Memeye Ek Olarak Sağılan Sütü Biberonla Verme
142 görüntüleme
C
Cansu İ. B.
26 Haziran 2025 17:38
Bebeğim şuan 10 günlük. 5. Gün kontrolünde sarılık 16.7 çıktı. Düşürmek için önce emzirdim ardından sütümü sağıp süt kaşığıyla verdim. Ama süt kaşığı memeyi istememesine sebep oldu. Ardından Philips avent biberon ile uykuda vermeye başladım. Yani önce emzirip uyuttum, ardından sağdığım sütü uykuda biberonla verdim. Şuan 10 günlük 11.8 düşmüş. Bebeğim hala aynı şekilde istiyor yani sadece memede emdiğiyle huzurlu olmuyor doymuyor gibi. Meme + uykuda sağılan sütü biberonla verme şeklinde ilerlesem meme reddi olur mu?
Y
Yasemin İ. K.
26 Haziran 2025 22:24
Cansu Hanım aktif emmediği için mi sağıp kaşıkla veriyorsunuz anlamadım o kısmı? Sütünüzü artırmak için bebeği bol bol emzirmek, emzirme aralarında sağım yapmak gerekiyor. Ama siz sağdığınız sütü biberonla verirseniz sütünüz artmaz çünkü meme ucuna illa ki uyarı olması gerekiyor sütün artması için. Ayrıca evet meme+biberon ile giderseniz meme reddi yaşayabilirsiniz. Geri dönüşsüz
İ
İlayda İ. ..
27 Haziran 2025 21:29
Meme ve biberon olarak gittim ama elhamdülillah hiç meme reddi yaşamadım avent kullandım özellikle sarılık döneminde saatte bir yediriyordum bir meme bir biberon şeklinde. Gaz sancısı da etken olabilir memeden sonra huzurlu olmayışında şuan çok doyduklarını anlayamadıkları dönemde çünkü
Z
Zekiye Ö.
27 Haziran 2025 21:35
Ben hem emzirdim hem biberon ile mama verdim. Hiç öyle meme reddi falan yaşamadım.
Y
Yasemin İ. K.
27 Haziran 2025 21:48
Evet avent daha yavaş akışlı olduğu için meme reddi olasılığı daha düşükmüş ama etrafımda meme+biberon ile devam eden bebeklerin çoğu meme reddi oldu maalesef. Benim için hep riskli geliyor o yüzden
C
Cansu İ. B.
27 Haziran 2025 22:46
Sabahtan beri biberonla desteklememeye çalışıyorum sadece emzirmeye çalışıyorum ama hiç uyumadı çocuğum sabahtan beri emiyor yorulup uyuyor yatırıyorum kısa zaman sonra acıkıp uyanıyor. Hem ben yıprandım hem o. Galiba çene kasları güçlenene kadar meme+biberonla anne sütü şeklinde ilerlemem gerekecek.
Y
Yasemin İ. K.
27 Haziran 2025 22:56
Tabi sarılığın geçmesi için mecburen beslemek gerekiyor. Biraz toparlayınca düzene oturtursunuz. Strese girmeyin geçer düzelir. Aktif olarak emecek, sütünüz de iyice artacak. Geçiyor bu zor günler
T
Tuba F.
28 Haziran 2025 21:48
Bizde meme ve mama biberon olarak ilerliyoruz meme reddi olmadı bazı atak dönemleri oluyor Bebeklerin o sırada da meme reddi yapabiliyorlar hırçınlıktan ve gaz sancıları da yapıyor huzursuzken tutmak istemediği, sarılık ile ilgili de yazmak istedim kesinlikle gün ışığı çok önemli belirli dakikalık güneşlendirin bebeği soyup ayaklarından göbeğinden alsın güneşi biz öyle düşürdük