Meme Reddine Çözüm
103 görüntüleme
H
Hilal K.
28 Mayıs 2026 23:19
Merhabalar meme reddi yaşayıp düzeltenler öneri de bulunabilir mi nasıl yendiniz ayrıca silikon göğüs ucu emmesi için teşvik eder mi? Çünkü oğlum biberona alıştı

Deniz T.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 23:50
Merhabalar, ben iki bebegim de de meme reddi yaşadım (Alerjiye dayali) ve bu tam reddin basladigi [4.ayda](4.ayda) gerceklesmisti. Biraz gezinerek ya da ayakta suquat yapar gb comelme hareketi ile memeyi kavrayip emmeye basladigin da oturur vaziyet alip emzirdim bizim reddimiz ortalama 4 ay gb bir sure surdu ve pes etmedim dusunun her emzirme de yasanan sureci. Evet bebek memeye donmek istemeli ama en buyuk faktor burada annenin pes etmeden mucadele etmesi kendi yontemlerini bulmaya calismasi bebegin rahat oldugu pozisyon ya da memeyi kavradigi anda o sekilde kalip onu desteklemesi diye dusunuyorum. Alerji icin de ya da dil dudak bagina da baktirmanizi tavsiye ederim bunlarin da etken oldugunu biliyorum tecrube ile sabit. Bir emzirme danismanindan destek alinabilir imkan ve olanaklar dahilinde. İnsallah en kisa zaman da yenersiniz meme reddini
E
Ece ..
29 Mayıs 2026 00:00
Merhabalar, bence silikon göğüs ucuna hiç bulaşmayın bir de onu bırakırken ekstra bir efor sarfedeceksiniz ben yeni doğan döneminde göğüs ucu yaralarım için kullanmıştım.
4. Ay atak döneminde biberona dayalı meme reddi yaşadım gece uykuluyken emzirdim gündüzde 1-2 gün acıktığında duşun altında emzirdim sonrasında biberonu kendisi unuttu memeyi kabul etti şimdi artık meme reddi olur korkusuyla dışarıdayken de yanıma biberon almıyorum her seferinde emziriyorum.
4. Ay atak döneminde biberona dayalı meme reddi yaşadım gece uykuluyken emzirdim gündüzde 1-2 gün acıktığında duşun altında emzirdim sonrasında biberonu kendisi unuttu memeyi kabul etti şimdi artık meme reddi olur korkusuyla dışarıdayken de yanıma biberon almıyorum her seferinde emziriyorum.
N
Nur ..
29 Mayıs 2026 00:20
Benim meme ucum olmadığı için bebeğim memeyi tutmuyodu yenidoğan döneminde. Sağım yapıp biberonla besliyodum sağdıkça meme ucum çıktı pilates topunun üstünde emzirmeye çalışarak 38 günlükken tutturabildim memeyi sonrasında sadece emzirdim biberonu tamamen unuttu geçenlerde süt kanalım tıkandığı için sağım yapmıştım biberonla içireyim dedim şimdi de biberonu almıyor 🫠
B
Beril T.
29 Mayıs 2026 00:39
Öncelikle biberonu acil olarak bırakın, ayakta veya koltuk altı pozisyonunda emzirmeye çabalayın, silikon göğüs ucuna hiç bulaşmayın zamanla sütünüz azalır onu da bırakmakta çok zorlanırsınız. Biberonu bırakın ve sabırla gün içinde emzirmeye çalışın
Yükleniyor...