Menenjit Aşı ile Ateş Düşürücü
128 görüntüleme
E
Esma B.
18 Haziran 2025 09:02
Merhaba, bebeğim 5 ay 24 günlük ve 9 kilo. Bugün Nimenrix ve Bexsero menenjit aşılarını oldu. İnternette, aşıdan hemen sonra parasetamol verilmesi gerektiği yazıyor. Gerçekten vermeli miyim, yoksa ateş çıkmasını mı beklemeliyim
M
Meral G.
18 Haziran 2025 09:33
Ben çok direttim ilk aşıda calpol ver dediler gereksiz ilaç vermem falan dedim vermedim sonra çocuğum yazık ağrıdan ağlamaktan helak oldu . Şimdi aşı öncesi veriyorum hemen hiç sıkıntı yaşamıyor
A
Aslihan Ö.
24 Haziran 2025 19:57
ben vermedim. atesi en yüksek 37.9u gördü. aşıdan 6-7 saat sonra huzursuzluk ve sürekli kucakta olma isteği oldu. sürekli emzirdim. sabaha bir seyi kalmadı.
bana da aşıyı yapan hemsire ates düsürücü vermemi söylemişti ama sonucta bu aşılar bebeğin bağışıklık kazanması için yapılmıyor mu? henüz bedeni aşıyla karşılaşmadan ates düsürücü vermek saçma geldi. şükür bir durum da olmadı.
bana da aşıyı yapan hemsire ates düsürücü vermemi söylemişti ama sonucta bu aşılar bebeğin bağışıklık kazanması için yapılmıyor mu? henüz bedeni aşıyla karşılaşmadan ates düsürücü vermek saçma geldi. şükür bir durum da olmadı.