Meme Reddi

180 görüntüleme
H

Hatice Ö.

10 Haziran 2026 11:07
2.5 aylık bebeğim var. Sütüm az geldiği için ek olarak mamaya başlamıştık simdi hiç almıyor memeyi ne yapmam lazım bu durumda ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Haziran 2026 11:25
ebeğin 2.5 aylık ve meme reddi yaşıyorsan öncelikle sakin kalmalısın. Bu durum birçok anne ve bebekte yaşanabiliyor ve genellikle geçici bir süreçtir.

Bebeğin meme reddi yapmasının birkaç nedeni olabilir:
- azlığı: Sütünği için bebek memeyi reddedebilir.
- Mama alışkanlığı: Ek olarak verilen mama, bebeğin meme alışkanlığını değiştirebilir.
- Büyüme atağı: Bebeğin büyüme dönemlerinde meme reddi yaşanabilir.

Bu durumu aşmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
1. Sürekli denemeler yap: Bebeğini farklı pozisyonlarda emzirmeye çalış. Uzanarak, dik pozisyonda, yürüyerek veya dans ederek emz dene.

2.ykulu halde em çalış: Bebeğin uykulu veya yarı uykulu haldeyken memeyi kabul etme olasılığı daha yüksek olabilir.

teması
: Bebeğinle ten temasını artır. Çıplak ten teması, oyunlar ve sarılmalar yaparak bebeğinle bağınızı güçlendirebilirsin.

4. Süt sağımı: Süt sağarak şişeyi veya kaşığı kullanarak bebeğine ver. Bu, süt miktarını artırırken bebeğinin de bes sağlayabilir.

5. Sabır: Meme reddi geçicitir. Sabırlı ol veeni düşük tut.

6. Konsultasyon: Eğer durum devam ederse veya kötüleşirse, bir uzmandan almayı düşün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3.ay Meme Reddi
2. Meme Reddi ve Süt Azalması
3. Meme Reddi mi ?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rabia

11 Haziran 2026 20:03
Bebeğiniz henüz çok küçük yani meme reddini yenmek için çok çok ideal bin zamandasınız. Biberon başlığını daha düşük numarada kullanın memenizi teklif edin. Ben o aylarda aynı sorunla karşılaştım bebeğim reddetti ve malesef ki yanlış yaklaşımla meme reddini yenemedim neticede şimdi bebeğimi sağımla besliyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir