Memede Dayanılmaz Yara

66 görüntüleme
Ç

Çağla y.

12 Ağustos 2025 08:11
Herkese merhaba
İki mememdede emzirme kaynaklı yara oldu ve çatlaklar oluştu.Ağlayarak emzirmeye başladım silikon uç kullanmaya başladım ama artık onunlada çok canım acıyor.Neler yapabilirim çok canım acıyor😣
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

12 Ağustos 2025 08:21
Emzirme dönemindeki yara ve çatlaklar için en çok önerilen ve güvenli kabul edilen kremler genellikle şu grupta olur:

1. Saf Lanolin İçeren Kremler
• Örnek markalar: Lansinoh, Multi-Mam Lanolin, Purelan
• Anne sütünden sonra emzirme öncesi silmeye gerek yoktur.
• Nemlendirir, iyileşmeyi hızlandırır, bebeğe zararlı değildir.

2. Anne Sütü ile Destek
• Emzirme sonrası birkaç damla kendi sütünüzü yara üzerine sürüp kurumasını beklemek, doğal bir iyileştirici etki yapar.

3. Çok Ağır Yaralarda (Enfekte Görünüyorsa)
• Doktor onayıyla, mupirosin veya benzeri antibiyotikli merhemler kısa süreli kullanılabilir.
• Bu tip kremler emzirme öncesi mutlaka silinmelidir.

Ek İpuçları:
• Bebeğin memeyi doğru kavraması (ağız hem meme başını hem de areolayı kapsamalı) çatlak oluşumunu azaltır.
• Her emzirme sonrası meme başını açık havada 2-3 dakika kurutmak iyileşmeyi hızlandırır.
Ş

Şeyda B.

12 Ağustos 2025 08:22
Öncelikle çok geçmiş olsun muhtemelen doğru emzirme tekniği ile emzirmiyorsunuz evet memeler hassaslaşır ama dayanılmaz yara haline geliyorsa bebeğiniz ya tam kavramıyor yada hijyen eksikliği vardır ki bunu sanmıyorum.Koyu kısmı tamamen ağzına almalı eğer meme başının küçükse silikon uç evet işe yarar ama kesinlikle destek almalısınız bir emzirme danışmanından yada youtubeden video izleyebilirsiniz böylelikle sorunun nereden kaynaklı olduğunu tespit edersiniz.Oluşan yaralar içinde emzirme sonrası fito yada sarı kantaron yağı sürebilirsiniz iyileştirici özelliği olan bir krem tercihen tabi çok açık yaraysa doktor görse iyi olur bazen antibiyotikli krem veriliyor
G

Gamze I. T.

12 Ağustos 2025 10:32
Benimde göğsüm çok yara olmuştu kan emmeye başlamıştı fito kremle hametan kremi karıştırıp göğsüme sürdüm göğüs kalkanı taktım hava alsın diyr. emzireceğim zmaan silip tmeizleyip o şekilde slikon uçla emzirmeye devam ettim bir süre sonra geçti. E bebekteki göğüs ucu kremleri ilk başkarda işe yeıyordu git gide daha kötü olunca doktor önermişti bu iki kremi.
A

Ayşe N. D.

12 Ağustos 2025 10:38
Bende aynı şeyi yaşadım ilk dönem çocuk emmeyi bilmiyor ben emzirmeyi topuklarımı yere vura vura emzirdim kan emdiğide oldu sonra hastaneye gittiğimde emzirme hemşiresiyle karşılaştım doğru emzirmeyi tarif etti bir de bepanthen plus çok iyi bir hücre yenileyicidir sür emirmeden önce yıka dedi kalkan kullanıyordun kalkanı bıraktırdı yumuşak bebeğimn ağız mendiilerinden koyuyordum kendi sütümle meme başını yumuşatıyordum zamanla geçti yaralar çok geçmiş olsun ne olursa olsun emzirmeyi bırakma lütfen sabret sonu gerçekten selamet
Ç

Çağla y.

12 Ağustos 2025 11:08
Çok teşekkür ederim 🙏🌺
B

Betül Ç.

12 Ağustos 2025 17:50
Geçmiş olsun, ben de çok fena yaşadım bu durumu. İltihap kapmıştı yarık. Bildiğin sarı sarı iltihap akıyordu göğsümden. Antibiyotik hap kullandım doktor kontrolünde. Fito krem hametol bi iki başka krem de vardı hiç biri işe yaramadı, ayva çekirdeği kantaron filan hepsini denedim. Bir ay sonra pes ettim bıraktım hepsini çok ağladığımı bilirim acıdan. Normal doğum yaptım o bu kadar acı çektirmedi bana. Herneyse enteresan bi şekilde kendi kendine geçti. Ama tam 35 gün sürdü. Bi gün emzirirken bi baktın acımıyor. Mutluluktan ağlamıştım 😂 anne olmak ne zor dimi. Acıların tez zamanda dinsin. Bu arada emzirmeden önce ılık su ile yıka yara yerini. Acısını ciddi oranda azaltıyor. Bende öyle oldu yani

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir