Menenjit Aşıları 1 Yaş Sonrası

47 görüntüleme
G

Gözde

26 Mart 2026 21:05
Ben nimenrix 1 yaş sonrası bexsero da 2 yaş sonrası düşünüyorum doz sayısı azaldığı için. Önerir misiniz sizde
Elif T.

Elif T.

26 Mart 2026 21:32
Bexsero için 3. Ay da başladık doz sayısı değişmiyor dedi doktorumız sadece nimenrix tek doz oluyor Osman hocanın videosunu da dinleyebilirsiniz
G

Gözde

26 Mart 2026 21:33
Bizde rota aşısı çok yan etki yaptı korkuyorum o yüzden kafam karıştı biraz daha büyüse mi dedim 🤦♀️
Elif T.

Elif T.

26 Mart 2026 22:28

Gözde Oktay

Bizde rota aşısı çok yan etki yaptı korkuyorum o yüzden kafam karıştı biraz daha büyüse mi dedim 🤦♀️

Rota canlı aşı ama menenjitler ölü aşı o kadar yan etki olmaya bilir ama yine de doktora danışarak ilerlemek en doğrusu olacaktır.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

26 Mart 2026 23:58
Menenjit aşıları konusunda planlama yaparken, çocuğunuzun gelişim sürecinde korumanın önemli olduğunu düşünmek gerekir. Nimenrix ve Bexsero, menenjit hastalığına karşı koruma sağlayan iki farklı aşı türüdür.

Genellikle önerilen doz şöyledir:
- Nimenrix: 12 ay ve üzeri bebeklerde tek doz uygulanması önerilir.
- Bexsero: Doz takvimi biraz daha karmaşıktır; sıklıkla 2-5 aylık bebeklerde 3 doz halinde (aralarında en az 1 ay bırakılarak) uygulanır. Bazı durumlarda 1 yaş sonrasında hatırlatma dozu da önerilebilir.

Sizin planınız:
- 1 yaş sonrası Nimenrix: Bu plan uygun görünüyor.
- 2 yaş sonrası Bexsero: Bu dozun etkinliği konusunda bazı görüşler olabilir ancak hatırlatma dozu olarak uygulanabilir.

Doktorunuzla detaylı bir planlama yapmanız önemlidir. Her çocuğun sağlık durumu ve gelişimi farklıdır; bu nedenle en doğru planı doktorunuz belirleyecektir.

Ayrıca doz sayısının azalması değil, çocuğunuzu korumak için en etkili planın belirlenmesi önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Sonrası Menenjit Aşısı
2. Menenjit Aşısı
3. Menenjit Aşıları Dozları
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gözde

26 Mart 2026 23:59

Elif

Rota canlı aşı ama menenjitler ölü aşı o kadar yan etki olmaya bilir ama yine de doktora danışarak ilerlemek en doğrusu olacaktır.

Doğru diyorsunuz bi danışayım doktora teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir