Memede Kavga + Uykuya Direnç
126 görüntüleme
G
Gözde U. ..
12 Haziran 2025 19:00
Merhabalar hocam oğlum 32 haftalık dünya ya geldi. Düzeltilmiş 4.bucuk 5 aylık doğum yaşı 6 aylık fakat şu sıralar memede kavga ediyor resmen uykuya direniyor emerek uyuyor ama artık ona bile zor dayanıyorum çünkü uyumak için memeye aldığımda uyumuyor ve iki kere emip kendini geri atıyor 4 saat böyle çebelleşiyoruz ama uykusu var uykuya direniyor sebebi nedir acaba ?

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
15 Haziran 2025 17:04
Merhaba Gözde Hanım, bu yaşlarda bebeklerde memede huzursuzluk ve uykuya direnç oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Diş çıkarma, anlamlandıramadığımız bazı gelişimsel süreçler veya reflü gibi basit nedenlerle bebekler bazen emmekte zorlanabilir ve uykuya geçmekte direnç gösterebilir. Sakin ve loş bir ortamda, dikkat dağıtıcı uyaranlardan uzak şekilde emzirmeyi denemeniz işe yarayabilir. Eğer bu durum uzun süre devam ederse ya da beslenme ve uyku düzeni ciddi şekilde bozulursa, yaşadığınız yerde bir çocuk doktoruna başvurabilir ya da online danışmanlık yoluyla destek alabilirsiniz.
G
Gözde U. ..
15 Haziran 2025 19:17
Öncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için hocam .Bu dediklerinizi yapıyorum karan ortamda Emziriyorum ve karanlık oda da yatıyor oğlum .Ama sanırım dişin getirdiği bir sıkıntidir diye düşünüyorum çünkü meme uçu isirmalarida başladı .