Memede Sürekli Ağlama
176 görüntüleme
P
Pınar D.
16 Mart 2026 23:47
Bebeğim 7 haftalık, emzirirken sürekli ağlıyo kendini geri çekip tekrar gelmek için çıldırıyo. Gazı mı var süt akışı mı fazla ya da yavaş mı nasıl anlıcam bunu. Reflüsü var sanırım bir de sürekli kusuyo bazen kendini memeden çekip kusuyo sonra devam etmek istiyo. Gazını çıkarmaya çalışıyorum, geriye yaslanarak emzirmeye çalışıyorum. Ama bir türlü çözemedim. Atak mı yoksa gerçekten bi sorun mu var :(
S
Seda D. ..
17 Mart 2026 00:03
Sütün çok geliyor olabilirsiniz mi gelen sütü yutamayip ağlıyorlar bazen

Afranur K.
17 Mart 2026 00:24
Eğer sütünüz hızlı geliyorsa, bebeğiniz ilk emmeye başladığında bir iki dakika içinde memenizi geri çekip elinizle sağın, fışkırır tarzda geliyorsa hiperlaktasyondur.
Gaz durumunda sıklıkla bebeklerde kasılma hareketi oluyor, bacakları karnına çekme ya da yaylanma gibi düşünün. Aynı zamanda gaz çıktıktan sonra yüksek oranda rahatlama olduğunda da anlarsınız zaten.
Reflü neredeyse tüm bebeklerde 3-4. Aya kadar görülen fizyolojik bir durum, ben hiç reflü belirtisi görmeden doğar doğmaz park yatağın içine koyduğum takoz reflü yatağında yatırma başladım, emzirirken hafif eğimli emzirdim yani midesi biraz daha aşağı seviyede kaldı. Direk yatırmadan omzumda da mutlaka bi 10 dk kadar tuttum ki süt sıvı olduğu için, midesinden geri yukarıya hızlıca gelmesin diye.
Bi de yolun çok başındasınız ataklara inanmamayı tercih etmenizi öneririm. Bu sefer sürekli 2. Ay atacağı, 3. Ay atağı diye diye kötü bir kısır döngünğn geleceğini düşüneceksiniz.
Bir kaç gelişim basamağı var bunlara atak denmiyor, 4. Ay uyku regresyonu / 6. Ay ek gıdaya geçiş / 8-9. Aylarda da ayrılma kaygısı gibi her zamankinden farklı sorunların eklendiği basamaklar ama bunun haricinde 8. Hafta atağı/ 12. Hafta atağı vs vs denilen durumlar bebeğinizin beslenme, uyku, gaz denklemindeki bozuklukların dengelenmesi ile düzelen şeyler.
Bebeğinizle hayatınız güzel gidecek buna odaklanın ataklar sizi tedirgin eden basamaklar olmasın, size de mutluluğunuza da engel olmasın.
Gaz durumunda sıklıkla bebeklerde kasılma hareketi oluyor, bacakları karnına çekme ya da yaylanma gibi düşünün. Aynı zamanda gaz çıktıktan sonra yüksek oranda rahatlama olduğunda da anlarsınız zaten.
Reflü neredeyse tüm bebeklerde 3-4. Aya kadar görülen fizyolojik bir durum, ben hiç reflü belirtisi görmeden doğar doğmaz park yatağın içine koyduğum takoz reflü yatağında yatırma başladım, emzirirken hafif eğimli emzirdim yani midesi biraz daha aşağı seviyede kaldı. Direk yatırmadan omzumda da mutlaka bi 10 dk kadar tuttum ki süt sıvı olduğu için, midesinden geri yukarıya hızlıca gelmesin diye.
Bi de yolun çok başındasınız ataklara inanmamayı tercih etmenizi öneririm. Bu sefer sürekli 2. Ay atacağı, 3. Ay atağı diye diye kötü bir kısır döngünğn geleceğini düşüneceksiniz.
Bir kaç gelişim basamağı var bunlara atak denmiyor, 4. Ay uyku regresyonu / 6. Ay ek gıdaya geçiş / 8-9. Aylarda da ayrılma kaygısı gibi her zamankinden farklı sorunların eklendiği basamaklar ama bunun haricinde 8. Hafta atağı/ 12. Hafta atağı vs vs denilen durumlar bebeğinizin beslenme, uyku, gaz denklemindeki bozuklukların dengelenmesi ile düzelen şeyler.
Bebeğinizle hayatınız güzel gidecek buna odaklanın ataklar sizi tedirgin eden basamaklar olmasın, size de mutluluğunuza da engel olmasın.
P
Pınar D.
17 Mart 2026 08:59
Sütün çok geliyor olabilirsiniz mi gelen sütü yutamayip ağlıyorlar bazen
P
Pınar D.
17 Mart 2026 09:02
Eğer sütünüz hızlı geliyorsa, bebeğiniz ilk emmeye başladığında bir iki dakika içinde memenizi geri çekip elinizle sağın, fışkırır tarzda geliyorsa hiperlaktasyondur.
G
Gamze Ç.
Premium Üye
17 Mart 2026 10:59
Aynı durum bizde de var iki kez emip sonra sanki bir yerini kesiyomuşum gibi ağlıyor bıraktırıp gazını çıkarıyorum sakinleştiriyorum ( ne kadar olabilirse çok ağlıyo çünkü) tekrar memeye koyuyorum yok aynı sonra mecbur memeden ayırıp mama vermek zorunda kalıyorum gece herhangi bir sorun yok emiyor uyku sersemi gündüz böyle anlamadım lütfen yardım bu arada mamayı biberondan içiyor avent biberon 2 numaralı uç doktor kontrolüyle mamayı 75cc yiyor
P
Pınar D.
19 Mart 2026 13:39
Aynı durum bizde de var iki kez emip sonra sanki bir yerini kesiyomuşum gibi ağlıyor bıraktırıp gazını çıkarıyorum sakinleştiriyorum ( ne kadar olabilirse çok ağlıyo çünkü) tekrar memeye koyuyorum yok aynı sonra mecbur memeden ayırıp mama vermek zorunda kalıyorum gece herhangi bir sorun yok emiyor uyku sersemi gündüz böyle anlamadım lütfen yardım bu arada mamayı biberondan içiyor avent biberon 2 numaralı uç doktor kontrolüyle mamayı 75cc yiyor
G
Gamze Ç.
Premium Üye
21 Mart 2026 13:24
Aralarda eşime verdim o gazını çıkarırken ben de elimle sağım yaptım sonra tekrar emzirmeye aldım böyle biraz düzelmeye başladı gibi, eğer tekrar göğsünüzü emmek istiyosa mamaya geçmemeye çalışın bence ama en doğrusunu siz bilirsiniz tabiiki
B
Betül K.
27 Mart 2026 00:34
Canım çok denedim ama mecburen mama veriyorum çünkü kilo almıyo bi de eğer ki emmeden sonra mama gelmezse çıldırıyo resmen
P
Pınar D.
27 Mart 2026 08:32
Benim bebeğimde aynı meme ve mama destekli gidiyoruz. Mecburen veriyorum kilo alımı yoktu ve doymuyor son zamanlarda memeyle kavga başladı zorla emziriyorum çok zorlanıyorum ne yapacağımı bilemiyorum
B
Betül K.
27 Mart 2026 09:05
Tek memeyi emzirerek ilerlemeye çalışıyorum ben de. Emzirmeye başlamadan önce hafif sağıyorum elimle. Emzirirken ağlamaya başlayınca yanımda birisi varsa ona veriyorum gaz çıkarması için ben biraz daha elimle sağıyorum. Bazen bikaç kere böyle oluyo bi emzirme esnasında. Bir de emzirmeden sonra göğsünüze soğuk uygulayın diyolar. Yarın kontrolümüz var inşallah kilomuz artmıştır bizim yoksa biz de mamaya başlayacağız :(
P
Pınar D.
27 Mart 2026 10:37
Sakinleştirip şarkı söyledim dün ve çok kavga etmeden emdi sizde deneyin isterseniz. Sütüm yetmiyor biraz da oburuz mecburen doymadığını hissettiğimde veriyorum 🥹
B
Betül K.
27 Mart 2026 10:49
Hepsini deniyorum vitamin,süt artırıcı çay, damla vs üstüne de mastit oldum 🥲 inşallah hepsini atlatırız dediğiniz gibi
Yükleniyor...