Meme Reddini Nasıl Yendiniz

200 görüntüleme
L

Lale

3 Temmuz 2026 00:15
3 aylıkken hiperlaktaston yüzünden reddetmeye başladı ve şuan 5 aylık hiç almıyor biberon kullanıyorum. Çok uğraştım tekrar tutması için olmadı. Uykuluykende denedim, zıplayarak denediğimde 1-2 kez tuttu kafası karıştığından, çok aç değilkende denedim ama olmuyor. Siz ne yaptınız ne önerirsiniz ne yapayım çok üzülüyorum
Ö

Özge T.

3 Temmuz 2026 00:20
merhaba, ben böyle bir durum başıma gelir diye “emzirenanne” isimli instagram hesabından Yasemin hanımı hep takip ettim pek çok kişiyi zorluklardan kurtarıyor belki ilgilenirsiniz diye yazayım dedim kolaylıklar diliyorum
E

Ece ..

3 Temmuz 2026 00:28
Merhaba, bende aynılarını yaşadım özellikle sütüm varken emzirememek çok üzüyor insanı çok iyi bilirim ama şuan baktığımda boş yere çok yıpratmışım kendimi sonuçta anne sütü alıyor ha memeden ha biberondan.

Biz meme reddini aştık ama hangisi ile yaradı bilmiyorum, emzirirken sütün taziğini azaltmak için geriye doğru uzanıp göğüs ucumu kıskaç yapıp emziriyorum, ten tene teması arttırmak için duşta sıcak suyun altında emzirdim bence bu çok işe yaradı bir de ayakta yürürken emzirdim.

Bu arada sağım için hastane tipi makina kiraladım ancak hastanelik olucak derecede mastit oldum zaten hiperlaktasyon var sütüm iyice arttı bunun yerine elle sağım yapmak hem kolay hemde zarar vermiyor.
L

Lale

3 Temmuz 2026 00:35
Özge Topçu
merhaba, ben böyle bir durum başıma gelir diye “emzirenanne” isimli instagram hesabından Yasemin hanımı hep takip ettim pek çok kişiyi zorluklardan kurtarıyor belki ilgilenirsiniz diye yazayım dedim kolaylıklar diliyorum
Merhaba şuan hesaba bakıyorum teşekkür ederim 💗
L

Lale

3 Temmuz 2026 00:40
Ece
Merhaba, bende aynılarını yaşadım özellikle sütüm varken emzirememek çok üzüyor insanı çok iyi bilirim ama şuan baktığımda boş yere çok yıpratmışım kendimi sonuçta anne sütü alıyor ha memeden ha biberondan.

Biz meme reddini aştık ama hangisi ile yaradı bilmiyorum, emzirirken sütün taziğini azaltmak için geriye doğru uzanıp göğüs ucumu kıskaç yapıp emziriyorum, ten tene teması arttırmak için duşta sıcak suyun altında emzirdim bence bu çok işe yaradı bir de ayakta yürürken emzirdim.

Bu arada sağım için hastane tipi makina kiraladım ancak hastanelik olucak derecede mastit oldum zaten hiperlaktasyon var sütüm iyice arttı bunun yerine elle sağım yapmak hem kolay hemde zarar vermiyor.
Hiperlaktasyon yüzünden çektim bu sıkıntıyı zaten. Yazıklar olsun şu bana sağım yap diyen emzirme danışmanına. Dediğim tek şey bu. Sağım yapmak yapılabilecek en büyük hata şuan bana kalırsa. Bak artsın diye neler yaptım, arttı şimdide memeyi almıyor, çünkü zaten yeterli olan sütü arttır dedi bana danışman, süt sağdırtmıyor gün içinde hep kucağımda sütüm var mama veriyorum gerçekten inanılmaz üzgünüm, nasıl geçecek bu iyice unuttu bana kalırsa memeyi 😭
Duygu B. B.

Duygu B. B.

3 Temmuz 2026 00:54
Size bir şey anlatacağım ben 20 günlükken ek gıdaya başlamış annem bende. Çünkü zaten 1 hafta hastanede yatmış annem doğumdan sonra bana o 1 haftada mama vermişler ama tabii 90lar ve mama o zamanlar pahalı. Neyse sütü gelmediği için mama hazırlamış. Feci kabız olmuşum aylarca falan ama işin özü birkaç ay sonra emmeye başlamışım 2 yaşına kadar falan emdim.
S

Simge G. ..

3 Temmuz 2026 00:54
Aynı durumdayım bende süt var ama emmiyor  3 aydır uğraşıyorum [olmuyor.ancak](olmuyor.ancak) gece uyurken birazcık emiyor o kadar
S

Simge G. ..

3 Temmuz 2026 00:56
2 oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim ama kızım emmiyor.
Yasaman H.

Yasaman H.

3 Temmuz 2026 01:53
Lale
Hiperlaktasyon yüzünden çektim bu sıkıntıyı zaten. Yazıklar olsun şu bana sağım yap diyen emzirme danışmanına. Dediğim tek şey bu. Sağım yapmak yapılabilecek en büyük hata şuan bana kalırsa. Bak artsın diye neler yaptım, arttı şimdide memeyi almıyor, çünkü zaten yeterli olan sütü arttır dedi bana danışman, süt sağdırtmıyor gün içinde hep kucağımda sütüm var mama veriyorum gerçekten inanılmaz üzgünüm, nasıl geçecek bu iyice unuttu bana kalırsa memeyi 😭
Giyilebilir sağma makinası kullanın mochi markasının. Kucağınızdayken de sağa bilirsiniz. Ben de aynısını yaşadım malesef sağıp biberonla veriyorum
D

Didem Ö.

3 Temmuz 2026 19:27
Bende sütüm az diye ve sarılığı artıyor diye mama verdim biberonla meme reddi oldu sütümü sağıyordum ama pompa az çıkardığı için sütüm az zannediyordum. Ama hiperlaktasyonun sınırından döndüm danışmanlık aldım ve enjektörle serçe parmağımı kullanarak biberonu unutmasını sağladım memeyi kavramayı beceremiyordu bebeğim ama deneyerek aştım zor oldu ama sütüm varken buna değeceğini biliyordum.

Arada atak dönemlerinde ya da kaka öncesi çok huysuz olduğunda sürekli meme istiyor ve her seferinde sütüm mü yetmiyor diye bana kendimi sorgululatıyor oğlum ama kilo alımı bez sayısı iyi olduğu için paniklemiyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir