Meme Reddi

234 görüntüleme
S

Selin U.

7 Mayıs 2026 10:42
Bebeğim memeyi görünce bile çığlık çığlığa ağlıyor max 3-4 dk emiyor. Sürekli emzik istiyor alıştırdığıma pişmanım. Ağlama krizine giriyor kucağımda bile durmak istemiyor. Meme vermesem hayatta meme diye aranmıyor bile 2 aylıkken başladı bu süreç şuan 3 aylık oldu hala devam ediyor. Tazyikliydi sütüm reddetti emziğe alıştı. Kilo alımımız az oldu bu ay. Emmeyince kaka günümüz 8. Güne kaydı. Lavman ve fitille acilde zorla kaka yaptı ağlamaktan helak oldu yapamayınca. Dün gece emzik vermedim direndim emince sabahına kakasını yaptı. Çiş sayımız da azaldı. Aç geziyor emzirmesem aklına gelmiyor. Eskiden acıkırdı aranırdı asla öyle değil. Gece uyandırmasam 6 saat uyuyor uyanınca 3-4 dk emiyor. Philips emzik dışında başka emziğe geçip öyle mi unuttursam emziksiz asla uyumuyor çünkü. Emziği verip dalmadan hemen meme veriyorum bazen emiyor bazen ayıkıyor geri ağlıyor. Anne kucağını zorla beslenme olarak görüp ağlıyor 1 aydır geçmedi sorunumuz. Sütümü sağıp tazyik azaltıp vermeme rağmen böyle. Alıştı emziğe. Mastit oldum emmiyor diye zor iyileştim 41,5 ateşle uğraştım. Bir bebek neden emzik diye diretir aklına açlık gelmez anlamıyorum. Nasıl çözüm bulacağım
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
7 Mayıs 2026 10:58
Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum. Benım kızımda gece uykuya geçirmek istediğim de yapıyor emmek istemiyor uyuttuktan sonra zorla emziriyorum. Gündüz bir problemimiz yok şükür. Umarım kısa sürede değişir
S

Selin U.

7 Mayıs 2026 11:02
Seda Fırat Şimşek
Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum. Benım kızımda gece uykuya geçirmek istediğim de yapıyor emmek istemiyor uyuttuktan sonra zorla emziriyorum. Gündüz bir problemimiz yok şükür. Umarım kısa sürede değişir
Bizim de gündüz bu sorunumuz. Bazen uykuda bile almıyor 1 aydır devam ediyor napacağımı şaşırdım her şekilde emzirmeyi denedim asla kabul etmiyor kucağımı bile istemiyor
O

Ozlem

7 Mayıs 2026 11:29
Aynı şekilde birebir aynısını yaşadım yaşadıklarınızın çok zor bir durum Rabbim yardımcınız olsun 🥹. Sağıp biberonla vermeyi denediniz mi
S

Selin U.

7 Mayıs 2026 11:29
Ozlem
Aynı şekilde birebir aynısını yaşadım yaşadıklarınızın çok zor bir durum Rabbim yardımcınız olsun 🥹. Sağıp biberonla vermeyi denediniz mi
Benimki takıntılı biberon verince ona alışıyor sonra, vermek istemiyorum o yüzden
U

Umut S.

7 Mayıs 2026 12:20
Sizi üzmek istemem ama bizde iki aylıkken başladı şu an beş buçuk olacak hala aynı devam ediyor. Bu ay sadece 200 gr almış kilosu sınırda bu beni aylarca çok yıprattı 24 saat aç gezdi de yine istemedi , bazen açlıktan ağlıyor ama ona rağmen tutmadı. Ben de dört buçuk aylıkken ek gıdaya başladım ama bu defa kabızlık problemimiz var sıvı az tükettiği için . Allah yardım etsin hepimize annelik gerçekten ya çok zor ya da ben beceremiyorum
S

Selin U.

7 Mayıs 2026 13:31
Umut Süleymanoğlu
Sizi üzmek istemem ama bizde iki aylıkken başladı şu an beş buçuk olacak hala aynı devam ediyor. Bu ay sadece 200 gr almış kilosu sınırda bu beni aylarca çok yıprattı 24 saat aç gezdi de yine istemedi , bazen açlıktan ağlıyor ama ona rağmen tutmadı. Ben de dört buçuk aylıkken ek gıdaya başladım ama bu defa kabızlık problemimiz var sıvı az tükettiği için . Allah yardım etsin hepimize annelik gerçekten ya çok zor ya da ben beceremiyorum
Sanırım ben de beceremiyorum, çözüm de bulamıyorum üstelik ağlamaktan helak oldum
D

Duygu ..

9 Mayıs 2026 17:58
Benzer durumu yaşadım emmiyordu, aç olduğu halde ağlamıyordu.Aç olduğundan emin olduğum bir gün biberon deneyim dedim yok istemedi, kaşıkla verdim yutmadı ağzından çıkardı, şırıngayla verdim yine çıkardı.Bi kaç doktora gittik olabilir normal vs bişeyler dediler en son gittiğim doktor bağırsak tepkili besin alerjisi dedi.Gazını kakasını gürültülü yapıyorsa, kakada mukus yada kan varsa şüphelenebilirsiniz bu durumdan.Umarım değildir.
S

Sinem K.

9 Mayıs 2026 22:40
Duygu
Benzer durumu yaşadım emmiyordu, aç olduğu halde ağlamıyordu.Aç olduğundan emin olduğum bir gün biberon deneyim dedim yok istemedi, kaşıkla verdim yutmadı ağzından çıkardı, şırıngayla verdim yine çıkardı.Bi kaç doktora gittik olabilir normal vs bişeyler dediler en son gittiğim doktor bağırsak tepkili besin alerjisi dedi.Gazını kakasını gürültülü yapıyorsa, kakada mukus yada kan varsa şüphelenebilirsiniz bu durumdan.Umarım değildir.
Bende aynı durumdayım çözüm bulabildiniz mi
S

Selin U.

9 Mayıs 2026 22:42
Duygu
kaşık, biberon, şırınga hepsini tutuyor. Sağ memeden emiyor . Solda tazyik problemim var diye emmiyor onu fark ettim. Birkaç kere genzine kaçıp öksürünce kaçıyor artık memeden
D

Duygu ..

11 Mayıs 2026 00:15
Sinem Kılıç
Bende aynı durumdayım çözüm bulabildiniz mi
Henüz herhangi bir çözüm bulamadım, alerjisinin neye olduğunu bulmaya çalışıyoruz.Çok tazyikli geliyorsa öncesinde bir kaç dakika sağım yapabilirsiniz.Bir dönem bende de tazyik problemi vardı çocuk acıkıp aniden ağladığında sağmak zor geliyordu, yanıma yatırarak emzirirdim o zaman genzine kaçmazdı öyle deneyebilirsiniz sizde de işe yarayabilir
S

Selin U.

11 Mayıs 2026 06:23
Duygu
Henüz herhangi bir çözüm bulamadım, alerjisinin neye olduğunu bulmaya çalışıyoruz.Çok tazyikli geliyorsa öncesinde bir kaç dakika sağım yapabilirsiniz.Bir dönem bende de tazyik problemi vardı çocuk acıkıp aniden ağladığında sağmak zor geliyordu, yanıma yatırarak emzirirdim o zaman genzine kaçmazdı öyle deneyebilirsiniz sizde de işe yarayabilir
Çok teşekkür ederim öncelikle, çok geçmiş olsun. Tek derdimiz tazyikmiş yan yatıp emzirince uykudan bile uyanıp meme istiyor. Tazyikli memeyi sadece yan yatarak kabul ediyor. Elimle sağım bile yapsam asla bitmiyor tazyik. Emmediği için de sütüm azalmış ayrıca. 11 dk sağım yapıyorum tazyik devam ediyor ama 10 cc anca süt çıkıyor. Biraz üzdü bu durum beni ama emdikçe artar diye düşünüyorum gerekli takviyelerle de destekliyorum şuan için bakalım
D

Duygu ..

11 Mayıs 2026 07:30
İlla ki artar çoook su için.Afiyet olsun bebişe :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir