Meme Reddi
50 görüntüleme
K
Kübra Ç.
26 Mart 2026 22:13
26 haftalık olduk. 5 aylığız. Meme reddi gündüzleri içinden çıkılmaz bi hal aldı. Biliyorum mama da zehir değil ama psikolojikmen çok kötü durumdayım. Memeyi tamamen bırakacak diye çok üzülüyorum. Ne olur geçici olsun bu durum çok üzülüyorum. Uykuluyken emiyor, gece de emiyor ama gündüzleri memeyi görünce kucağımdan fırlayacak gibi oluyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Biberonun emziğini 1 numaraya düşürdüm akışı yavaşlattım, silikon başlıkla vermeyi denedim ama tam sonuç alamadım. Emzirme danışmanıyla ilerleyecek bütçem de yok. Allah rızası için bir bilen, bir profosyonel yardımcı olsun :( gerginliğim bebeğe yansıyor sanırım ve bu durum çok daha üzüyor beni

Aslı
26 Mart 2026 22:27
Merhabalar, biz de 5 buçuk aylığız yaklaşık 3 aydır meme reddi yaşıyorum.İlk başlarsa sizin gibi çok üzüldüm emzirme danışmanı ile görüştüm nedenini aradım zorladım bebeğimide üzdüm kendimi de üzdüm.Sonra bu sürecin ona da bana da iyi gelmediğini gördüm hemen bir elele serbest pompa aldım kendime 3 saatte bir bebeğini enzirir gibi sağım yapmaya başladım inanın sütüm ilk başlarda çok azdı sonrasında çoğaldı sağdıkça sağdıkça.Biberonu da normal akışa çevirdim bebeğim az besleniyordu bende akışı yavaş almıştım ayına göre küçük geliyordu belli süre sonra yorulup bırakıyordu.Lütfen canınızı sıkmayın kendinizi akışa bırakın.Ben 3 ay emmişim eşim de :) gayet sağlıklıyız evet anne sütü çok önemli ama en kıymetli vakitleri sırf emsin diye ona da kendimize de zehir etmeyelim.Sağım da gerçekten bazen emzirmekten daha kolaj oluyor örneğin avmdryşm hemen takıyorum 30 dkda bebişimin sütü hazır sonra kim beslerse beslesin mis gibi.Hiç üzülmeyin kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin :) gece emmesi varsa bu süper mesela benim de öyle sütünüz de azalmaz❤️
G
Gülser G.
Premium Üye
26 Mart 2026 22:41
Aynı durumu bende yaşadım sadece uykuluyken emiyor onun dışında gündüz meme görünce çığlık çığlık bağırıyodu. Yediğim birşeyden mi içtiğim birşeyden mi dedim derken derken bir süre sonra geçti bu duygularım hepsini fazla fazla bende yaşadım kendimi çöp gibi hissediyordum. Çok zor bir süreç Sadece sabret geçecek sen elinden geleni yapıyorsun istemediği zaman zorlama yanında biri varsa ona ver yoksa kucağına al kalk dolaşın biraz evin içinde öyle öyle idare etmeye çalış bunun tek çözümü zaman Allah sabrını arttırsın yardımcın olsun inşallah
şu söz bana çok iyi gelmişti Annelik iyi anne olabilenlere zor ♥️
şu söz bana çok iyi gelmişti Annelik iyi anne olabilenlere zor ♥️
Yükleniyor...