Memeden kesme
209 görüntüleme
G
Güray
3 Haziran 2025 01:01
22 aylık bebek ve aşırı emme isteği arttı. Memeye bir şeyler sürerek kesmenin pedagojik bir yöntem olmadığını öğrendim. Yani güvendiği ve en rahatladığı yerden tiksindirmek benim de mantığıma uymuyor. Bunlara göre memeden kesme tavsiyeleriniz var mı?
A
Ayşe Ö. Y.
3 Haziran 2025 05:31
Merhaba, biz de aynı durumdayiz. 22 aylik şu anda ve emme isteği normal zamandan çok daha fazla. Ememediği zaman da cok ağlıyor. Ben de artik kesmek istiyorum ama nasil olacak bilemiyorum.
Ç
Çağla E. ..
3 Haziran 2025 19:31
Birden kesmek yerine önce gündüz sonra gece kesmeyi tavsiye ediyorlar . Güzel ve sakince konuşup memeye byby . Sadece akşam olduğunda sonra onu da iki hafta içinde bıraktırmak gerekiyormuş . Birden kesildiğinde çocuk sakinleşmek için de memeyi kullandığından agresiflesebiliyor diye okudum izledim genelde videolarda . Ama çevremde göğsüne bant yapıştırıp biraz yara oldu ağzın açımasın hadi yemek yiyelim sonra istersen sarılalım dinlenelim birlikte gibi yöntemler duydum arkadaşlarımdan ne kadar sağlıklı şüphelerim var ama bu şekilde on günde biraktirdigini söyleyenler var . Henüz başlamadım bende aklım karışık
M
Merve Y.
3 Haziran 2025 20:38
Youtubedan Adem Güneş'in sütten kesme videosunu mutlaka izleyin. Çok faydasını göreceksiniz
M
Medine Y. A. ..
3 Haziran 2025 23:29
Oğlum 22 aylik dört gün önce bir anda kestim korktuğum gibi hiç olmadı. Yara bandı koydum İlk gün doktor iğne yaptı dedim. Ondan önceleri hep diyordum sen büyüdün meme bitecek diye. İlk gün bir kaç kez istedi doktor meme yok dedi istersen su vereyim çünkü sen büyüdün dedim sürekli. İstediği zamanlar parka götürdüm oyunlar oynadım hep dikkatini dağıttım. Gece de bir kere istedi sadece yine aynı şeyleri söyledim ama istersen sevebilirsin öpebilirsin dedim. Sadece bir anda kestiğim için göğsüm fena şişti ve sertlik oluştu malesef. Sağma da yapmadım tekrar süt dolmasın diye. Birde bırakma sebeplerimden biri dışarda ve arkadaşlarıyla olduğunda hiç istemiyordu akşama kadar ancak evde tek başbaşa olunca sürekli istiyordu
G
Güray
4 Haziran 2025 19:19
Teşekkürler fikirlerinizi ilettiğiniz için

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
15 Haziran 2025 21:25
Emzirme sonlandırma Birinci adım Anne kendini hazır hissetmeli ve sürece başlamalıdır. Emzirme sonlandırmayı 1 aya yayarak yapıyoruz annenin ve bebeğin hissetmesini istemiyoruz ve anne ile bebeğin arasındaki bağı zedelemeden bitiriyoruz. Aniden kesme ya da bir şeyler sürme bebekte kalıcı bir durum oluşturabilir. Ilk önce gündüz emzirmelerini sonra gece emzirmelerini sonlandırıyoruz. Emzirme sonlandırmada en önemli şey sabır ve kararlılıktır.
A
Ayşe Y.
18 Haziran 2025 21:57
Bizde kızımla süte bay bay yaptık. Bugün 5. Günümüz acı vs hiçbir şey sürmeden, ağlatmadan(yoğun ağlamalar olmadan), yeri geldiğinde sarılıp birlikte hüzünlenip bir kaç damla gözyaşı ve sonrasında sıkı sıkı sarılmalar, masallar, sohbetler ve bol kahkahalarla veda ediyoruz. Anne içinde bebek içinde zor olan bu süreci travmatik olmadan atlatıyoruz şükür. 😌☘️ Darısı tüm annelerin ve yavruların başına. Süreç ile ilgili konuşmak isterseniz buradayım🌸 sevgiler
G
Güray
7 Temmuz 2025 00:01
Ben gece emzirmesini keseli 3 ay olmuştu zaten. Gündüzü de kesmek istiyordum yemek yemesi olumlu etkilensin diye. Hergün azaltıyordum ama ailemin yanındayken bu süreyi birden bitirmek istediler. Yanlış olduğunu bildiğim halde yaptım çünkü ailemin yanında dikkatini dağıtabileceğimiz çok alan vardı. Krizler yaşadık bol bol ama her krizinde bahçeye çıkartıp hayvanlarla ve oyunlarla gönlünü alabildik. Keseli 1 ay oluyor ama hala ara ara gelip istediğini söylüyor. Kararımı hiç bozmadığım için ısrar etmiyor ve krizleri bitti. Oğlumda bu süreç bir hasar oldu mu diye endişeleniyorum.
B. K.
2 Ağustos 2025 19:08
Merhabalr 18 aylık kızım memeye çok düşkündü artık yemek seçiyodu memeye güvendiği için kesmek istemiyodum fakat oyun haline gelmeye başladı kahvaltıları ve akşam yemekleri azalmaya başladı ben konuşarak kestim kucağıma aldım ve yakında memeye baybay dicez sen artık büyüdün bizim gibi yemek yiyebiliyosun annecim artık memeye ihtiyacımız kalmadı dedim üç gün üst üste her memeye geldiğinde söyledim net olursanız bebek de net oluyo bizim sabah 4 de meme için uyanmalarımız vardı üç gündür geliyo sabahları memeye gitmeye çalışıyo sadece söylüyorum memeye baybay demiştik meme gitti artık emmiyoduk ama istersen sarılabilirsin dedim anne seni seviyo meme artık yok ama sarılabiliriz artık dedim ve ikna oluyo sadece konuşmak işe yarayabilir ben işe yarayacağınu düşünmemiştim çünkü ara ara meme yok gitti hadi gel sana yemek veriyim dediğimde çığlık kıyamet ağlayan bebeğim vardı şuan ikna oluyo ve ağlamıyo