Memede Şişlik

170 görüntüleme
S

Sevtap A.

22 Ağustos 2026 20:03
2 gündür sol mememde sağ tarafında hafif şişlik var sağım yapıyordum biraz agrasif yaptım sanırım sonrası oldu ılık duş aldım soğuk kompres yaptım, oğlumda emiyor hatta sabah rahatlayacak kadar sağdım. Ne olmuş olabilir ne yapsam geçer elimde böyle hafif sertlik geliyor süt bezlerim şişmiş gibi soğuk kompres yaptığımda inmiş gibiydi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Ağustos 2026 20:04
Hafif şişlik ve sertlik gibi belirtiler genellikle memede süt kanallarının tıkanması veya meme ucunun tahriş olması sonucu ortaya çıkabilir.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsin:

1. Emzirmeye devam et: Bebeğin emzirmesi, memedeki şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Soğuk kompres: Soğuk kompres uygulaması şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Sıcak duş: Ilık duş aldığın gibi, sıcak duş almak da kan akışını hızlandırarak şişliği azaltabilir.
4. Meme masajı: Hafifçe meme masajı yaparak süt kanallarının açılması sağlanabilir.
5. Tıkanıklığa dikkat: Eğer şişlik ve ağrı devam ederse, bir uzmandan yardım almayı ihmal etme.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
K

Kübra E.

22 Ağustos 2026 20:30
Emzirme danışmanına gitmiştim bu durum için sıcak havlu ile şişlik olan yere kompleks yapmamı sonrasında elle sağım yapmamı önerdi. Bolca elle sağım yapmıştım. Bir de sütyen takmazsam sütün birikeceğini söylemişti. Elle sağım yapıp sütyensiz durmayınca bir kaç güne geçmişti
S

Sevtap A.

22 Ağustos 2026 20:43
Kübra Ekici
Emzirme danışmanına gitmiştim bu durum için sıcak havlu ile şişlik olan yere kompleks yapmamı sonrasında elle sağım yapmamı önerdi. Bolca elle sağım yapmıştım. Bir de sütyen takmazsam sütün birikeceğini söylemişti. Elle sağım yapıp sütyensiz durmayınca bir kaç güne geçmişti
Ay bunu denicem çok ama çok teşekkür ederim ☺️ 🌸 Geçmiş olsun sizlere de
K

Kübra E.

22 Ağustos 2026 21:11
Teşekkür ederim bir an önce toparlarsınız siz de inşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir