Meme ve Biberon Reddi
109 görüntüleme

Büşra T.
20 Temmuz 2025 04:57
 bebeğim beş aylık yaklaşık üç aylıktan beri memeyi gündüzleri tutmuyor gece uyandiginda sadece emiyor sütüm var mama hiç vermedim daha sütümü sağıp veriyorum gündüzleri içiyordu biberondan şu an sadece yatarak içmek istiyor biberonu gündüzleri memeyi asla tutmuyor her şeyi yaptım karanlıkta emzirdim ılık duş vs hiçbir şekilde çözüm olmadı canı isterse memeyi de tutuyor bazen çok nadir yatarak da boğazında kalıyor öksürüyor
A
Ayşe V. ..
20 Temmuz 2025 19:25
Benim bebeğim de 1 aydan sonra böyle oldu mecbur sağıp biberonla verdim atabildigim kadar buzluğa attım sonrada kesildi zaten sizin arada bir de olsa tutuyor olması çok güzel bence süt devamlılığı sağlayabilir bence bok bol sağım yapın

Büşra T.
20 Temmuz 2025 19:26
Umarım kesilmez kesilmesin diye sürekli sağım yapıyorum sadece geceleri düzenli tutuyor umarım o kesilmez
A
Ayşe V. ..
20 Temmuz 2025 19:45
Benimki hiç istemiyordu yalandan tutsa bile sütüm artiyordu o an ama tutmadı malesef kendinize stres yapmayın kimseyi kafanıza takmayin kesilsede dünyanın sonu değil varken sağın o sizi baya idare eder zaten
A
Ayşe V. ..
20 Temmuz 2025 19:46
Bir de rezene çayı için derim sadece sagimla artmıyor bende hep sağdim pek birşey olmadı bol su için

Büşra T.
20 Temmuz 2025 19:50
Humana ve bestlak kullanıyorum annelik hali düzenli olmasa da… 5. Ay çok zor geçiyor
B
Beyza D.
21 Temmuz 2025 02:10
Bizim bu durum 55 günlükken başladı. 4 aylığız şu an. İlk farkettiğimde nerdeyse 20 gün geçmişti. Herkes, aç olsa emer merak etme diyordu. Ben de inandım ve 20 gün kendi haline bıraktım. O ay bebeğim sadece 200 gram almış. Doktorum bu böyle olmaz, sütünü sağıp ver ya da mama ver dedi. Ben de çok üzüldüm ve dediği şeyi yapmamaya karar verdim. Onun yerine, keyfi gelene kadar hoplattım zıplattım ikna etmeye çalıştım. Yatar pozisyona gelince bile basıyordu çığlığı. Pilates topunda zıplayarak mayışmasını bekledim ve uykulu iken emzirdim. Sanırım uykuluyken emzirmek önerilmiyormuş sonradan öğrendim ama o süreci atlatırken aç kalmasını bu şekilde önledim. Çünkü 8 saat emmeyip aç kalıyor ve korkunç ağlıyordu. Bunu birkaç kez yaşadıktan sonra mecbur uykuda emzirdim. Uykuda emince gazı tam çıkmadığı için çığlıklarla ağlayarak uyanıyordu ve böylece gündüz uykuları da çok kalitesiz olmaya başlamıştı. Bu arada duşta emzirmeyi falan da denedim. O çok işe yaramadı ama dışarı çıkarıp gezdirip , dışarıda emzirmek biraz işe yarıyordu. 4. Ay dolmak üzereyken bir gün çok fena doldum. Artık fiziksel ve mental olarak bitmiş durumdaydım. Gözünün önünde ağlamaya başladım. Annecim neden böyle yapıyorsun diye konuşarak ağladım baya bi. O bir şey anladı mı bilmiyorum tabii gülüyordu bana. Ama o gün dönüm noktası oldu. Ondan sonra bıraktım bakalım ne zaman emmek isteyecek görelim dedim. Sabah uyanınca emmek istemiyordu, oyun oynamak istiyordu. İlk uykusunu yaptıktan sonra emmek istediğini fark ettim. Sonrakiler de hep öyle devam etti, uykudan uyanınca emmek istiyordu. 1 haftadır güzel emmeye başladı gibi bakalım. Çok yıpratıcı bir süreç, Allah herkesin yardımcısı olsun. Neden meme reddi yaşadık hâla bilmiyorum ama tahminlerim şöyle: emziğe alışmasıyla memeyi emmek daha az keyif vermeye başladı, veya karnının gazlı olduğunu anlamayıp kakası varken emzirmeye çalışmış olmam ona sıkıntı verdi.
B
Beyza D.
21 Temmuz 2025 02:21
Bir de şunu ekleyeyim, sütü sağmak aslında sütün sonunu getiren şey. Yani emme ile verilen uyarı "daha çok süt üret" demek iken, sağma ile bu uyarı verilemediği için süt azalıyor. Bol su içmenin çok faydasını gördüm gerçekten sütü çok arttırıyor. Benim bebeğim de gece sorunsuz emiyordu, güzel doyuyordu. Ama sadece 1 kez uyanıyordu gece. O yüzden alarm kurup 2-3 saat arayla kalktım ve emzirdim. Hiç uykusundan uyanmadan tutuyordu memeyi bu şekilde. Havalar da sıcak olunca susuyormuş demek ki meleğim. Böyle böyle atlattık sanırım. Bir de arada şehir değiştirdik, dağ havası aldı falan. Her şeyi denedim yani. Sadece sütü sağmayı yapmadım ve iyi ki de yapmamışım. Emmesi gibi olmuyor. Gücünüzün ve akıl sağlığınızın el verdiğince çabalamaya devam edin, olmuyorsa da kendinize eziyet etmeyin. Ben o ağladığım gün, bundan sonra pes ediyorum diye düşünmüştüm. Mama vermek dünyanın sonu değil demiştim. Allah yüzüme baktı. Emekleriniz boşa gitmiyor merak etmeyin, mükafatını bir şekilde veriyor Allah. ♡

Büşra T.
21 Temmuz 2025 10:49
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok kıymetli ben de çözüm bulmaya çalışıyorum aylardır umarım bir sonuca ulaşacağım. Çok zor süreç yaşamayan bilemez Allah herkesin yardımcısı olsun