Memede Uyuma
289 görüntüleme
E
Esra K.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 16:51
Oğlum 10 aylık. Sütüm pek yok, mama ve ek gıda işe gidiyoruz. Ancak Yenidoğan gibi memede uyuyor hala, gündüz uykusunu memede geçip yatağa koyamıyorum, koyduktan 1 dk sonra uyanıyor. Gece uykularına artk babası geçiremiyor, yine memede geçmek istiyor. Gece de bu yüzden Yenidoğan gibi 2 saatte 1 uyanıyor, kucağımda pışpışla uyutayım diyorum itiyor kendini, yine meme istiyor. Bu memeyi nasıl kesebilirim? Az da olsa uyku öncesi emsin istiyordum ama yorucu olmaya başladı. O uyurken yemeğimi işimi halledemiyorum dinlenemiyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Ağustos 2026 16:51
Memeden Uyutma ve Kesme Yolları
Bu süreci atlatmak için sabır ve planlama gerekiyor. İşte bazı öneriler:
1. Gradyuel yaklaşım: Memeden uyutmaya son vermeye karar verdin. Öncelikle, uykudan önce memeyi kesmeye değil, uyku saatlerini düzenleyerek başlamalısın.
2. Uykudan önce beslemeyi azalt: Şimdilik tamamen kesmek yerine, uykudan önce meme süresini azaltmaya çalış. Örneğin, 5-10 dakika emzirdikten sonra uyutmayı dene.
3. Alternatif uyutma yöntemleri: Bebeğini uyutmak için başka yöntemler dene, örneğin:
Sıcak banyo
Beşik sallama
* Şarkı söyleme veya beyaz gürültü
4. Gece uykusunu düzenle: Bebeğinin gece uykusunu düzenlemek için, gece yatmadan önce iyi bir uyku düzeni oluşturmaya çalış.
5. Destek al: Eşinden veya ailenin diğer üyelerinden destek almayı unutma. Bu süreçte yalnız değilsin.
Bu süreci atlatmak için sabır ve planlama gerekiyor. İşte bazı öneriler:
1. Gradyuel yaklaşım: Memeden uyutmaya son vermeye karar verdin. Öncelikle, uykudan önce memeyi kesmeye değil, uyku saatlerini düzenleyerek başlamalısın.
2. Uykudan önce beslemeyi azalt: Şimdilik tamamen kesmek yerine, uykudan önce meme süresini azaltmaya çalış. Örneğin, 5-10 dakika emzirdikten sonra uyutmayı dene.
3. Alternatif uyutma yöntemleri: Bebeğini uyutmak için başka yöntemler dene, örneğin:
Sıcak banyo
Beşik sallama
* Şarkı söyleme veya beyaz gürültü
4. Gece uykusunu düzenle: Bebeğinin gece uykusunu düzenlemek için, gece yatmadan önce iyi bir uyku düzeni oluşturmaya çalış.
5. Destek al: Eşinden veya ailenin diğer üyelerinden destek almayı unutma. Bu süreçte yalnız değilsin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülsüm K.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 18:59
Benim bebeğim de altı aylık olduğundan beri memede uyuyor ve gece boyunca memede durmak istiyor. Şuan yedi buçuk aylık oldu ve hala öyle. İse başlayacağım ve ne yapacagimj bilemiyorum. Başka yöntemler uygulayinca cok direniyor uyumuyor asla emzik vs de kabul etmiyor
E
Esra K.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 19:02
Benim bebeğim de altı aylık olduğundan beri memede uyuyor ve gece boyunca memede durmak istiyor. Şuan yedi buçuk aylık oldu ve hala öyle. İse başlayacağım ve ne yapacagimj bilemiyorum. Başka yöntemler uygulayinca cok direniyor uyumuyor asla emzik vs de kabul etmiyor
Allah yardımcınız olsun işe de başlayacaksınız geceleriniz kolaylaşır inşallah
G
Gülsüm K.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 19:05
Oğlum da emzik kabul etmedi, emzik yerine süt olmaması rağmen memeyi alıyor. Siz kesmeye çalışın bizim aylarda daha da zorlaşıyor. Bazen haftasonu babası gündüz uykusuna yatırıyor ona böyle naz niyaz yok ama biliyor ki bizde meme var. Uyanıyor ağlıyor. Uykusu çok bozulmasın diye direnemiyorum da. Ama çok zorlamaya başladı artk.
C
Ceren
13 Ağustos 2026 19:21
Uyku saatinden yarım saat önce emzirin ve ayağınız da sallamaya çalışın benimki de öyleydi uyku saatinden önce emzirip sonra ayağımda sallamaya başladım yoksa memede uyumayı gece de istiyorlar ve çok yıpratıcı oluyor aniden başladınız diyorsunuz diş ağrısından da olabilir çünkü emince birazcık bile olsa rahatlıyorlar
E
Esra K.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 20:40
Uyku saatinden yarım saat önce emzirin ve ayağınız da sallamaya çalışın benimki de öyleydi uyku saatinden önce emzirip sonra ayağımda sallamaya başladım yoksa memede uyumayı gece de istiyorlar ve çok yıpratıcı oluyor aniden başladınız diyorsunuz diş ağrısından da olabilir çünkü emince birazcık bile olsa rahatlıyorlar
C
Ceren
13 Ağustos 2026 21:22
Ayakta sallanmayı hiç istemiyor. Bebekken de pek sallanmadı. Atıveriyor kendini. Dişi yeni çıktı bilmiyorum diş midir, gece bu kadar 2 saatte bi uyanması belki de ondandır. Ama dediğiniz gibi yordu artık. Süt olsa emsin de emzik yapıyor beni o çok yorucu.
C
Ceren
13 Ağustos 2026 21:25
Ayakta sallanmayı hiç istemiyor. Bebekken de pek sallanmadı. Atıveriyor kendini. Dişi yeni çıktı bilmiyorum diş midir, gece bu kadar 2 saatte bi uyanması belki de ondandır. Ama dediğiniz gibi yordu artık. Süt olsa emsin de emzik yapıyor beni o çok yorucu.
E
Esra K.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 21:55
Benimde gece 2 saatte bir bazen 1.5 saatte bir uyanırdi bir kere ağrı kesici verin eğer güzel uyursa demek ki diş ağrısından uyanıyordur ve olmadı böyle durumlarda gece ağrı kesici verin bende iki gündür veriyorum şimdilik güzel uyuyor demek ki diştendi diyorum
E
Esra K.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 21:56
Bende yeni alıştırdim sallamaya yoksa hep memede uyuyordu benim de kendini atıyor hep başını kaldırıyor bende kızar bir şekilde sesimi yükseltip kızıyorum "hade uyu ,ya sabır "deyince korkup başını geri yasliyor sizde mecbur biraz kızın kizmadan gerçekten olmuyor
C
Ceren
13 Ağustos 2026 21:59
Birkaç gece tetagil verdim ağlayıp susturamayınca birkaç gün sonra da diş çıkardı. Şimdi öyle şiddetli ağlayarak uyanmıyor, sanki uyku geçişlerinde beni arıyor gibi, destekli uyuduğu için. Ama deneyim tetagil vereyim en azından. Açlıktan da uyanıyor olabilir çok iştahlı yiyen bi bebek değil. Açlık bastıyor olabilir mi geceleri diyprum ama mama vermek istemiyorum ki sabaha acıkıp kahvaltı yapsın diye. Bazı geceler verdim 50-60 ml içti. Kafam genel olarak çok karışık artkk.
E
Esra K.
Premium Üye
14 Ağustos 2026 16:58
Tetagil gerçekten işe yarıyor mu ben hiç kullanmadım da ağrı kesici veriyorum calpol
Yükleniyor...