Meme Reddi

277 görüntüleme
B

Buse

30 Haziran 2026 11:29
17 haftalık oldu yaklaşık bir aydır meme reddi yaşıyorum ne zaman bitecek ayakta emziriyprum ya da uykuya dalınca ama iki üç gündür ayakta da istemiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Temmuz 2026 11:55
Meme Reddi Sorunu ile Karşı Karşıyasın

Meme reddi, bebeklerin emzirmeyi aniden reddetmesi durumudur. Bu sorun, anne ve bebek arasındaki emzirme sürecini olumsuz etkileyebilir.

Emzirme sürecinde yaşanan meme reddi genellikle birkaç gün ile birkaç hafta arasında sürebilir. Bu durumun birkaç nedeni olabilir:

1. Bebeğin diş çıkarma dönemi: Bebeğin diş çıkarma dönemi, emzirme sürecinde ağrıya neden olabilir ve bu da meme reddine yol açabilir.
2. Anne sütünün değişimi: Anne sütünün bileşimi zamanla değişebilir ve bu durum, bebeğin emzirmeyi reddetmesine neden olabilir.
3. Bebeğin gelişim dönemi: Bebeğin 4-6 aylık dönemi, emzirme sürecinde bazı değişikliklerin yaşanabileceği bir dönemdir.

Kısa bir süreliğine meme reddi yaşayan bebekler, genellikle birkaç gün içinde tekrar emzirmeye başlarlar.

Ayakta emzirmeyi reddeden bebeğinizi tekrar emzirmeye başlamak için şu önerileri deneyebilirsiniz:

1. Sakin ve huzurlu bir ortam yaratın: Bebeğinizin emzirmek için rahat ve huzurlu hissetmesi önemlidir.
2. Bebeğinizin aç olduğunu kontrol edin: Bebeğinizin gerçekten aç olduğundan emin olun.
3. Farklı emzirme pozisyonları deneyin: Bebeğinizin emzirmeyi reddetmesinin nedeni, emzirme pozisyonunuz olabilir.
4. Bebeğinizle göz teması kurun: Bebeğinizle göz teması kurarak, onunla bağ kurmaya çalışın.

Eğer meme reddi sorununuzuz devam ediyorsa, bir uzmandan destek almayı düşünebilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 20:18
3.5 aylıktan 5 aylığa kadar meme reddi yaşadım kızımda. Kilo alımı da çok yavaslamıstı. Uykuya tam dalınca memeyi tutturup emzirdim 2 hafta kadar. Toparladı biraz. Sonra algıları açıldı alıstı uyanıkken memede daha uzun kalmaya basladı. Simdi sıkılsa geri çekilse bile bi oyuncak kağıt vs gösterip oyalanıp emmesini sağlıyorum büyük oranda aştık. Bu dönem çok zor biliyorum çok iyi anlıyorum. Memeyi bırakmasın diye yapmadığım sey kalmadı. Şükür bırakmadı:)
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 20:21
Bizde sakin ortam işe yaramamıştı mesela daha ilgi çekici ortamlarda daha iyi emiyodu bakarken ilgilenirken. Benim ilk sütümü aldıktan sonra ikinci sütün inmesi için biraz sabırla çekmesi gerekiyordu çünkü. Herkes farklı tabi ama yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Her bebek emebildiği kadar annne sütü emsin 🫶🏻
B

Buse

5 Temmuz 2026 20:36
Derya
Bizde sakin ortam işe yaramamıştı mesela daha ilgi çekici ortamlarda daha iyi emiyodu bakarken ilgilenirken. Benim ilk sütümü aldıktan sonra ikinci sütün inmesi için biraz sabırla çekmesi gerekiyordu çünkü. Herkes farklı tabi ama yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Her bebek emebildiği kadar annne sütü emsin 🫶🏻
Kesinlikle ben de çok çok uğraşıyorum ayakta emziriyorum hatta sırf bırakmasın diye çok meraklı bir çocuk başka bir yerde de hiç emmek istemiyor incelemek istediği için henüz tam bitmiş değil ama eskiye göre biraz daha alıştı dediğiniz gibi bebeklerimiz sağlıkla büyüsün inşallah 🙏🏽❤️
D

Derya ..

5 Temmuz 2026 20:36
Buse
Kesinlikle ben de çok çok uğraşıyorum ayakta emziriyorum hatta sırf bırakmasın diye çok meraklı bir çocuk başka bir yerde de hiç emmek istemiyor incelemek istediği için henüz tam bitmiş değil ama eskiye göre biraz daha alıştı dediğiniz gibi bebeklerimiz sağlıkla büyüsün inşallah 🙏🏽❤️
Amin inşallah 🌸😍
R

Rabia

6 Temmuz 2026 14:18
Ben bu konuda mağlup olanlardanım bebeğimi sağımla besliyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir