Memeyi Çekip Bırakma, Öfkelenme

171 görüntüleme
M

Merve K.

28 Temmuz 2025 13:36
Merhaba, 45 günlük bebeğim uykuya dalmak için memeye geldiğinde bir anda hırçınlaşıyor, memeyi sertçe alıyor bırakıyor alıyor bırakıyor, sinirleniyor en sonunda da ağlıyor. Memeyi sıktığımda süt fışkırarak geliyor ama normalde öyle durduk yerde akma vs yok. Acaba hiperlaktasyon gibi bir şey mi diye düşündüm. Emzirmeden önce 10 dk sağdım yine aynı. Uykuya geçemiyor bir türlü ve yaptığı şey artık memelerimi ağrıtıyor. Lütfen bana bir yol gösterin bir fikir verin 🙏
M

Melike E.

28 Temmuz 2025 14:01
Benimde öyleydi doktor elle sağmamı söyledi ilk başta her iki mememi de sonra da yatarak emzirdim daha rahat emdi isterseniz öyle deneyin
E

Eylül B.

28 Temmuz 2025 14:07
Bebeğiniz kolik mi
M

Merve K.

28 Temmuz 2025 14:11
Kolik bebek bariz belli olur mu ? Bence değil ama bilemiyorum. Aslında rutinimizi anlatayım 2 saat güzel bir uykudan sonra uyanıyor ben onu ortalama 7-9 dk emziriyorum orada çok güzel emiyor. Sonra alt değiştirme, sosyalleşme vs 30-40 dk sonra tekrar uyutmaya alıyorum. Total uyanıklık 45-60 dk oluyor. Onunda uykusu gelmiş oluyor. İşte orada memeye gelince önce hırslı hırslı emiyor bir süre sonra tadı kaçıyor öfkeleniyor, ağlıyor memeyi alıp bırakıyor alıp bırakıyor. Yorulunca da yine memede mis gibi uykuya dalıyor.
A

Asli B.

28 Temmuz 2025 17:49
Benim bebeğim de çok uykusu geldiğinde öyle yapıyordu. Ağzından memeyi çekip emzik verdiğim an uykuya dalıyordu. Uyku sıkıştırıyor olabilir mi?
G

Gülsüm D.

28 Temmuz 2025 18:02
Benim bebeğimde gazı olduğunda öyle yapıyodı hemen kaldırıp üst gazını çıkartıyodum rahatladığını anladığımda tekrar meme teklif ediyodum
G

Gonca G. ..

29 Temmuz 2025 11:18
Bende 40ından sonra böyle bir şey yaşadım ve anlam veremedim 1 hafta boyunca memeye kafa atmalar itip çekmeler devam etti mama verdim arada yetmiyor sanırım diye sağma makinesiyle denedim sütüm mü gelmiyor diye tam 18 çekim sonrası süt geldi galiba gücü yetmiyordu ondan öyle yapıyordu sonra ben işi çözemeden geçti o arada gece yatmadan mama verdim 😂🤷‍♀️ sebebi ne bilmiyorum ama kendi kendine geçti..emme gücüyle iş çözülüyor sanırım 1 haftada epey kuvvetlenir...birde devlet hastanelerinde emzirme danışmanlığı var orayada başvurabilirsiniz
M

Merve K.

29 Temmuz 2025 11:24
Cevap yazan ilgilenen herkese çok teşekkür ederim 🙏 gonca hanım evet söylediğiniz gibi olabilir diye memeye sıcak kompres yaptım o şekilde bir süre emdi güzel güzel sonra yine aynı oldu. Sütümü sağıyorum gayet yeterli bir miktarı var. Gaz sancıları çoğaldı bu ara ondan kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum. Sanırım yazılanların hepsi; uyku gecikmesi, üst gaz meselesi bunların hepsi bir şekilde tetikliyor.
D

Duygu C.

30 Temmuz 2025 21:52
Benimde 25 günlükken başladı bu şekilde sonrası meme reddi oldu şuan 6 aylık sebebini bulamadık 4 emzirme danışmanına gittim başlarda önce uyuttum sonra emzirdim şuan uykudan önce sadece yatarak emiyor çoğu şeyi denedim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir