Memede Uyutmak İstiyorum

305 görüntüleme
E

Ezgi E.

15 Temmuz 2025 17:03
Evet yanlış duymadınız 😄 memede uyutmak istiyorum. Ama emzirip gazını çıkarınca uykusu kaçıyor. Ayrıca gerilip kendini uyandırıyor. Moro refleksiydi dimi.. Nasıl olacak? 2 aylık bebeğim
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

15 Temmuz 2025 17:12
Maalesef gaz çıkarma işi bitene kadar zor olabiliyor. Ya risk alıp öyle gaz çıkarmadan yatıracaksınız ya da emme sonrası gaz çıktıktan sonra emzirme pozisyonunda emzikle uyutacaksınız. 3aylık ben öyle yapıyorum artık. Dışarda da rahat oluyor. Moro refleksi için kundaktan başka çare yok
E

Ezgi E.

15 Temmuz 2025 17:14
Doğduğundan beri kundak yapıyoruz. Ama tam doyuyor, yatağa götürürken refleksi başlıyor, yatağa koymaya fırsat olmadan göz göze geliyoruz
Ayşe D.

Ayşe D.

15 Temmuz 2025 18:39
😀 ben aynı hatayı yaptım 2 yaşında hala memede haberin olsun, yanında uzanıp emziriyorum ben uyuyor bebeklikten beri böyle
Büşra A.

Büşra A.

15 Temmuz 2025 18:54
Kendimi senin yerine koyarak düşünüyorum ezgiiii 🙂🙂 Ben olsamm gaz çıkartıp tekrar emzirmeye devam eder poposuna vurarak ya da pişpişleyerek farklı bi uyaranla devam etmeyi denerdimm
Büşra A.

Büşra A.

15 Temmuz 2025 18:55
Ayşe bence çok güzel biraz daha büyüdüklerinde bizi yanlarında istemeyecekler, boşver kızz tadını çıkartallımmmm
Ayşe D.

Ayşe D.

15 Temmuz 2025 18:58
Bencede çok güzel bir şey beraber uyumak😀
E

Ezgi E.

15 Temmuz 2025 19:03
Tam 1,5 saattir emziriyorum uyusun diye.. Şimdi uyuttum. Gazını çıkarmadan. Çünkü Ya uyumazsa diye endişe oluyor. Tam olarak ne zaman geçiyor gaz mevzusu bir de uykuda kaka yapmamayı ne zaman öğrenecekler acaba
Ayşe D.

Ayşe D.

15 Temmuz 2025 19:04
4.Aydan sonra gaz sancıları genellikle azalır benimki kolikti 6.aya kadar devam etti
Büşra A.

Büşra A.

15 Temmuz 2025 19:09
Kız öyle bi zaman yok kızım 13 aylık genelde sabahları uyanmadan 1-2 saat önce yapıyor ama 6. Aydan sonra o dediğin durum baya baya nadirleşiyor yapmıyolar. O zaman da yapsın dşye beklersin çünkü analıkk. Ek gıda zamanı çocuk kabız oluyo yapamıyo ıkınıyo ağlıyo oluyo illaki bir şey
Büşra A.

Büşra A.

15 Temmuz 2025 19:10
Belirli bi zamanı yok kaka yapmamasının birden kesilecek gece kakaları
Büşra A.

Büşra A.

15 Temmuz 2025 19:10
Gazlı bir bebeğim yoktu bilmiyorum ki
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

15 Temmuz 2025 19:18
Gece alt değiştirme olayını bıçak gibi keserseniz kaka yapmıyorlar, ikinci bebeğim ve 3aylık oldu kesildi 😃 bebekler çok zeki yani geceleri gündüzleri öğrendikleri anda fizyoloji ona göre işliyor zaten, bir de siz buna destek olursanız mükemmellll 😂 Ezgi Hanım memede uyutma olayında ilk bebeğimden çok çektim çooook. Zamanla gece binbeşyüz kez kalkacaklar. Olayın kötüsü ne biliyor musunuz, dişleri çıktığı için gece yanınıza yatırıp memeleriniz açık birlikte de yatsanız bi ısırıkta feleğiniz şaşacak uyku sersemi😂 ben ilk beneğimde 9aylıkken gece emzirmeyi kesip uyku eğitimi verdim. O kadar bezdim yani. Bir daha düşünün bence
E

Ezgi E.

15 Temmuz 2025 19:57
Ama gece kaka yapıyor, nasıl almıcam ki altını?? Nasıl öğreticem ona gece kaka yapmamayı.. Valla en kolay nasıl uyuturum diye düşündüm.. Ondan böyle diyorum. Varsa kolay uyutma taktiği çok sevinirim. Mesela uyku eğitimde nasıl ilerlediniz?
İ

İlayda N. ..

15 Temmuz 2025 23:12
Kızlar yaz ayındayız kundak yapmaya korkuyorum ev zaten sıcak daha da terler diye kundak yapmayınca uyumuyo
E

Ezgi E.

16 Temmuz 2025 06:08
Ben kundaksız denedim, huysuzlanıyor. Uyumuyor, o yüzden, klima açıyorum.. Ara ara deneyeceğim. Moro refleksi 2 aydan sonra azalıyor muş. İnşallahh kundagı bırakırız, dışarıda zor oluyor Çünkü
İ

İpek Ç.

16 Temmuz 2025 06:52
Temmuz doğumlu kızım 4.ayda dönmeye başlayana kadar kundakladım hiç bişi olmaz içine ince giydirip tülbentle yarın kundak yapıyorduk. Gecede altını 3.haftadan sonra açmadık hatta uyandırmadım bile kendisi emmek istediğinde uyandı. Ama bebede uyutma konusunda çok pişmanım. 1 yaşında oldu gece max 3 saat uyuyor kalkıyor meme ile uykuya geçmeyi bildiğinden 4-5kez uyanıyor buda benim uykulara zarar. 😢
F

Fatma S. ..

16 Temmuz 2025 07:03
Senin tercihin tabi ama hiç tavsiye etmem 😊 tek uyuma şekli o olunca sabaha kadar kucakta o şekilde tutmak o kadar zor oluyor ki. Bi yerden sonra uyuklamaya başlıyorsun. Sabaha kadar öyle oturmaktan boynum sırtım heryerim ağrıyordu. 6 ay resmen eziyet gibiydi. Bir şekilde bıraktırdım onu. Bütün ağrılarım bitti. Tek sakinleşme yolu meme oluyor öyle olunca ve dışarı çıktığında memeye gelene kadar bağırıyor. Yarım saat bile yürüyüşe çıkamadık tabi benimki emzik te tutmadı hiç.
F

Fatma S. ..

16 Temmuz 2025 07:09
Mama destekli gidiyoruz birde. Mama içmesine rağmen sadece alıştığı için memeye gelmek istiyor. O şekilde uyumasına izin vermiyorum artık ayakta sallıyorum ve artık daha uzun uyuyor ve uyuduğu için daha huzurlu mutlu oluyor. 6 aydır ne çektiğimi sana anlatamam. Çevremdekiler kes memeden falan demeye başlamıştı artık o kadar yani. Tabi kesmedim ama son 1 aydır daha mutlu ve huzurluyum.
E

Ezgi E.

16 Temmuz 2025 07:16
Arkadaşlar gece altını açmama olayını anlamış değilim. Kaka yapıyor, yine de açmıyor musunuz altını?
Kundak yapmayınca huysuzlanıyor, uyumuyor. Acaba 2aylık olduğu için mi? Dönmeye başlayınca belki kendi istemez kundağı??

Memede uyutmak genel olarak sıkıntı sanırım. Emzirdikten sonra gazını çıkarırken huysuzlandığında direnip gazını çıkarıp sonra uyku için biraz sallamak mı lazım??
F

Fatma S. ..

16 Temmuz 2025 07:44
Gece kaka yapması bir süre sonra düzene girer yani 2 çocuğumda da öyle oldu. Sadece çiş yapar ve asla açmam bezi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir