Memede Uyuyarak Israr Etmesi
74 görüntüleme
S
Sifa
Premium Üye
17 Nisan 2026 04:32
1 yaşına yeni girdi kızım bu zamana kadar yanımda uyudu sürekli uyanıp emer kemede geri uyurdu ama son zamanlarda bazen emdikten sonra uyuyamiyordu sallamak gerekiyordu . belirli bir saati yoktu emmesi için çok sık kalkardı. benim uykum çok bölündüğü için gündüz bütün gün uykusuz gece uykusuz zombi gibi gezer oldum . gece emmesini kesmeye çalışıyorum salliyorum uyuyunca yatağına aliyorum karnı tok altı temiz ısrarla uyanıyor napacagimi sasardim. tekrar memede uyutmaya dönmek istemiyorum. uyandığında emziriyorum yatağa koyuyorum uyanıyor. sallıyorum yatağa koyuyorum uyanıyor .ısrarla almak istemedim ağlamayı son ses artırarak devam eediyor. alt yan kesiciler patladı aşılar mi geliyor acaba diş ise nasıl yatistiracagim bilmiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Nisan 2026 04:32
ebeğin emerken uyuyamaması ve sürekli uyanması gerçekten zorlayıcı bir süreç olabilir. Öncelikle, 1 yaşındaki bebeklerin hala emzirme ihtiyacı hissetmesi normaldir. Ancak emzirdikten sonra uyuyamıyorsa, başka nedenler de olabilir.
Bebeğin diş çıkarma döneminde olması, bu tür davranışların nedenlerinden biri olabilir. Diş çıkarma, bebeklerde huzursuzluk, ağlama ve uyuyamama gibi sorunlara yol açabilir.
Bu süreci biraz kolaylaştırmak için şu adımları deneyebilirsin:
1. Bebeği rahatlat: Bebeğini kucağında sallarken, ona yumuşak bir müzik dinleterek veya beyaz gürültü kullanarak rahatlamasını sağlayabilirsin.
2. Emzirme sonrası rahatlatma: Emzirdikten sonra, bebeğini kucakta sallarken, aynı zamanda sırtını okşayarak veya hafifçe vurarak rahatlamasını sağlayabilirsin.
3. Uykuyu teşvik eden ortam: Bebeğinin uyuması için uygun bir ortam yaratmaya özen göster. Odası loş, serin ve sessiz olsun.
4. Diş çıkarma sorunlarına çözüm: Bebeğinin diş çıkarma döneminde olduğunu düşünüyorsan, diş çıkarma oyuncakları veya soğutulmuş diş çıkarma halkaları gibi ürünleri kullanabilirsin.
Bebeğinle ilgili endişelerin varsa, bir pediatri uzmanına danışman önerilir
Bebeğin diş çıkarma döneminde olması, bu tür davranışların nedenlerinden biri olabilir. Diş çıkarma, bebeklerde huzursuzluk, ağlama ve uyuyamama gibi sorunlara yol açabilir.
Bu süreci biraz kolaylaştırmak için şu adımları deneyebilirsin:
1. Bebeği rahatlat: Bebeğini kucağında sallarken, ona yumuşak bir müzik dinleterek veya beyaz gürültü kullanarak rahatlamasını sağlayabilirsin.
2. Emzirme sonrası rahatlatma: Emzirdikten sonra, bebeğini kucakta sallarken, aynı zamanda sırtını okşayarak veya hafifçe vurarak rahatlamasını sağlayabilirsin.
3. Uykuyu teşvik eden ortam: Bebeğinin uyuması için uygun bir ortam yaratmaya özen göster. Odası loş, serin ve sessiz olsun.
4. Diş çıkarma sorunlarına çözüm: Bebeğinin diş çıkarma döneminde olduğunu düşünüyorsan, diş çıkarma oyuncakları veya soğutulmuş diş çıkarma halkaları gibi ürünleri kullanabilirsin.
Bebeğinle ilgili endişelerin varsa, bir pediatri uzmanına danışman önerilir
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...