biraz da huysuzluk yapiyo menenjit ise beyin hasarı, engellilik ve ölme neden oluyo. Tarafınızı siz seçin.
T

Tuğba B.

11 Mart 2026 10:14
Yaptırmak istiyorum ama halk arasını geçtim daha doktorlar arasında bile böyle bir tutarsızlık varken haklı olarak şüpheye düşmeyi normal buluyorum
A

Arzu.G

Premium Üye
11 Mart 2026 10:27
Sağlık ocağını kesinlikle dinlemeyin. Yaptıracaksanız rutinde nasıl yapılıyorsa öyle yaptırın 5 7 13 gibi .sadece tek dozla koruyuculuğu olsaydı bu kadar detaylı takvimi olmazdı zaten .ben sadece rotayı yaptırdım ama karşıt olduğum için değil menenjite maruz kalacağı durum yok henüz çok gerek görmedim o yüzden fiyatları da malum çünkü.
A

Ayşenur S. T.

11 Mart 2026 11:44
Ben de yaptırılmasını olumlu bulup 2 doz menenjit yaptırmış bir anneyim:)
T

Tuğba B.

24 Mart 2026 16:46
İlk dozumuzu yaptırdık. Bexsero. 12 martta. Aşı yeri hala urlu şiş böyle. Ağrı yok sanırım bastırıyorum tepki vermiyor ama aşı yeri hala çok belirgin normal mi peki
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir