Meme Reddi
216 görüntüleme
S
Sinem K.
8 Haziran 2026 03:07
Bebeim 40 günlükken birden meme reddi yaşamaya bakşadım biberon kullanmıyordum ,artarak ilerlemeye başladı bu durum zamanla meme reddi biberon reddi de oldu kaşık şırınga hiçbiri ile içmek istemedi reflü kaynaklı beslenme reddi yaşadım doktorumuz yeni ilaç başladı 40 günün ardından, şimdi biberon ile beslenmesi bir nebze düzeldi ama meme reddi devam ediyor sütüm tazyikli geliyor sanırım bunun. İçin red yaşıyorum yan yatıyorum makas tutuşu yapıyorum yine de emmek istemiyor emerken zorlamıyor önceleri geceleri emzirirsim veya uykuluyken son günlerde onu da yapamıyorum emerken memeyi sürekli tutup geri bırakıyor belki 15 defa yapıyor daha sonra yorulup memeyi bırakıyor oturarqk asla emziremiyoım hep yatarak oturarak rmzirmeyi kabul etmiyor ne yapıcam destek lütfen anneler.
S
Sevilay K.
8 Haziran 2026 05:26
Bende de hiperlaktasyon var sütüm baştan sona kadar tanzikli ilk iki ay sağımla besledim sonra silikon uç ile emzirebilmiştim hala silikon uç takıyorum. Pompa ne yazık ki hiperlaktasyon ve tanzikli süte davetiye çıkarıyor önce pompayı bırakmanızı tavsiye ederim. Bebeğinizi beslemeden önce elinizle mememizi masaj yaparak tanzikli kısmı azalana kadar bi iki dakika sağım yapın ama elinizle yapın. Pompa memeyi daha çok uyarıyor ve tanzik artıyor. Tanzik bebeğin ağzına gitmeden silikon uçta biriktiği için yine bebeğimin içmesini kolaylaştırmıştı. Bi de meme değiştirmeyi unutmayın bebeğim başta iki meme emiyordu sonra tanzikli olan memeden daha hızlı kolay süt geldiği için onu daha çok sevdi şimdi diğer mememi emmiyor meme seçiyor biri büyük biri küçük kaldı. Bir de instagramda hasret akman diye bir çocuk doktoru var sitesinde tanzikli süt ile silikon uç olmadan bebeğinizi nasıl daha rahat emzirebilirsiniz diye videoları var o da yardımcı olabilir.
N
Nazlıcan
Premium Üye
8 Haziran 2026 05:36
Merhaba bende de hiperlaktasyon yok ama sütüm birkaç delikten ve tazyikli bir şekilde geliyordu, 2. Ayda ağır bir meme reddi yaşadık önden gelen tazyikli kısmı sağıp öyle veriyordum, yürüyerek ve onun uykulu olduğu anlarda vermek işe yaramıştı. Pilates topunda hafifçe sallanarak vermek ve banyoda suyun altında vermek de işe yarıyor diyorlar. Ortamınız loş ve sessiz olsun, beneğim 4,5 aylık hala ben emzirirken biriyle konuştuğumda çok sinirleniyor. Beyaz gürültülerden faydalanabilirsiniz. İnşallah hemen atlarırsınız, sağlıkla büyüsün bebişiniz
S
Sinem K.
8 Haziran 2026 06:32
Merhaba bende de hiperlaktasyon yok ama sütüm birkaç delikten ve tazyikli bir şekilde geliyordu, 2. Ayda ağır bir meme reddi yaşadık önden gelen tazyikli kısmı sağıp öyle veriyordum, yürüyerek ve onun uykulu olduğu anlarda vermek işe yaramıştı. Pilates topunda hafifçe sallanarak vermek ve banyoda suyun altında vermek de işe yarıyor diyorlar. Ortamınız loş ve sessiz olsun, beneğim 4,5 aylık hala ben emzirirken biriyle konuştuğumda çok sinirleniyor. Beyaz gürültülerden faydalanabilirsiniz. İnşallah hemen atlarırsınız, sağlıkla büyüsün bebişiniz
N
Nehar K.
8 Haziran 2026 09:23
Bunlara ek emzirirken başı midesine göre yukarıda kalsın pusette oturur gibi emzirin reflü için işe yarıyor
S
Sinem K.
8 Haziran 2026 23:19
N
Nazlıcan
Premium Üye
9 Haziran 2026 04:30
Aslında benim de sütüm çok değil dediğiniz gibi iki üç delikten o şekilde tazyikli geliyor benim bebeğim otururarak asla kabul etmiyor kucağıma alıp geziyorum memeyi ağzına zar zor resmen ittiriyorum emmiyor bekliyor yürüyünce etrafı izliyor bir de uykuluyken vermek önce işe yaradı ama şu son günlerde memeyi bir emiyor bir bırakıyor 5 dk içerisinde 20 defa memeyi emip emip bırakıyor
Yükleniyor...