Memede Uyuma Ayırınca Arama Davranışı+ Gece Çok Uzun Uyku
82 görüntüleme
İ
İlayda T.
28 Kasım 2025 15:12
48 günlük bebeğim 3820 gram doğdu ve doğumun ertesi günü kilosu 3500 grama düştü yenidoğan sepsis nedeniyle 1 hafta yoğun bakım takibi yapıldı takibinde crp ve prokalsitonin düşünce taburcu edildi. Şu anda 4900 gram kilosu ve Sadece anne sütü alıyor. Sosyal gülüşme, gözleriyle bizi takip etme gibi gelişimi var. Günde 8 çişli bez sayıyorum bazen 8’i geçiyor. Gece izin versem 6-7 saat uyur gibi duruyor ancak 4-5 saat izin veriyorum uyandırdığımda güzel emiyor tekrar uykuya geçiyor. Gündüz kendi kendine uyanıyor uyandıkça emziriyorum ve genelde 1,5-2 saatte bire tekabul ediyor. Gece uykuları kaç saat olmalı? Kendi kendine gece uyanmasına izin vermeli miyim? Kilo alımı iyi mi? Sütümün yetip yetmediğine çişli bez sayısına göre karar veriyorum ama bazen memede uyuyor memeden ayırınca aramaya devam ediyor gazını çıkarıp emzikle uyutuyorum doğru mu yapıyorum?
İ
İlayda A. ..
28 Kasım 2025 15:35
Benim bebeğimde aynı şekilde kilosu düştü doğdu kilodan şuan toparlandı 4700 oldu 49 günlük 6-7 ciş bezi oluyor her hafta doktor kontrolümuz vardı en son gittiğimiz normal olan rutinlere dönmüşuz gece üç dört saat uyutuyorum memede uyuduğu zaman arandığnda her zaman aç olduğu anlamına gelmiyor dedi doktor refleksmiş yani sizin bebişinde her şeyi normal
N
Nurgül B.
28 Kasım 2025 17:58
Benim bebeğimde 55 günlük bu gece bile 6-7 saat uyudu bende o uyanmayınca uyanmıyorum bile ve kendimi kötü hissediyorum uyandırıp emzirsem mi diye