Meme Reddi

161 görüntüleme
H

Hatice D.

8 Haziran 2026 23:47
6 aylık kızım var doğum kilosu 2900 şu an 7 kg ağırlığında. Bu zamana kadar sadece anne sütü aldıve doğdugundan beri de hep kusuyordu son kontrolde kg alımı az oldugundan ve yogurt yedırınce kızardığı için alerji bölümünde koldan yapılan testte sut ve yumurta alerjisi teşhis edildi. 2 haftadır neo mama kullanıyoruz ilk başta sevmedi şu an günde en az 270 ml o mamayı içiyor ve meme reddi başladı memeyi görünce ağlıyor ya da en fazla 3 dk emiyor. Emmediği için sütüm azalır korkusundan solg bira mayası sipariş ettim ve malt içecek kullanıyorum.. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne tavsiye edersiniz çok üzülüyorum.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

8 Haziran 2026 23:55
Sütün azalmaması için gündüz sağım yapıp, gece bebek yarı uykuluyken memeyi teklif edebilirsin. Öyle biraz daha emiyorlar. Zaman içerisinde sabaha karşı ve akşam da memeyi teklif etmeye çalışırsın. Emzirmeyi aynı yenidoğan dönemindeki gibi hafif loş, sessiz bir odada yapmaya çalış. Mamayı biberonla vermek yerine eds yi dene. Bir sonda yardımıyla vermeye çalış. Memeyi emerken sondadan mamayı çeksin. Arada akışı kontrol etmek için sondayı hafif bük ki lık lık lık içmesin. Eds yapamıyorum biberonla vermem lazım diyorsan biberonu çok hızlı akışlı alma. Aklıma gelenler bunlar. Bir de alerji zaten beslenme geriliği yapan bir durum. Bizde de ilk alerji çıktığında (1aylıktı) özel tıbbi mamaya Başladık ve ben diyete başladım. Kızım asla emmek istemiyordu. Mamada azıcık içse bile kusuyordu. Zamanla düzenimiz biraz daha oturdu.
H

Hatice D.

8 Haziran 2026 23:58
Evet ben de dıyet uyguluyorum çok zorlanıyorum kusma hala devam ediyor nispeten azaldı ama. Eds yı duymamıştım arastırayım sağolun teşekkür ederim
D

Duygu ..

9 Haziran 2026 01:31
Mamayı bebek uyuduktan sonra uykuda verebilirsiniz.Doktorum biberonu vermen gerekirse uyanıkken verme uykuya dalınca ver demişti
H

Hatice D.

9 Haziran 2026 10:32
Gündüz uyanık oldugunda tutmuyor memeyi mama istiyor illaki . Elimden geldiğince memeyi teklif ediyorum ama çok ağlıyor 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir