Menenjit Aşıları 1 Yaş Sonrası
47 görüntüleme
G
Gözde
26 Mart 2026 21:05
Ben nimenrix 1 yaş sonrası bexsero da 2 yaş sonrası düşünüyorum doz sayısı azaldığı için. Önerir misiniz sizde

Elif T.
26 Mart 2026 21:32
Bexsero için 3. Ay da başladık doz sayısı değişmiyor dedi doktorumız sadece nimenrix tek doz oluyor Osman hocanın videosunu da dinleyebilirsiniz
G
Gözde
26 Mart 2026 21:33
Bizde rota aşısı çok yan etki yaptı korkuyorum o yüzden kafam karıştı biraz daha büyüse mi dedim 🤦♀️

Elif T.
26 Mart 2026 22:28
Bizde rota aşısı çok yan etki yaptı korkuyorum o yüzden kafam karıştı biraz daha büyüse mi dedim 🤦♀️

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
26 Mart 2026 23:58
Menenjit aşıları konusunda planlama yaparken, çocuğunuzun gelişim sürecinde korumanın önemli olduğunu düşünmek gerekir. Nimenrix ve Bexsero, menenjit hastalığına karşı koruma sağlayan iki farklı aşı türüdür.
Genellikle önerilen doz şöyledir:
- Nimenrix: 12 ay ve üzeri bebeklerde tek doz uygulanması önerilir.
- Bexsero: Doz takvimi biraz daha karmaşıktır; sıklıkla 2-5 aylık bebeklerde 3 doz halinde (aralarında en az 1 ay bırakılarak) uygulanır. Bazı durumlarda 1 yaş sonrasında hatırlatma dozu da önerilebilir.
Sizin planınız:
- 1 yaş sonrası Nimenrix: Bu plan uygun görünüyor.
- 2 yaş sonrası Bexsero: Bu dozun etkinliği konusunda bazı görüşler olabilir ancak hatırlatma dozu olarak uygulanabilir.
Doktorunuzla detaylı bir planlama yapmanız önemlidir. Her çocuğun sağlık durumu ve gelişimi farklıdır; bu nedenle en doğru planı doktorunuz belirleyecektir.
Ayrıca doz sayısının azalması değil, çocuğunuzu korumak için en etkili planın belirlenmesi önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Sonrası Menenjit Aşısı
2. Menenjit Aşısı
3. Menenjit Aşıları Dozları
Genellikle önerilen doz şöyledir:
- Nimenrix: 12 ay ve üzeri bebeklerde tek doz uygulanması önerilir.
- Bexsero: Doz takvimi biraz daha karmaşıktır; sıklıkla 2-5 aylık bebeklerde 3 doz halinde (aralarında en az 1 ay bırakılarak) uygulanır. Bazı durumlarda 1 yaş sonrasında hatırlatma dozu da önerilebilir.
Sizin planınız:
- 1 yaş sonrası Nimenrix: Bu plan uygun görünüyor.
- 2 yaş sonrası Bexsero: Bu dozun etkinliği konusunda bazı görüşler olabilir ancak hatırlatma dozu olarak uygulanabilir.
Doktorunuzla detaylı bir planlama yapmanız önemlidir. Her çocuğun sağlık durumu ve gelişimi farklıdır; bu nedenle en doğru planı doktorunuz belirleyecektir.
Ayrıca doz sayısının azalması değil, çocuğunuzu korumak için en etkili planın belirlenmesi önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Sonrası Menenjit Aşısı
2. Menenjit Aşısı
3. Menenjit Aşıları Dozları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gözde
26 Mart 2026 23:59
Rota canlı aşı ama menenjitler ölü aşı o kadar yan etki olmaya bilir ama yine de doktora danışarak ilerlemek en doğrusu olacaktır.