Memede Kaka Yapma
185 görüntüleme
G
Gaye Y. E. ..
19 Haziran 2025 13:52
2.5 aylik bebegim yaklasik 3 haftadir yalnızca memede emerken kakasını yapiyor, onun dışında ikiniyor ama kaka yapamıyor ağlamaya başlıyor, cok ağladığında emziriyorum emerken kakasını yapiyor. Bu bir sorun mudur, zamanla kakasını yapmayı öğrenir mi?
A
Ayşe E.
19 Haziran 2025 13:54
Süt bebeğin sindirim sistemini hareketlendirdiği için kaka yapmasına yardımcı oluyor. Bağırsakları geliştikçe bu durum ortadan kalkıyor, her durumda kaka yapabiliyor bebişler :)
B
Balkım Ö.
19 Haziran 2025 14:03
Merhaba benim de bebeğim bir ara öyleydi hatta doktorumuza sormuştum bu bir sorun mudur diye normal olduğunu söylemişti ekstra bir şikayetimiz yoktu aynı dediğiniz hibi emerken yapıyordu bana çık tuhaf geliyordu nasıl hemen sindirir diye .. Zamanka geçti suan 9 aylık öğünden sonra yapıyor
Z
Zerrin ..
25 Haziran 2025 12:51
Gaye hanım peki kaka yaparken emmesi zorlaşıyor mu, yani gaz ve kaka yapmaya çalışırken sürekli memeyi bırakıp sonra sinirleniyor geri almaya çalıkıyor mu, bizimki de bu şekilde ne zaman memeye gelse ıkınıyor kaka veya gaz yapmaya çalışıyor
Z
Zerrin ..
25 Haziran 2025 12:52
Kavga ediyor resmen meme ile gaz yapacağım diye, emme sürelerimiz nerdeyse 1 saati geçiyor bu sebeple doğru düzgün emziremiyorum çok yoruldum
S
Simla K.
25 Haziran 2025 12:54
Merhaba benimde böyle olduğu oluyor önce gazını çıkartıyorum sakinleştiriyorum sonra emzirmeye devam ediyorum yoksa memeyle kavgaya tutuşuyor ve aktif emmiyor
G
Gaye Y. E. ..
25 Haziran 2025 13:03
Evet kaka yaparken memeyle kavga ediyor, tutup bırakıyor sonra bir anda duruyor kakasını yapiyor genelde gürültülü bir şekilde oluyor kaka yapması, sonra tekrar memeyi almaya çalışıyor. Memede olduğu zaman dışında da kaka yapmiyor. Önceden benim de bu nedenle cok uzun sürüyordu emzirme süresi ama artık kakasini yaptiktan sonra Simla hanımın dediği gibi ben de bir defa omzuma alıp gazını alıyorum çünkü cok kavga edince sanirim cok hava yutuyor hemen gaz cikariyor, sonra bir defa daha teklif ediyorum memeyi yine kavga ederse kapatıyorum. Idrarli bez sayısı normal olduğu icin de doydugunu hatta memeyi bazen sadece kaka yapmak icin kullandığını dusunuyorum.

Esra D.
25 Haziran 2025 13:13
Benm kızımda 4 aya kdr memeye aniden bir asılıp kakasını yapardı zamanla düzeldi o durum. Doktoruma söylediğimde bir sorun teşkil etmediğini söylemişti.
Z
Zerrin ..
25 Haziran 2025 20:43
Bizimki her zaman kaka yapamıyo, ama yine de deli gibi kasıyor kendini sanırım gazını yada kakasını ilerletiyor bağırsakta, ben doyduğunu düşünmüyorum maalesef çünkü çok fazla sütüm de yok, bir de şöyle yapınca hepten aç kalıyor sonra vakit bulunca sağıyorum yada mama ile destekliyorum , fakat ne meme tam boşalıyo, ne bebek tam doyuyor çok saçma bir döngüdeyiz, destek almayı planlıyorum. Gazını da alıyorum ben de ara ara ama yine ile yaramıyor, kaldırıp dolaştırıyorum gaz yapsın diye hiç ıkınmıyor mesela, memeye aldığım gibi başlıyor