Memede Sertlik
192 görüntüleme
F
Figen Y.
Premium Üye
18 Nisan 2026 20:26
Normalden biraz fazla sütüm var ve sık doluyor memelerim fakat 2 gündür sağ memem aşırı sertleşti ve ağrı yapıyor masaj ,sıcak su ,ılık duş hepsini denedim ama düzrlmedi taş gibi üst kısmı bunu yaşayan var mı nasıl düzelir.
R
Rabia K.
18 Nisan 2026 20:32
Sağlam bir sağım yapın bendede aynı problem var göğsü iyice boşaltırsanız kalmıyor o his, birde sağım yaparken sert olan yeri övün
F
Figen Y.
Premium Üye
18 Nisan 2026 20:33
Sağım yapınca sütüm artacak diye korkuyorum bu seferde bebeğim içerken boğulacak gibi oluyor
B
Burcu000
18 Nisan 2026 21:01
Sertlik tek bir bölgedemi acaba
F
Figen Y.
Premium Üye
18 Nisan 2026 21:07
Evet sadece üst kısmında
N
Nurdan ..
Premium Üye
18 Nisan 2026 21:10
Mastit de çok riskli bir durum ılık duş sütün inmesini hızlandırır sağım sonrası soğuk kompleks daha iyi olacaktır

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye18 Nisan 2026 21:13
Memede sertlik ve ağrı, emziren annelerde sıkça görülen bir sorundur. Sertleşen meme, genellikle süt kanalı tıkanıklığı veya mastit başlangıcı olabilir.
Bazı öneriler:
1. Bebeği sertlik olan bölgeye doğru emzirmek: Bebeğin çenesi sertlik olan bölgeye gelecek şekilde emzirmek, tıkanıklığın açılmasına yardımcı olabilir.
2. Sıcak uygulama ve masaj: Ilık duş veya sıcak su torbası uygulayarak memeyi yumuşatmaya çalışın. Masaj yaparken, dıştan içe doğru yumuşak hareketlerle masaj yapın.
3. Soğuk kompres: Emzirme sonrası soğuk kompres uygulamak, şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Süt sağma: Eğer meme çok sertse, süt sağma pompası kullanarak sütü boşaltmayı deneyebilirsiniz.
5. Lahana yaprağı: Lahana yaprağını ılık suda bekletip, soğuyunca memeye koyabilirsiniz. Bu, şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
Eğer ağrı ve sertlik devam ederse, bir emzirme danışmanına veya doktora başvurmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Reddi ve Kilo Almama
2. Yumuşak Memede Süt Olmuyor mu?
3. Mastit
Bazı öneriler:
1. Bebeği sertlik olan bölgeye doğru emzirmek: Bebeğin çenesi sertlik olan bölgeye gelecek şekilde emzirmek, tıkanıklığın açılmasına yardımcı olabilir.
2. Sıcak uygulama ve masaj: Ilık duş veya sıcak su torbası uygulayarak memeyi yumuşatmaya çalışın. Masaj yaparken, dıştan içe doğru yumuşak hareketlerle masaj yapın.
3. Soğuk kompres: Emzirme sonrası soğuk kompres uygulamak, şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Süt sağma: Eğer meme çok sertse, süt sağma pompası kullanarak sütü boşaltmayı deneyebilirsiniz.
5. Lahana yaprağı: Lahana yaprağını ılık suda bekletip, soğuyunca memeye koyabilirsiniz. Bu, şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
Eğer ağrı ve sertlik devam ederse, bir emzirme danışmanına veya doktora başvurmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Reddi ve Kilo Almama
2. Yumuşak Memede Süt Olmuyor mu?
3. Mastit
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Burcu000
18 Nisan 2026 22:03
Evet sadece üst kısmında
F
Figen Y.
Premium Üye
18 Nisan 2026 22:06
Benimde aynı şekilde üst kısımda sertlik var. Korkmuştum açıkçası kötü bişey diye
B
Burcu000
18 Nisan 2026 22:25
Bütün gün sağ memeden emzirdim geçsin diye ama nafile geçmiyor ağrısı da hafiflemediği
F
Figen Y.
Premium Üye
28 Nisan 2026 09:04
Güncellemek istedim belki birine faydası olur benim meme sertliğim geçmedi ne yaptıysam hatta kop kırmızı oldu çok ağrılıydı iki ayrı cerraha göründüm genel cerrahi bakıyormuş böyle durumlara ikiside antibiyotik başladı ve 2 saatte bir sağım dediler şuan 6gündür dediklerini yapıyorum ve %90 geçti diyebilirim maalesef sağdığım sütleri de attım bebeğim biberon almıyor doktorda sağım sütünü saklama demişti bizim sürecimiz bu şekilde oldu .
Yükleniyor...