Meme Reddi
180 görüntüleme
H
Hatice Ö.
10 Haziran 2026 11:07
2.5 aylık bebeğim var. Sütüm az geldiği için ek olarak mamaya başlamıştık simdi hiç almıyor memeyi ne yapmam lazım bu durumda ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye11 Haziran 2026 11:25
ebeğin 2.5 aylık ve meme reddi yaşıyorsan öncelikle sakin kalmalısın. Bu durum birçok anne ve bebekte yaşanabiliyor ve genellikle geçici bir süreçtir.
Bebeğin meme reddi yapmasının birkaç nedeni olabilir:
- azlığı: Sütünği için bebek memeyi reddedebilir.
- Mama alışkanlığı: Ek olarak verilen mama, bebeğin meme alışkanlığını değiştirebilir.
- Büyüme atağı: Bebeğin büyüme dönemlerinde meme reddi yaşanabilir.
Bu durumu aşmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
1. Sürekli denemeler yap: Bebeğini farklı pozisyonlarda emzirmeye çalış. Uzanarak, dik pozisyonda, yürüyerek veya dans ederek emz dene.
2.ykulu halde em çalış: Bebeğin uykulu veya yarı uykulu haldeyken memeyi kabul etme olasılığı daha yüksek olabilir.
teması: Bebeğinle ten temasını artır. Çıplak ten teması, oyunlar ve sarılmalar yaparak bebeğinle bağınızı güçlendirebilirsin.
4. Süt sağımı: Süt sağarak şişeyi veya kaşığı kullanarak bebeğine ver. Bu, süt miktarını artırırken bebeğinin de bes sağlayabilir.
5. Sabır: Meme reddi geçicitir. Sabırlı ol veeni düşük tut.
6. Konsultasyon: Eğer durum devam ederse veya kötüleşirse, bir uzmandan almayı düşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3.ay Meme Reddi
2. Meme Reddi ve Süt Azalması
3. Meme Reddi mi ?
Bebeğin meme reddi yapmasının birkaç nedeni olabilir:
- azlığı: Sütünği için bebek memeyi reddedebilir.
- Mama alışkanlığı: Ek olarak verilen mama, bebeğin meme alışkanlığını değiştirebilir.
- Büyüme atağı: Bebeğin büyüme dönemlerinde meme reddi yaşanabilir.
Bu durumu aşmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
1. Sürekli denemeler yap: Bebeğini farklı pozisyonlarda emzirmeye çalış. Uzanarak, dik pozisyonda, yürüyerek veya dans ederek emz dene.
2.ykulu halde em çalış: Bebeğin uykulu veya yarı uykulu haldeyken memeyi kabul etme olasılığı daha yüksek olabilir.
teması: Bebeğinle ten temasını artır. Çıplak ten teması, oyunlar ve sarılmalar yaparak bebeğinle bağınızı güçlendirebilirsin.
4. Süt sağımı: Süt sağarak şişeyi veya kaşığı kullanarak bebeğine ver. Bu, süt miktarını artırırken bebeğinin de bes sağlayabilir.
5. Sabır: Meme reddi geçicitir. Sabırlı ol veeni düşük tut.
6. Konsultasyon: Eğer durum devam ederse veya kötüleşirse, bir uzmandan almayı düşün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3.ay Meme Reddi
2. Meme Reddi ve Süt Azalması
3. Meme Reddi mi ?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Rabia
11 Haziran 2026 20:03
Bebeğiniz henüz çok küçük yani meme reddini yenmek için çok çok ideal bin zamandasınız. Biberon başlığını daha düşük numarada kullanın memenizi teklif edin. Ben o aylarda aynı sorunla karşılaştım bebeğim reddetti ve malesef ki yanlış yaklaşımla meme reddini yenemedim neticede şimdi bebeğimi sağımla besliyorum
Yükleniyor...