Meme Reddi Kilo Alamama
133 görüntüleme
D
Dilek D.
28 Şubat 2026 13:05
Merhaba bebeğim 6 aylık 4. Ayından beri meme reddimiz var ve kilo alamıyor, doktor mama başlayalım dedi hipp organik combiotik verdim alerji yaptı ve biberonu asla tutmuyor ağzını kilitliyor ağlıyor. Mama almayınca ek gıdaya başladık onu da asla istemiyor ağzını açmıyor. İşe başlamam gerekiyor ama bu durumda nasıl olacak bilmiyorum. Bu durumu yaşayan yardımcı olabilecek olan var mı ne yapabilirim
O
Ozlem
28 Şubat 2026 13:40
Sizin gibi bende bu durumu yaşadım. Meme reddimiz vardı kilo alımı sınırdandı. Reddin üstesinden gelemeyince sağarak biberon vereyim dedim. Onuda almadı. Bende uyku arası verdim hep. Uykuda beslemek doğru değil biliyorum ama yapabileceğim bir şey de yoktu. Biberonun belki akışını sevmemiş olabilir belkide biberonu değiştirmeniz gerekiyor benim kızım aventi hiç kavrayamadı lansinoh kullanıyoruz. belkide mamanın tadından kaynaklı almıyor olabilir
D
Dilek D.
28 Şubat 2026 14:27
Aventi benim kızımda tutmadı çekemiyordur diye numarasını büyüttüm onu da tutmadı şimdi lansinoh aldım ama diğerini çok zorladığım için ağzına bile almıyor. Sağdığım sütü de içmiyor. Sizin uykudayken biberonu nasıl tuttu benim onu da tutmuyor😔
O
Ozlem
28 Şubat 2026 15:00
Aventi benim kızımda tutmadı çekemiyordur diye numarasını büyüttüm onu da tutmadı şimdi lansinoh aldım ama diğerini çok zorladığım için ağzına bile almıyor. Sağdığım sütü de içmiyor. Sizin uykudayken biberonu nasıl tuttu benim onu da tutmuyor😔
D
Dilek D.
28 Şubat 2026 16:00
Çok zorladıgınız için daha çok red yapıyor olabilir. Zorlamadan çok ısrar etmeden deneyin siz. Çok zor biliyorum sabır gerektiriyor gerçekten. Kaşıkla enjektörle deneyebilirsiniz biraz zor olucak. Yada alıştırma bardağını içebiliyorsa ona koyabilirsiniz. Birde damaklı biberon varmış wee baby yine burda görmüştüm onun sayesinde içti falan diyorlardı. Belki işinize yarar bakın isterseniz benim kızım nasıl tuttu bilmiyorum keşke bir şey diyebilsem. İnşallah geçer reddi 🫶🏻
Ö
Özlem Y.
28 Şubat 2026 16:08
Benim bebegım de meme tutmuyor doktor golden goat anne sütüne en yakın olduğu için bunu önerdi
Benzer sorunlarda gördüğüm çözüm biberon ucu değiştirip farklı biberonlar denenmesi idi benim bebegım de avent çekemiyordu numara büyütünce içti
Benzer sorunlarda gördüğüm çözüm biberon ucu değiştirip farklı biberonlar denenmesi idi benim bebegım de avent çekemiyordu numara büyütünce içti
D
Dilek D.
28 Şubat 2026 23:59
Benim bebegım de meme tutmuyor doktor golden goat anne sütüne en yakın olduğu için bunu önerdi
B
Bengisu P.
1 Mart 2026 00:14
Merhaba aynısın bizde yaşadık sadece anne sütü aldığı için biberon ve emzikte kullanmadığı icin mama kabul elmedi ek gıdayla birlikte mamajoonun alıştırma bardagıyla beraber su vermiştim onunla çok kolay su içtiğini fark edip denedim ve onunla içmeye başladı deneyin derim kesinlikle aptamil başladık gayet memnunum 🤗5 farklı biberon denemiş ve kabul ettirememiş biri olarak söylüyorum alıştrma bardağıyla tadını aldıktan sonra Como tomo biberon ile tekrar denedim ve öyle kabul etti lütfen denetin 2 hafta sürdü bizim süreç inşallah sizinkide alır
D
Dilek D.
1 Mart 2026 00:18
Merhaba aynısın bizde yaşadık sadece anne sütü aldığı için biberon ve emzikte kullanmadığı icin mama kabul elmedi ek gıdayla birlikte mamajoonun alıştırma bardagıyla beraber su vermiştim onunla çok kolay su içtiğini fark edip denedim ve onunla içmeye başladı deneyin derim kesinlikle aptamil başladık gayet memnunum 🤗
B
Bengisu P.
1 Mart 2026 01:20
Onu da denedim su içiyordu mama vermeye başlayınca suyu da içmeyi reddetti, aptamil bizde gaz yaptı. İlk onunla başlamıştık gaz yaptığı için hippe geçtik onunla tamamen red başladı☹️
D
Dilek D.
1 Mart 2026 08:42
Diş cıkarma süreci yada gazı varken vs vs böyle zamanlarda ne verseniz kabul etmeyebiliyorlar arada sırada tekrar tekrar deneyin derim yinede 🥹su içinde munckin pipetli alıştırma bardağı deneyin birde inşallah kısa sürede alışır henüz çok küçük oldukları icin temel besinleri anne sütü yada formül mama ek gıda doyurmaya yönelik olmadığı için denemeye devam edin🥺
S
Sebahat Ç.
1 Mart 2026 22:38
Emzik kullanımı da meme reddi yapıyor mu meme reddi yok ama uykudan uyanınca vede uykuda emiyor sadece emziği de sadece uykuya geçişte veriyorum o kadar etkiler mi