Meme Yarası

252 görüntüleme
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 04:29
Bebegim henüz 3 günlük. Meme ucum büyük ağzı küçük olduğu için ilk günden itibaren meme ucum yara oldu. Emzirirken aglamaktan en son dayanamadım sağarak veriyorum. Süt kaşığı ile veriyorum. Ama çok vicdan yapıyorum emziremuyorim yavrumu diye. En kısa zamanda yaralarımı iyileştirip emzirmeye dönmek istiyorum. Yanlış mı yapıyorum? Sonrasında tekrar mememi tutar mı? kaşığa alışacak diye korkuyorum.
D

Dilan

23 Mayıs 2026 04:55
Herşeyden önce unutma ki sen çok iyi bir annesin benim de bebeğim asla memeden içmiyor sağarak veriyorum 2. Ayımızdayız bebek sağlıklı olduğu sürece içini ferah tut 🌸
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 04:57
Dilan
Herşeyden önce unutma ki sen çok iyi bir annesin benim de bebeğim asla memeden içmiyor sağarak veriyorum 2. Ayımızdayız bebek sağlıklı olduğu sürece içini ferah tut 🌸
Saglik ocağındaki hemsire bol bol emzirmen lazım millet kanaya kanaya emziriyor diyince çocuğuma baktıkça ağlayasım geliyor
D

Dilan

23 Mayıs 2026 05:01
Dilan
Sen önce kendini iyi tut herşey düzelicek kendine ve bebeğe zaman tanı şuan lohusalık sürecindesin unutma her zaman herşey herkes ile aynı olmak zorunda değil anne olmanın tadını çıkar alışma süreci bende çok duygusaldım neden olmuyor diye ama bazen bizim elimizde olan bir şey değil. Benim de sütüm hızlı indiği için bebek emmek istemiyor 🫠
E

Esra

23 Mayıs 2026 05:11
Yaralara Tahin yağı çok iyi geliyor kremler yağlar hiç biri işe yaramamıştı tavsiye ederim sürekli sürün onu çok faydasını görürsünüz
E

Elif A.

23 Mayıs 2026 06:31
İngiliz karbonatı deneyin yaralarınıza kaşıkla uzun vadede götürmek zor olabilir biberona dönmeyin birde bebeğin emmesi gibi olamaz sağım ben şuan sağımla besliyorum ama meme reddi sebebiyle ve aynı süt miktarı değil emin olur emzirirken sütüm üstüme akardı sağımla böyle bir şey pek mümkün olmuyor sağım sabit bir çıktı verecek size ama bebeğiniz ihtiyacına göre süt miktarını attıracak zamanla bir emzirme danışmanından destek alın şehir hastanelerinde laktasyon poliklinikleri var gebe okuluna bile gitseniz yardımcı olurlar ama bu şekilde götürmeye çalışmayın hem sağım sizi çok yorar hemde uzun vadede meme reddi olabilir yaralarınız inşallah hemen iyileşir kolaylıklar dilerim size ve bebeğinize
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 06:33
Dilan
Sen önce kendini iyi tut herşey düzelicek kendine ve bebeğe zaman tanı şuan lohusalık sürecindesin unutma her zaman herşey herkes ile aynı olmak zorunda değil anne olmanın tadını çıkar alışma süreci bende çok duygusaldım neden olmuyor diye ama bazen bizim elimizde olan bir şey değil. Benim de sütüm hızlı indiği için bebek emmek istemiyor 🫠
Her çocuk ve durum farkliymis gerçekten hamileyken olumsuz düşündüğüm birçok şeyde hiç sorun yaşamıyorken hiç tahmin edemediğim durumlarda sorun yaşıyorum.
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 06:33
Esra
Yaralara Tahin yağı çok iyi geliyor kremler yağlar hiç biri işe yaramamıştı tavsiye ederim sürekli sürün onu çok faydasını görürsünüz
Denedim hiçbir işe yaramadı bende maalesef
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 06:34
Elif Aydın
İngiliz karbonatı deneyin yaralarınıza kaşıkla uzun vadede götürmek zor olabilir biberona dönmeyin birde bebeğin emmesi gibi olamaz sağım ben şuan sağımla besliyorum ama meme reddi sebebiyle ve aynı süt miktarı değil emin olur emzirirken sütüm üstüme akardı sağımla böyle bir şey pek mümkün olmuyor sağım sabit bir çıktı verecek size ama bebeğiniz ihtiyacına göre süt miktarını attıracak zamanla bir emzirme danışmanından destek alın şehir hastanelerinde laktasyon poliklinikleri var gebe okuluna bile gitseniz yardımcı olurlar ama bu şekilde götürmeye çalışmayın hem sağım sizi çok yorar hemde uzun vadede meme reddi olabilir yaralarınız inşallah hemen iyileşir kolaylıklar dilerim size ve bebeğinize
Çok teşekkür ederim benim de zaten onceligim yaralarim iyileşince emzirmeye geri dönmek
K

Kübra N. D. K.

23 Mayıs 2026 06:39
Anne sütünü yaraya sürün oda iyi gelecektir. Ve en önenlisi bebeğin memeyi iyi kavrayabilmesi bence bir yardım alabilirseniz çok daha rahatlarsınız. Ben de 25 günlük anneyim ve geçtiğin yollardan geçtim. Şuan acılar yok denecek kadar aza indi.
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 06:43
Kübra Nisa Demirkıran Kevük
Anne sütünü yaraya sürün oda iyi gelecektir. Ve en önenlisi bebeğin memeyi iyi kavrayabilmesi bence bir yardım alabilirseniz çok daha rahatlarsınız. Ben de 25 günlük anneyim ve geçtiğin yollardan geçtim. Şuan acılar yok denecek kadar aza indi.
Siz nereden yardım aldınız acaba online emzirme danışmanları yeterli olur mu ki? Yuzyuze nereden bulabilirim yaşadığım yerde bilemiyorum
I

Irem U.

23 Mayıs 2026 08:31
Merhaba, göğüs kalkanı kullanmayı denediniz mi? Göğüs ucuna yerleştirdiğinizde bebeğin ağzını daha çok açıp memeyi tutmasında yardımcı oluyor. İlk günlerde faydalı olabilir. Kolaylıklar dilerim
M

Merve H.

23 Mayıs 2026 08:35
Merhaba aynı durumu bende yaşadım acılar içinde emzirdim bırakmak istemedim. Doğum doktorum mavi hametan surmemi söyledi. Göğüs pedi de kullanın mutlaka. Emzirmeden önce yavaşça yıkayın ben böyle gecirebilmistim.
K

Kübra N. D. K.

23 Mayıs 2026 08:36
Fatmanur Keskin
Siz nereden yardım aldınız acaba online emzirme danışmanları yeterli olur mu ki? Yuzyuze nereden bulabilirim yaşadığım yerde bilemiyorum
Açık olmak gerekirse birinden almadım sosyal medyadan internetten araştırarak ilerledim. Bana iyi gelenleri sürdürmeye devam ettim.
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 08:38
Merve Hendek
Merhaba aynı durumu bende yaşadım acılar içinde emzirdim bırakmak istemedim. Doğum doktorum mavi hametan surmemi söyledi. Göğüs pedi de kullanın mutlaka. Emzirmeden önce yavaşça yıkayın ben böyle gecirebilmistim.
Emzirmeye devam ederken geçiyor mu acaba bana emzirmeye devam ettikçe daha da kötü oluyor gibi geliyor iyice uzaklaşıyorum.
S

Sema

23 Mayıs 2026 08:50
Geçmiş olsun sarı kantaron yağını sürün meme ucunuza ama stres film ile kaptın üstünü ki tekrar çamaşırınıza sürtünüp tahriş olmasın daha çabuk iyileşir.
Selcan Y.

Selcan Y.

Premium Üye
23 Mayıs 2026 09:19
Merhabalar. Bende ilk doğum yaptığımda göğüs uçlarım yara oldu, emzirirken ağlıyordum resmen ama her emzirmeden sonra Lansinoh göğüs ucu kremini kullandım 3-4 günde iyileşti ve bir daha yara olmadı. Burada yazdıkları gibi sağım çok zor oluyor ve bence daha çok acılı, siz kremi sürüp emzirmeye devam edin, yaranız iyileşecektir.

Bu arada kremi silip emzirmenize gerek yok, krem memedeyken de emziriliyor ben öyle yapıyordum.

Çookkk geçmiş olsun 💐
F

Fatmanur K.

23 Mayıs 2026 10:05
Selcan Yılmaz
Merhabalar. Bende ilk doğum yaptığımda göğüs uçlarım yara oldu, emzirirken ağlıyordum resmen ama her emzirmeden sonra Lansinoh göğüs ucu kremini kullandım 3-4 günde iyileşti ve bir daha yara olmadı. Burada yazdıkları gibi sağım çok zor oluyor ve bence daha çok acılı, siz kremi sürüp emzirmeye devam edin, yaranız iyileşecektir.

Bu arada kremi silip emzirmenize gerek yok, krem memedeyken de emziriliyor ben öyle yapıyordum.

Çookkk geçmiş olsun 💐
Hamileligimden itibaren kullanmaya başlamıştım hiçbir faydası olmadı
M

Merve H.

23 Mayıs 2026 10:49
Fatmanur Keskin
Emzirmeye devam ederken geçiyor mu acaba bana emzirmeye devam ettikçe daha da kötü oluyor gibi geliyor iyice uzaklaşıyorum.
Kendinizi kötü hissetmeyin sakın her insan aynı şeyi kaldıracak diye bir durum yok yumruklarimi ısırarak emzirdim bir süre ama geçti sizin de geçecek inşallah. Sağımda da çok canım aciyordu tercihimi emzirmekten yana seçtim. Dediğim gibi yumuşak bir göğüs pedi kullanın meme ucuna mavi hametan sürüp göğüs ucunuz sağa sola eğilmeden tam ortada olacak şekilde pedle kapatın. Her emzirme öncesi mutlaka yıkayın krem çok yağlı olduğu için ben sabunla yikamistim
T

Tuğba A. E.

23 Mayıs 2026 21:04
Esra
Emzirmeden önce temizlemek lazım mı acaba
E

Ece ..

24 Mayıs 2026 01:07
Fatmanur Keskin
Saglik ocağındaki hemsire bol bol emzirmen lazım millet kanaya kanaya emziriyor diyince çocuğuma baktıkça ağlayasım geliyor
Fatmanur Hanım Merhaba, size bunu diyen hemşirenin vicdanı yokmuş lohusa bir anne bu şekilde motive edilmez, gerçekten üzüldüm.

Doğumdan itibaren şuan 6 aylık bebeğim göğüs ucu yaraları ve mastitle uğraşıyorum, nacizane denediklerim;

Lashinoh krem - tamamen doğal silmeden emzirebilirsiniz.

Garmastan pomad- hızlı iyileştiriyor mutlaka emzirmeden silmek gerekiyor

susam yağı- çok rahatlatıyor

Ek olarak gümüş göğüs uçlarını dolaba koyup soğuk takıyordum. Gün içinde göğüslerim açıkta dolaştım hava alsin diye. Bir de göğüs boyutunuzdan ziyade bebeğinizin tüm kahverengi kısmı ağzına alarak emmesi lazım elinizle kıstırarak bebeğinizin ağzına sokmayı deneyebilirsiniz, inanın çok hızlı geçicek yaralarınız.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir