Meme Ucu Çatlağı İçin Silikon Uçla Emzirme?
54 görüntüleme
E
Elif ..
8 Nisan 2026 08:27
Meme ucum çatlak 1 ay oldu kanıyor ne yapsam fayda etmedi bebek memeye gelmekten de rahatsız açmıyor çenesini düzgün, o memeye 2 gün ara verdim bir işe yaramadı. Silikon uçla emzirme deneyen oldu mu
E
Esin K.
8 Nisan 2026 08:37
Ben bi müddet silikon uçla emzirdim fakst yenidoğan hemşireleri kızdı ama faydasını gördüm açıkçası
E
Elif ..
8 Nisan 2026 08:39
Ben bi müddet silikon uçla emzirdim fakst yenidoğan hemşireleri kızdı ama faydasını gördüm açıkçası
E
Elif A.
8 Nisan 2026 08:41
Benim göğüsümde hastanede doğumdan sonra çatlamıştı. Gümüş kapak kullandım bir hafta içinde rahatladı. Meme ucu kremi ile kullanırsanız size de belki iyi gelir. Geçmiş olsun 💐
E
Elif ..
8 Nisan 2026 08:45
Benim göğüsümde hastanede doğumdan sonra çatlamıştı. Gümüş kapak kullandım bir hafta içinde rahatladı. Meme ucu kremi ile kullanırsanız size de belki iyi gelir. Geçmiş olsun 💐
derinlesti. Areolayi israrla vermeme ragmen ucuna kayiyor. Ayrica Sütüm tazyikli, arkaya egilerek dik sekilde emzirmeye ve arada makasla yaparak ya da çok doluysa öncesinde 2-3 dk elle sagim yaparak
bebegi rahatlatmaya alisiyorum. Bebek de memeye geldiginde agzini tam efektif açmiyor. 2 gün önce artik yara kanamaya bagladi. Ve bariz vazospazm oluyor. Emme sonrasi meme ucu beyazliyor, agriyor
ve sizliyor. 2 gün bu gögsümden emzirmeye ara verdim, tek gögüs gidiyorum o gögsümü de doldukça sağıyorum. Elektrikli Makine (philips avent bendeki) ile sagim denedim ama yine gögüs ucum acidi ve kanadi. Makinenin flangi 24 mm, benim gögüs ucum 15 mm hali ile büyük geliyor.
Internetten flans küçültücü aldim ama makineye uyacak mi bilmiyorum henüz gelmedi. Kanama ve aci oldugundan elle sagima devam ettim ama tam boşaltamiyorum, her emmede doluyor ve sol koltuk alti sertlesiyor. Sagim öncesi sicak havlu ve masajla
süt kanallarini ve sertlikleri yumusatmaya
çalisiyorum ama tam etkili olamiyorum. Ara verdigim gün de hametan/locoderm/bacoderm karistirip sürdüm ve gögüs kalkan ile kapattim. Gümüs kapak
uygula deniyor ancak gok nemli tutuyor. Kalkan da gögsü skistirdigindan süt doluyor. Gögüs pedi kullandigimda da ilaci emiyor ve islanip nemlenebiliyor. Direkt açik biraktigimda ise gögsümden sütler akiyor. Ayrica bi iki kere tahin yagi ve evicap kapsül de uyguladim. Sanki higbir sey çare olmuyor yani
G
Gökçin N.
8 Nisan 2026 08:50
Kızım 9 ay 15 günlük, yaklaşık ilk 3 ay silikon uç ile emzirdim. 1 haftada bıraktı hiç zor olmadı. Çok faydasını gördüm, eğer kullanmasaydım bebeğim yeterince ememeyecekti. Meme reddi vs olmadı hala da emiyor. Bırakırken şöyle yaptım, emzirme başında taktım, ara verdiğinde hop çıkardım, silikon uçsuz devam ettim. Sonra da ihtiyaç kalmadı.
E
Elif ..
8 Nisan 2026 08:53
saga göre daha az sevdi. Sol gögüs ucum 2. günden beri yara. Lansolin krem, merhem, gümüs kapak, gögüs kalkani yaptim ama iyilesmiyor aksine yara
derinlesti. Areolayi israrla vermeme ragmen ucuna kayiyor. Ayrica Sütüm tazyikli, arkaya egilerek dik
sekilde emzirmeye ve arada makasla yaparak ya da çok doluysa öncesinde 2-3 dk elle sagim yaparak
bebegi rahatlatmaya alisiyorum. Bebek de memeye
geldiginde agzini tam efektif agmiyor. 2 gün önce
artik yara kanamaya bagladi. Ve bariz vazospazm oluyor. Emme sonrasi meme ucu beyazliyor, agriyor
ve sizliyor. 1 gündür bu gögsümden emzirmeye ara
verdim, tek gögüs gidiyorum o gögsümü de
doldukça sagryorum. Elektrikli Makine (philips avent bendeki) ile sagim denedim ama yine gögüs ucum acidi ve kanadi. Makinenin flangi 24 mm, benim gögüs ucum 15 mm hali ile büyük geliyor.
Internetten flans küçültücü aldim ama makineye uyacak mi bilmiyorum henüz gelmedi. Kanama ve aci
oldugundan elle sagima devam ettim ama tam bogaltamiyorum, her emmede doluyor ve sol koltuk alti sertlesiyor. Sagim öncesi sicak havlu ve masajla
süt kanallarini ve sertlikleri yumusatmaya
çalisiyorum ama tam etkili olamiyorum. Ara verdigim gün de hametan/locoderm/bacoderm karistirip sürdüm ve gögüs kalkan ile kapattim. Gümüs kapak
uygula deniyor ancak gok nemli tutuyor. Kalkan da gögsü skistirdigindan süt doluyor. Gögüs pedi
kullandigimda da ilaci emiyor ve islanip nemlenebiliyor. Direkt açik biraktigimda ise
gögsümden sütler akiyor. Ayrica bi iki kere tahin yagi ve evicap kapsül de uyguladim. Sanki higbir sey çare olmuyor o sebeple silikon uç sordum
E
Elif A.
8 Nisan 2026 13:14
Evet gümüş kapak nemli tuttuğu için benim yaralarımda işe yaramıştı krem sürüp kapağı takıyordum emzirme sonra ve bir hafta da iyileşti. Belki bir doktora görünsen daha iyi olur ne denediysen sonuç alamamışsın sanırım. Çok geçmiş olsun 💐