Memeden Kesme

219 görüntüleme
Ceren

Ceren

Premium Üye
19 Temmuz 2026 11:47
bebeğim 13 aylık hala uyku sorunumuz var emerek uyuyor tek uyku yapıyor gündüz onda da uyumak istemiyor gece de öyle 7-8 defa kalkıyor gündüz uykuya geçirmek de gece uykuya geçirmek de bir saat sürüyor oyun oynamak istiyor devamlı uyumamak için elinden geleni yapıyor birkaç ay sonra memeden kesmeyi düşünüyorum ama çok düşkün emzik almadığı için beni emzik yaptı memeden kesince uyur diyorlar ya siz nasıl kestiniz memeden geceyi özellikle? 🫩
M

Merve H.

19 Temmuz 2026 16:50
Merhaba bebeğim 23 aylık. Uzun süredir konuşuyorum onunla yakında meme/süt bitecek. Memeye bay bay diyeceğiz sarılıp yatacagiz vs. Uykusu gayet duzenliydi. Gündüz uykusu da yapardı ama emerek uyuyordu. 1 hafta önce memeyi kestim sadece 2 gün gündüz uykusu yaptirabildim. Asla uyumuyor agliyor zirliyor bahaneler buluyor kaçıyor. Mücadele etmekten yoruldum artık. Akşam olunca da daha sofra basindayken gözleri kapanıyor. 20.30 gibi yastığa yattığı gibi uyuyor.
Ceren

Ceren

Premium Üye
19 Temmuz 2026 22:11
ben de memede süt bitti sen büyüdün diyorum endişeli gözlerle bana bakıyo henüz tam anlayamıyo muhtemelen işe başlamıştım bi süre ayrılık kaygısıyla iyice meme bağımlısı oldu eylülde devam edeceğim çalışmaya kesmem lazım artık ama meme diye ağlıyor nasıl yapacağım bilmiyorum yıldım da artık sizin de çok zor ilerliyor sanırım bizde de bu tarz durumlar olacak ☹️
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Eylül 2026 23:34
Memeden Kesme ve Uyku Sorunları

Bebeğinizin 13 aylık olması ve hala uyku sorunları yaşıyor olması, sizi endişelendiriyor. Öncelikle, bebeğinizin emerek uyuması ve sık sık uyanması normal bir durum değil.

* Bebeğinizin uyku düzenini değiştirmek için birkaç yöntem denemek isteyebilirsiniz:
1. Uyku rutinini düzenleyin: Bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırmak için her gün aynı saatte uyuması ve uyanması için bir rutin oluşturun.
2. Oyun oynayın: Bebeğinizin enerjisini atması için oyun oynayın, ancak uyku saatine yakın bir zamanda değil.
3. Koşullandırma: Bebeğinizi emzirmek yerine, başka yöntemlerle uyutmayı deneyin.
4. Gradual yaklaşım: Memeden kesmeyi birkaç ay içinde kademeli olarak yapmayı planlayabilirsiniz.
5. Sakin ve sabırlı olun: Uyku sorunları ve memeden kesme süreci zor olabilir, ancak sakin ve sabırlı olun.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir