Memede Uyumayı Nasıl Kestiniz?

600 görüntüleme
İ

İrem N. A.

13 Haziran 2026 23:05
Arkadaşımın mesajını iletiyorum:

15 aylık bebek, sadece memede uyuyor.

Biberon ve emzik istemiyor. Başkası uyutmaya çalıştığında ya da meme dışında uyuması gerektiğinde uyumuyor ve ağlıyor

Benzer durum yaşamış ve çözmüş anneler önerileriniz var mıdır?
Hatice C. .

Hatice C. ..

14 Haziran 2026 07:07
İlla bi küçük meme verme olur yoksa hić durmaz kısa tutup sonrasinda ayakta sallayarak memede uyumanın önüne geçebildim
D

Deniz O.

14 Haziran 2026 08:03
Ben de aynı durumu yaşadım. İlk birkaç gün yatakta uykuya dalmak üzere olana kadar memede tutup çektim, diş kaşıyıcısını verdim. Sonra başka odada emzirip yatağına koymaya başladım. Sadece akşam uykusunda babası da odaya geliyordu sonra ben çıkıyordum o uyutuyordu. Yatırırken melodik ninniler, uyku arkadaşı ve kırmızı ışık da işe yaradı bizde. Hatta yatağa koyunca önce uyku arkadaşıyla konuşuyordum, bak artık uyku vakti memeye iyi geceler diledik diye. Zor ama sabırlı olmak gerekiyor.

Umarım bir an önce güzel bir şekilde çözüme kavuşurlar.
E

Ece D.

24 Haziran 2026 01:26
Farklı rutinler eklesin uyku öncesi. Kitap olur masaj olur başka şeyler olur. Ben de aynı durumdaydım rutin ekleyerek bitirdim. Mesela kitap okurum ona. Işıklı bir şey aldım sadece gece yapıyoruz onu . Bunları yapınca uykuya kendi dalıyor
Z

Zehranur Ç.

9 Temmuz 2026 23:37
Uyutmak için emzirirken bebeğin gevşeyip gözleri kapalı olduğunu fark ettiğinde parmağıyla memeden bebeği yavaşça ayırsın ve hemen yatırsın. Bu süreçte pışpışa devam edebilir sırtıns cünkü mızırdanma oluyor. Ben hiç ayakta sallamsdım. Diş hariç kucakta da sallamsdım. Yatağına bu şekilde koyup pışpışlayarak uyuttum. Çinliler gibi işte hahahaha
Z

Zehranur Ç.

9 Temmuz 2026 23:38
Zehranur Çiçek
Uyutmak için emzirirken bebeğin gevşeyip gözleri kapalı olduğunu fark ettiğinde parmağıyla memeden bebeği yavaşça ayırsın ve hemen yatırsın. Bu süreçte pışpışa devam edebilir sırtıns cünkü mızırdanma oluyor. Ben hiç ayakta sallamsdım. Diş hariç kucakta da sallamsdım. Yatağına bu şekilde koyup pışpışlayarak uyuttum. Çinliler gibi işte hahahaha
Ayrıca bizde de var son durum kocam veya başkası uyutamıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir