Meme-süt Azalması/mama Takviye/yardım😭

139 görüntüleme
K

Kübra Ç.

24 Mart 2026 19:33
Merhaba,25 haftalığız. [2.ay](2.ay) atağından bu yana çok uykusuz ve yorgun kaldığım zamanlarda sütüm çok azalıyor. [2.ayda](2.ayda) durum böyleyken; doktorumuz mama takviye vermişti, aptamil pronesyo. Bu zamana dek, sütüm olmadığı zamanlarda; meme reddi yaşadığımızda aç kalmasın diye takviye yapmak durumunda kaldım. [5.aya](5.aya) yeni girdik ben büyüme sancılarından diye düşündüğüm ağlamaları sanırım açlıktan… her 90 cc mama yapışımda hepsini bitiriyor. Memeyi de alıyor oysa ama yeterli gelmiyor. Çok çok üzgünüm. Desteksiz büyütüyorum, dinlenemiyorum. Saçımı bile toplayamıyorum çoğu zaman. Keşke sütüm yetseydi diye kahroluyorum. Süt artırımında uyku ve stres faktörlerinin önemli olduğunu bildiğimden, artık ek araştırmalara bile girmiyorum. Böyle bir durum yaşayanınız var mı? Aptamil pronesyo iyi bir mama mı bilmiyorum, yardımınıza ihtiyacım var.
S

Seyma S.

24 Mart 2026 19:58
Ah kubra hanim size kocaman sariliyorum ayni durumu yasiyorum ama daha kotusu cunku benim bebeğim mama da içmiyor uykusunda iciriyorum zorla sutumde cok azaldi desteksiz tek basima büyütmeye calisiyorum

Power pumping yaparak sut arttirmaya calisiyorum biraz ise yariyor gibi deneyebilirsiniz
B

Büşra K. ..

24 Mart 2026 19:58
Kübra Hanım bebeğinizin kursağından birşey geçsin de bu ister anne sütü olsun ister mama alsın mama alan da büyür süt içen de büyür sağım yapın diyeceğim ama desteksiz büyütüyorum yazmışsınız siz sakin olun iyi olun bebeğiniz de iyi olsun sütünüz yetmedi diye kendinizi neden bu kadar üzüp kahrediyorsunuz sizde bir insan evladısınız mamalar da zehir değil ayrıca demek ki sizin bebeğiniz bu saatten sonra anne sütü ve mama alarak büyüyecek kötü birşey değil ki benim ilk kızım da öyle büyüdü ikinci kızıma da mama başladım 1 haftadır Allah canlarını sağ etsin yavrularımızın siz sakin olun iyi olun ki bebeğinize geçmesin stresiniz
A

Ayşe S. ..

24 Mart 2026 20:02
Seyma Seyma
Ah kubra hanim size kocaman sariliyorum ayni durumu yasiyorum ama daha kotusu cunku benim bebeğim mama da içmiyor uykusunda iciriyorum zorla sutumde cok azaldi desteksiz tek basima büyütmeye calisiyorum

Power pumping yaparak sut arttirmaya calisiyorum biraz ise yariyor gibi deneyebilirsiniz
Power pumping nasıl oluyor benimde bebeğim mama içmiyor şırıngayla ağlaya ağlaya veriyorum. Üstelik hiç istekli içmiyor
S

Seyma S.

24 Mart 2026 20:07
Ayşe Solmaz
Power pumping nasıl oluyor benimde bebeğim mama içmiyor şırıngayla ağlaya ağlaya veriyorum. Üstelik hiç istekli içmiyor
20 dk sagim 10 dk ara 10 dk sagim 10 dk ara 10 dk sagim seklinde yapiliyor gunde bir kere boyle yapiyorum ozellikle geceleri

Uyuduktan yarim saat sonra biberonla mama vermeyi deneyin uyandirmadan ben öyle iciriyorum mamayi
C

Cennet T.

24 Mart 2026 20:16
Emzirme eğitmenin de destek alabilirsiniz kendisi çok iyi birisi Melike dolunay instagram hesabı [melikedolunay@icloud.com](melikedolunay@icloud.com) bu da mail adresi buraya yazarsanız dönüş yapıyor çok iyi anlıyorum sizi ben de aynı şeyleri yaşadım desteksiz çok zor gerçekten umarım faydam dokunur
Latife K.

Latife K.

25 Mart 2026 00:26
Bende gurbette desteksiz bebek büyüten bir anne olarak şöyle söyleyeyim en önemli şeyin psikoloji olduğunu düşünüyorum. En başından beri herkes bana sütün az aç bu çocuk derken hep sütümün ona yeteceğini ve doyacağını söyledim ve hiç mama kullanmadım. Siz kendinizi hiç üzmeyin. Süt arttırımı için moraliniz yerinde olsun, bol su tüketin. Ben bir de yoğurt elma tahin ve ceviz karışımı her gün iki kase yerdim. Ama anne sütü ya da mama değil önemli olan bebeğinizin ve sizin iyi hissetmeniz 💖
K

Kübra Ç.

25 Mart 2026 18:45
Hepinize teşekkür ediyorum. Gündüzleri doyarcasına memeyi hala almıyor. Mama vermeyeceğim dedim,1 saat boyunca süresiz ağladı dayanamadım verdim dakikasında bitirdi. Bir yandan aç olduğu için vicdan yapıyorum, bir yandan da neden böyle oldu diye kahroluyorum.
Latife K.

Latife K.

25 Mart 2026 19:05
Kübra Çelik
Hepinize teşekkür ediyorum. Gündüzleri doyarcasına memeyi hala almıyor. Mama vermeyeceğim dedim,1 saat boyunca süresiz ağladı dayanamadım verdim dakikasında bitirdi. Bir yandan aç olduğu için vicdan yapıyorum, bir yandan da neden böyle oldu diye kahroluyorum.
Hiç kahretmeyin kendinizi. Mama ya da anne sütü alıyor olması iyi anne ya da kötü anne yapmaz. Çocuğunuz için en iyisini siz bilirsiniz. Çevreden gelen sesleri hiç dinlemeyin. Bebeklerimizi çok seviyoruz onlar da bizi çok seviyorlar. Böyle düşünün 💖
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir