Meme Reddi mi
106 görüntüleme
M
Mine B. ..
21 Ocak 2026 11:20
Bebeğim 3 aylık gecen aydan bu yana sadece 200gr almis ve boyu hic uzamamış ama emmesi ve neşesi gayet iyiydi bu ay içerisinde doktor mama önerdi ve mamaya başladık onu da pek iştahlı içtiğini söyleyemeyeceğim emdikten sonra 90ml demisti doktor ama çoğu zaman 20 50 ml gibi bir dozda bırakıyor. Memeye gelince agliyor ve kafasını itiyor ama mama içerken aynısını yapmıyor. Alerji testi gaita idrar kan hepsi yapıldı hiçbir sıkıntı yok. Kafasını ittiginde süt mü yok diye memeyi azıcık sıkıyorum süt geliyor onunla ilgili de bir problem yok ne olduğunu asla anlayamıyorum.
O
Ozlem
21 Ocak 2026 12:04
Söylediklerinize göre biberon meme reddi geliştirmiş olabilir
M
Mine B. ..
21 Ocak 2026 12:14
Biberonu daha bugünde biterse 2 gundur almis olacak

Ilgım G.
21 Ocak 2026 12:22
Emzik verdiniz mi peki o da meme reddine neden oluyor
M
Mine B. ..
21 Ocak 2026 12:23
Emzik kullanıyor ama sadece uyurken uyudugunda kendi atıyor zaten ağzından atmadiginda da ben çıkarıyorum
S
Seda
21 Ocak 2026 14:33
Meme reddini 5 aya kadar yaşadım çok zor meme gelince dövmüş gibi ağlıyordu ama ısrarcı oldum bıraktırmasım sağdım kaşıkla verdim pozisyon değişimi yaptım çok yıprattı ama sabredin memeyi bıraktırmayın bu sürede gece bol bol emzirdim sizde gece beslenmesini uyanmadan her iki saate bir yaptırın mama benim oğlum içmedi ama bebelac gold 1 ay hasta oldu emmek istemedi o zaman verdim ciddi kilo aldırıyor
M
Mine B. ..
21 Ocak 2026 14:57
Sanıyorum meme reddi yaşıyoruz biberon kaynaklı gerçekten gun içinde memeyi asla emmedi ama biberondan mamayı icti. Kaşık biberona geçmeyi planlıyorum aynı zamanda emzirmeye de devam etmek istiyorum inşallah tekrar emzirebilirim
O
Ozlem
21 Ocak 2026 16:50
Biberon bir seferde bile red yapabilir diye biliyorum . 3. Aydasınız bu aylardada çok sık oluyor red . Emmediği zamanlar sağımınızı ihmal etmeyin sütünüz azalmasın. Dediğiniz gibi kaşık biberon ile besleyebilirsiniz. Enjektörlede olur ama 90cc sizi biraz zorlayabilir . Emzirme konusunda teklif edin ama ekstra bebeği çok zorlamayın daha da çok riski artırabilir. Uykulu anlarda daha kolay olur sizin için. Denemediyseniz yürüyerekte emzirmeyi deneyebilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum inşallah atlatırsınız çok yorulmadan 🫶🏻
M
Mine B. ..
21 Ocak 2026 17:12
Valla otururken bile zor emziriyorum aşırı hareketli bir bebek doğduğundan beri ama farklı emzirme pozisyonlarını deneyecegim