Memede Uyuduma ve Uyumada Zorluk
68 görüntüleme
G
Gülşen A. ..
11 Haziran 2025 05:53
Merhaba, kız bebeğim 37+4 de doğdu. Doğum kilosu 3100 ve şuan 8 buçuk aylık 10 kilo.boyu 72 cm. Sadece anne sütü ve bir öğün ek gıda alıyor yine gün içinde istediği zamanlarda az az veriyorum.Dişi çıkana kadar emzik ve biberon tutuyordu sonra kendisi bıraktı.Alttan iki dişi çıktı ve sürekli ıstırıyor.Memede uzun kalmak istiyor.Emerek uyuyor ve sürekli mememde kalarak uyumak istiyor.Başka yöntemler denedim fakat işe yaramıyor.İyice yorgunluktan sonra bazen emdikten sonra kucağımda ritmik hareketlerle uyutabiliyorum.Bedenen ve psikolojik olarak zorlanmaya başladım.Öneriniz varmı?Tek ben de uyuyor gün içinde eşimde çalıştığı için tüm aktiviteler hep bende oluyor.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
11 Haziran 2025 17:03
Anlattiginiz şey tekrar tekrar bakım almak için memeye gelen bebek davranışı. Bu yaş grubunda genellikle bebekler çıkartma sürecinde oldukları için sık sık memeye gelerek kendilerini sakinleştirmeye çalışırlar. Bu sakinleştirme işlemini doktorunuzla konuşarak ya da diş çıkartma sürecinde kullanmanızı önerdiğim içerikleri kullanarak çocuğunuzu rahatlatabilir ve memeye gelme sıklığını azaltabilirsiniz…