Meme Reddi Nplur Ne Yapacağım

82 görüntüleme
B

Betül P.

12 Temmuz 2025 10:30
4 gün sonra 4 aylık olacak. 1 haftadır meme reddi yaşıyoruz. Sadece anne sütü alıyor. Emmek istemiyor memeye gelince ağlama çığlık kıyamet. Ayakta emzirmeye calısıyorum evi turluyorum çok zorlanıyorum. Aç kalıyor gibi geliyor. Mama vermeli miyim çevrem mama ver diyor ne yapmalıyım yaşalayanlar
G

Gamze ..

12 Temmuz 2025 10:43
13aylik bir bebek annesi olarak, en zorlandığım ay dördüncü ay civarıydı...memeye ve uykuya karşı bir direnme vardı, ise başlayacağım için sağıp biriktirdiğim tüm sütleri içti, ekstra on gün kadar geceleri mama da verdik sonra doktorurumuz ek gıdaya başlattı, stresten zona oldum, bırakacak diye Çok korktum, hiç bir şekilde mama vermek istemiyordum... Ama şu an düşününce memeye çok düşkün dünya tatlısı bir kızım var o günlerde geçiyo, stres yapmayın, doktorunuz ne derse o yönde hareket edin, vermeniz gerekiyorsa verin aç kalmasından iyidir, zira süt de azalma da meydana gelebilir zamanla.
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

12 Temmuz 2025 10:47
Sütünüz yeterli ise neden mama vereceksiniz ki? Mamanın tadını alan bebeklerin bir kısmı tam anlamıyla meme reddi olabiliyor. İlla desteklemek gerekecekse yavaş akışlı biberonlar ile kendi sütünüzü vermektir. Bu yaşadığınız durum bu aylarda hemen hemen herkesin yaşadığı bir sorun,öncelikle sakin kalmaya çalışıp bebeğinizi daha sessiz, gündüzleri bile loş bir ortamda emzirin. Pilates topunuz varsa üzerinde zıplayarak, sizin de denediğiniz gibi evin içinde gezerek vs. Ben ilk bebeğimde sessizlik ve pilates topu üzerinde hafif hafif zıplayarak emzirme denemeleri yaparak çözmüştüm. Kolaylıklar dilerim.
P

Pelin Ö. G.

12 Temmuz 2025 11:33
Merhaba, mama vermeyin. Mama verirseniz emzirmeyi atladiginiz icin sutunuz azalir. Supheye dusuyorsaniz en fazla sutunuzu sagin. Eger meme reddi yasiyorsaniz; sutunuzu uc saatte bir sagdiginizda 80-100 ml cikiyorsa iki memeden, bebeginiz emerek doyuyor demektir. Zaten 4 aylik bebek hizli icer memelerden ve doymasa aglar anlarsiniz. Bir meme bitince de huysuzlanir, digerine gecersiniz. Meme reddi icin de, muhtemelen onu rahatsiz eden bir durum var. Ya cok hizli akiyor, ya hava yutuyor. Pozisyon degistirin. Bende mesela yatarak emzirmek cok is gordu cunku hava yutmuyor ve rahatsizlanmiyor. Eger memeyi birakmaya yakinsa biberon kullanmayin. Iki uc saatten once beslemeyin. Aciktigi zaman emecektir. Eger emmeyip agliyorsa biraz daha bekleyin. Biraz can acitici bir surec ama su an benegin henuz akli karismamisken biberonu arttirmamak en dogrusu. Eger biberon verecekseniz de (ki bence cok az olmali), phillips avent natural response anti kolik biberonu alip 1 numara baslik alin. Biberon 2 numara ile geliyor onu kullanmayin. Cok fazla aktigi icin bebek meme istemez. Bununla mama ya da sagdiginiz sutunuzu veriyorsaniz mutlaka yan tutup verin biberonu. Bebeginiz memeden ceker gibi kendiisi ceksin. Direkt dik tutarak icerse de hemen alisir. Eger hala ac oldugundan suphelenirseniz kasik biberonla bebegin kendisi cekecek sekilde verin. Bebeginiz buyumus artik rahat emmeye baslayacaktir hic karistirmayin biberon ve mamayi zorunda kalmadikca. Umarim sorun hemen cozulur. Sevgiler
P

Pelin Ö. G.

12 Temmuz 2025 11:41
Ek olarak sutunuzun azligindan suphe duyuyorsaniz artirmak icin solgar brewers yeast ve bestlak damla oneririm. Ikisinde tamamen dogal vitaminlerden vs olusuyor. Bende cok ise yaradilar. Kolay gelsin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir