Menenjit Aşı Takvimi
120 görüntüleme
D
Damla Ö.
19 Mart 2026 16:06
Merhaba yaşadığım şehirdeki özel hastane kapandı devlet hastanesine çocuk salgın hastalıkları yoğun olduğu için götürmek istemiyorum. Bu yüzden menenjit aşı takvimi oluşturmak adına danışmak istedim. 3,5 ve 7. aylarda yaptırmayı düşünüyoruz. Tüm aylarda bir nimenrix bir bexero mu yapılıyor? 13. ayda tekrar yaptırmak gerekli mi?

Özge A.
19 Mart 2026 17:38
3.5-5.30 ve13.5 ayda olmalı

Fatma A. U.
19 Mart 2026 17:51
Sağlık ocağında yaptırmaya başladık biz 7. 9. 13 . Ayda olacak birinci dozu yaptırdık bayramdan sonra ikinci dozu olacak
Ö
Özge T.
19 Mart 2026 18:04
Merhaba ben de devlet aşıları olmayan 3 ve 5.aylarda yaptırdım son menenjit dozu [13.ayda.](13.ayda.) İlk dozda aynı gün nimenrix bexero oldu, ikincisinde bir hafta arayla yapıldı önlem amaçlı ama bir şey olmadı. Yalnız aile hekimi doktor reçetesi görmeden uygulamadı, önden sorun isterseniz devlete gidip yazdırmanız gerekebilir
Ş
Şaziye
22 Mart 2026 23:12
5-7-13. Aylarda bexsero ve nimenrix aynı anda yaptıracağız

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Mart 2026 10:12
Menenjit aşı takvimi genellikle çocuğun yaşına ve doktorun önerilerine bağlı olarak belirlenir. 3, 5 ve 7. aylarda menenjit aşısı yaptırmayı düşünüyorsunuz.
Nimenrix ve Bexsero, menenjit hastalığına karşı koruma sağlayan iki farklı aşı türüdür. Nimenrix, genellikle 2-4 doz olarak uygulanır. Bexsero ise 2-3 doz olarak verilir.
3. ve 5. aylarda aynı anda Nimenrix ve Bexsero yaptırılması yaygın bir uygulamadır. Bazı doktorlar 7. ayda sadece birini önerirken, bazıları her iki aşının da yapılmasını tavsiye edebilir.
Genellikle 13. ayda hatırlatma dozu olarak bir doz daha yapılması gerekebilir. Doğru takvimi oluşturmak için doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Aşı Takvimi
3. Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılır
Nimenrix ve Bexsero, menenjit hastalığına karşı koruma sağlayan iki farklı aşı türüdür. Nimenrix, genellikle 2-4 doz olarak uygulanır. Bexsero ise 2-3 doz olarak verilir.
3. ve 5. aylarda aynı anda Nimenrix ve Bexsero yaptırılması yaygın bir uygulamadır. Bazı doktorlar 7. ayda sadece birini önerirken, bazıları her iki aşının da yapılmasını tavsiye edebilir.
Genellikle 13. ayda hatırlatma dozu olarak bir doz daha yapılması gerekebilir. Doğru takvimi oluşturmak için doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Aşı Takvimi
3. Menenjit Aşısı Ne Zaman Yapılır
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin