Meme Reddi Lütfen Yardım Edin

142 görüntüleme
P

Pınar S.

8 Nisan 2026 17:39
Bebeğim 52 günlük günde 3 defa biberonla mama vermek zorunda kaldık kilosu düşük diye. Meme reddi başladı emip emip bırakıyor en sonda da ağlıyor vuruyor bıraktım biberonu dün. Hep emzirdim ağlayana kadar o bıraktıkça ben verdim öylelikle doydu. Düzelir mi çok üzülüyorum ne yapmalıyım mamasını enjektörle vereceğim bugün
G

Gülşah S.

8 Nisan 2026 17:47
Kaşık biberonlar var ben önce mamayı onla veriyordum sonra Philips avent işe vermeye başladım. Önce 2 numara sonrası 3 numaraya geçtim büyüyünce. Düzelir merak etmeyin
C

Ceylan K. B.

8 Nisan 2026 18:03
Mama vermek zorunda mısınız hala? Dr unuz ne diyor siz ne düşünüyorsunuz? emzirdikçe sütünüz artar ve doyurabilir hale gelirsiniz bebeğinizi, bn de aynısını yaşadım, sağıp biberonla verip mama destekliyordum ama memereddi aynı sürelerde başladı bizde de çevreye de merak oluyor yavaş yavaş zor kaıyor memede bebekler gittikçe. Bir de karmaşa yaratıyor bir biberon bir meme, sonuç olarak memede akış sabit değil değişken, çocuk biberonla sabit düzenli akışa da alışıyor. Bn artık açlık tokluk kendini bilecek düzeye geldiği ve sarılık vs sorunu kalmayınca üçgn üstüstte meme verdim hep. Ayakta dolaşarak emzirdim gnelde. Sonrasında sorun yaşamadım. Sabırlı olur bebeğinize de güvenirseniz aşılabiliyor sonra büyüynce beş buçuk aylık bebğim şuan memeyi tanıyor zaten artık. Hızlıda çekiyor memeden sorun olmuyor. Şimdi kilo alımı biraz düştü diye arada takviye veriyorum kafa karışıklığı meme reddi de yaşamıyoruz
P

Pınar S.

10 Nisan 2026 11:38

Ceylan Korkmaz Bekiroğlu

Mama vermek zorunda mısınız hala? Dr unuz ne diyor siz ne düşünüyorsunuz? emzirdikçe sütünüz artar ve doyurabilir hale gelirsiniz bebeğinizi, bn de aynısını yaşadım, sağıp biberonla verip mama destekliyordum ama memereddi aynı sürelerde başladı bizde de çevreye de merak oluyor yavaş yavaş zor kaıyor memede bebekler gittikçe. Bir de karmaşa yaratıyor bir biberon bir meme, sonuç olarak memede akış sabit değil değişken, çocuk biberonla sabit düzenli akışa da alışıyor. Bn artık açlık tokluk kendini bilecek düzeye geldiği ve sarılık vs sorunu kalmayınca üçgn üstüstte meme verdim hep. Ayakta dolaşarak emzirdim gnelde. Sonrasında sorun yaşamadım. Sabırlı olur bebeğinize de güvenirseniz aşılabiliyor sonra büyüynce beş buçuk aylık bebğim şuan memeyi tanıyor zaten artık. Hızlıda çekiyor memeden sorun olmuyor. Şimdi kilo alımı biraz düştü diye arada takviye veriyorum kafa karışıklığı meme reddi de yaşamıyoruz

Çok iyi inşallah benim de böyle olur 3 gündür bıraktım biberonu bazen emiyor bazen emmiyor zorlamıyorum
P

Pınar S.

10 Nisan 2026 11:38

Gülşah S

Kaşık biberonlar var ben önce mamayı onla veriyordum sonra Philips avent işe vermeye başladım. Önce 2 numara sonrası 3 numaraya geçtim büyüyünce. Düzelir merak etmeyin

İnşallah çok teşekkür ederim
P

Pelin A.

10 Nisan 2026 11:48
Benim bebeğimin de kilosu düşük ayda 600 gr alıyor ama doktorumuz yeterli diyor. Her ay 1-1,5 kilo alan bebeklerle kıyaslamayın çocuğunuzu ve sıkacak kadar zorlamayın benim kızım da az emiyor 7 aylık olduk hala sağım yapıyorum ve etkisini de görüyorum sütüm arttıkça daha güzel emiyor. Kim ne derse desin ben sağımla sütün arttığını kendimde gördüm bazı günler her emzirme sonrası sağım yaparak memeyi uyarmaya devam ettim. En fazla 1 haftadan sonra etkisini görüyorum. Çok sık olmamakla birlikte Kaşık biberonda kullandım phılıps biberon da. Biberona alışıp memeyi bırakmadı. Memeden doydu mu emin olun biberona alışmıyorlar. Biz kaygılanıp kilosu düşük deyip memeden çok biberon teklif edince denge bozuluyor.
M

Melisa ..

12 Nisan 2026 00:50

Pelin Altundağ

Benim bebeğimin de kilosu düşük ayda 600 gr alıyor ama doktorumuz yeterli diyor. Her ay 1-1,5 kilo alan bebeklerle kıyaslamayın çocuğunuzu ve sıkacak kadar zorlamayın benim kızım da az emiyor 7 aylık olduk hala sağım yapıyorum ve etkisini de görüyorum sütüm arttıkça daha güzel emiyor. Kim ne derse desin ben sağımla sütün arttığını kendimde gördüm bazı günler her emzirme sonrası sağım yaparak memeyi uyarmaya devam ettim. En fazla 1 haftadan sonra etkisini görüyorum. Çok sık olmamakla birlikte Kaşık biberonda kullandım phılıps biberon da. Biberona alışıp memeyi bırakmadı. Memeden doydu mu emin olun biberona alışmıyorlar. Biz kaygılanıp kilosu düşük deyip memeden çok biberon teklif edince denge bozuluyor.

Merhaba sütünüzü nasıl artırdınız. Benım 4 saatlık beslenmeme sonucu sağımlar 120 yi ancak görüyorum 2 memeyi. Ama bebeğim mama yerken daha fazla mama içiyor demekki sütüm yetmıyor. Nasıl artırlabikir. Suan gece uykusuna gecerken emzirme sonrası sağım yapıyprum günde bir defa.
P

Pelin A.

12 Nisan 2026 07:49
Her emzirme sonrası sağım yaptım amaç süt çıkması değil memeyi süt üretmesi için uyarmaya devam etmek. Bir de küme sağım diye bir şey var onun faydasını çok gördüm 20 dk sağım 10 dk bekleme 6 dk sağım 15 dk bekleme 8 dk sağım 20 dk bekleme 7 dk sağım 15 dk bekleme 9 dk sağım. İlla bunlara birebir uyacaksınız diye bir şey yok. İstediğiniz saate yapabilirsiniz. Siz mama verdiğiniz öğünde başlayabilirsiniz. Sağım biraz yorucu ama 1 haftada sonuç alırsınız. Sadece sağımdan çıkan süt moralinizi bozmasın. Küme sağım yapamazsanız her emzirme sonrası iki memeye 10 dk sağım yapın.
I

Iclal M.

13 Nisan 2026 09:58
bizde yaşadık babası sakinleştirip geri verdi sürekli bıkmadwn usanmadan üç gün pes etmedil biberon asla göstermedik bile yeni doğanda memede ağlatma oranın iyi güvenli olduğunu anlasın emecek emme dürtüsü onlarda doğuştan

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir