Meme Reddi Acil
85 görüntüleme

Sümeyye Ş.
6 Şubat 2026 12:09
35 haftalık doğdu memeyi kavramadı biberonla bir süre içti. Haftaya iki aylık olacak geceleri biberonla saydığım sütü içiyor memeyi kabul etmiyordu gündüzleri memeden emiyordu memeyi de silikon uçla emiyor hala ama bu hafta memeyi de emmek istemiyor gündüzleri de biberon bekliyor ya da gazdan dolayı mı yapıyor anlamıyorum memeden kendini ittiriyor kendini sıkıp gazini çıkartıyor bir 2 dakika emip uyuyor ağzını kitliyor bu durumu yaşayan var mı
M
Melek G.
6 Şubat 2026 12:22
Biz de 35 haftalık doğduk. Kilosu da az olduğu için hızlı kilo alması adına emzirme üzerine sağdığım süt veya mamayla takviye yaptık hep. Ama ilk koşulum her zaman ilk emzirip daha sonra biberonu veriyordum. Süreci hala bu şekilde götürüyorum

Sümeyye Ş.
6 Şubat 2026 12:27
Biz de 35 haftalık doğduk. Kilosu da az olduğu için hızlı kilo alması adına emzirme üzerine sağdığım süt veya mamayla takviye yaptık hep. Ama ilk koşulum her zaman ilk emzirip daha sonra biberonu veriyordum. Süreci hala bu şekilde götürüyorum
M
Melek G.
6 Şubat 2026 12:29
Ben en az 10 dk emziriyordum ona dikkat edebilirsiniz. Bana doktorumuz 20-30 dk emzir diyordu ama ne mümkün 10 dk dayanamadan uyuyordu

Sümeyye Ş.
6 Şubat 2026 15:34
Ben en az 10 dk emziriyordum ona dikkat edebilirsiniz. Bana doktorumuz 20-30 dk emzir diyordu ama ne mümkün 10 dk dayanamadan uyuyordu

Seda N. E.
Emzirme Danışmanı
13 Şubat 2026 03:08
Merhaba;Bazı bebekler bir dönem anne sütünü reddedip yalnızca mamayı tercih edebilir. Bu durum çoğunlukla sütün akış hızındaki farktan kaynaklanır; biberondan süt daha hızlı ve zahmetsiz geldiği için bebek memede emmek istemeyebilir. Meme başını kavramada zorlanma, memede yavaş akış, gaz deneyimi ya da biberona alışma da bu tercihi güçlendirebilir. Nadiren burun tıkanıklığı, pamukçuk veya kulak basıncı gibi fiziksel rahatsızlıklar da memeyi reddetmeye yol açabilir.
Bu süreçte memeyi tamamen bırakmamak önemlidir. Bebeğe memeyi uykuluyken teklif etmek, emzirmeden önce biraz sağım yaparak akışı başlatmak, biberon kullanımını azaltmak ve mümkünse yavaş akışlı biberon tercih etmek memeye dönüşü kolaylaştırabilir. Sabırlı ve zorlamadan yapılan tekrarlar çoğu bebekte memenin yeniden kabul edilmesini sağlar.
Bu süreçte memeyi tamamen bırakmamak önemlidir. Bebeğe memeyi uykuluyken teklif etmek, emzirmeden önce biraz sağım yaparak akışı başlatmak, biberon kullanımını azaltmak ve mümkünse yavaş akışlı biberon tercih etmek memeye dönüşü kolaylaştırabilir. Sabırlı ve zorlamadan yapılan tekrarlar çoğu bebekte memenin yeniden kabul edilmesini sağlar.