Memede Uyuma ve Uykuya Direnme
141 görüntüleme
G
Gözde K.
Premium Üye
24 Ağustos 2026 20:37
Kızım 7 aylık doğduğu andan itibaren memede uyuyor. Hani diyemiyorum ki ben alıştırdım. Yenidoğanken kucağımdan 1 dakika indiremiyordum hemen uyanıp ağlıyordu. 40’ı çıktıktan sonra biraz daha iyi ama hala memede uyuyor. Bizde beslenme ve uyku aynı anda oluyor. Yani bir beslenme ve uyku saatimiz yok hepsi iç içe karmakarışık. Uyku öncesi emiyor ve uyuyor. Uyuyunca yatağa koyuyorum ama gündüz uykuları en fazla 40-45 dk sürüyor uyanınca meme olmazsa uyumuyor. Hatta gündüz uykularında tekrar kucağa alıp meme versem bile pek devam edemiyor öyle kucakta 1 saate zor tamamlıyoruz. Gece uykuları daha uzun uyuyor ama uyanırsa yine memeye alıp uyutup tekrar yatağa koyuyorum. Bir de her uyku öncesinde meme emdikten sonra kendini geri doğru atıp ağlıyor. Çok uykusu var gözü kapanıyor ama uykuya geçene kadar sürekli bunu yapıyor. Belki 10-15 tur kendini geri atıp ağlaması benim onu tekrar memeye getirmem sürüyor. Meme istemiyor uykusu yok desem memeden alıp yatağa koyunca hepten çığlık kıyamet. En son benim sabrım taşıyor. Ne yapacağım nasıl düzen kuracağım bilmiyorum. Diyorum heralde ben beceremiyorum. Bu arada hiçbir desteğim yok (eş dahil).

Sevim T.
24 Ağustos 2026 20:52
Bence uyku saatlerini düzenleyin benim bebeğimde 8 aylık 30 dk ile 60 dk arası uyuyor gündüzleri uyanınca keyfi yerindeyse yeterli geliyodur uyku aralarını 2 2 30 saati aşmasın yoruldukça daha çok uykuya geçmekte zorlanıyolar akşam 7 8 gibi gece uykusuna geçirmeye başlayın sizin içinde çok kolaylık olur başlarda zorlanıyorlar ama saatleri oturunca siz zorlamadan uyuyor kendi uyumak istiyor
R
Rabia K. ..
24 Ağustos 2026 22:49
Geriye doğru atıp ağlaması acaba reflü olabilir mi
Yükleniyor...