Meme Reddi

183 görüntüleme
K

Kübra Ç.

30 Ocak 2026 19:51
Merhaba, 3 gün önce sünnet olduk. Gece ve sabahları uyku mahmurluğuyla meme yapıyoruz ama öğlen ve akşamları uykuya dalarken asla memeye yanaşmıyor. Kafasını dahi yaklaştırmıyor. Çok aç olduğunu bildiğimden, dayanamayıp mama yapıyorum ama çok üzülüyorum. Memeden uzaklaşmayı [2.ay](2.ay) atağında süt azalmasıyla yaşamıştık, ama şuan öyle bir durum yok. Sadece bazen fazla tazyikli geliyor bunun için mi kaçınıyor bilmiyorum. Ne olur yardımcı olun:/
B

Buket A.

30 Ocak 2026 20:43
Eğer biberonla besleme yapıyorsanız arada bile biberon kullansanız o meme reddi yapıyor malesef çünkü biberona alışıyor bebekler. Bende yaşadım aynı durumu ve 3 gün falan sürdü biberonu bıraktırmam ve sonrasında normale döndü asla memeyi reddetmedi. Eğer meme reddi olduğunu düşünüyorsanız nasıl bir yol izlediğimi anlatırım isterseniz
K

Kübra Ç.

30 Ocak 2026 20:44
Evet bazen sütüm aktığında sağıp verdiğim oluyor. Lütfen dinliyorum sizi
C

Cennet ..

30 Ocak 2026 21:50

Buket Akdemir

Eğer biberonla besleme yapıyorsanız arada bile biberon kullansanız o meme reddi yapıyor malesef çünkü biberona alışıyor bebekler. Bende yaşadım aynı durumu ve 3 gün falan sürdü biberonu bıraktırmam ve sonrasında normale döndü asla memeyi reddetmedi. Eğer meme reddi olduğunu düşünüyorsanız nasıl bir yol izlediğimi anlatırım isterseniz

Bu aralar benim bebeğimde memeyi istemiyor. İki aylık tam. Sanki kavga ediyor memeyle. Gazı var gibi kıvranıyor. Alttanda ğsttende gazını rahat çıkarıyor aslında. Ama öyle çığlık çığlığa bağırıyor ki.
M

Mehtap Ş.

4 Şubat 2026 00:23

Buket Akdemir

Nasıl bir yol izlediniz anlatır mısınız?
B

Buket A.

4 Şubat 2026 00:31

Cennet 💐

Bu aralar benim bebeğimde memeyi istemiyor. İki aylık tam. Sanki kavga ediyor memeyle. Gazı var gibi kıvranıyor. Alttanda ğsttende gazını rahat çıkarıyor aslında. Ama öyle çığlık çığlığa bağırıyor ki.

Cennet hanım bende gazı var sanıyordum ilk meme reddi yaşarken sonradan anladım ki bu meme reddi gaz değil
C

Cennet ..

4 Şubat 2026 00:31

Buket Akdemir

Cennet hanım bende gazı var sanıyordum ilk meme reddi yaşarken sonradan anladım ki bu meme reddi gaz değil

Benimkide bugün biraz daha iyiydi şükür ama 15 gün içinde işe başlayacağım o zaman mecburen biberonla beslenecek
B

Buket A.

4 Şubat 2026 00:35

Mehtap Ş

Nasıl bir yol izlediniz anlatır mısınız?

Ben çok video falan araştırdım ama çoğu üstün körüydü bir tane video var youtubede biberondan memeye geçiş yazın zennubehanımcım adlı kişinin videosu o emzirme danışmanlığı alarak meme reddini yenmiş anlattığı şeyleri uyguladım ve 3 gün bile sürmedi alıştı bebeğim. Kısaca anlatayım ama yinede videoyuda izleyin bence. Bebek acıktığında meme veriyorsunuz tabi emmiyor asla biberon yok sadece kan şekeri düşmesin diye karnını biraz doyuracak ama tamda doyurmayacak kadar süt veriyorsunuz ben kaşık biberonla besleme yaptım hem ölçü yazıyor kaşık biberonlarda ne kadar verdiğimi de anlamış oldum şırınga veya çay kaşığıda kullanabilirsininiz. Mesela 30 cc verdiniz o idare ediyor bi süre sonra tekrar meme deniyoruz o şekilde alıştı detaylar vardı tabi ama 5 ay geçti benimkinin üstünden video size çok daha yardımcı olacaktır
B

Buket A.

4 Şubat 2026 00:36

Cennet 💐

Benimkide bugün biraz daha iyiydi şükür ama 15 gün içinde işe başlayacağım o zaman mecburen biberonla beslenecek

İlla biberon vermek zorunda değilsiniz kaşık biberonlar var ucu kaşık gibi ama plastik hemde ölçüsü var ne kadar içtiğinide görüyorsunuz onu alıp onlada verebilirsiniz eğer biberon verirseniz işe başladığınızda iyice unutur memeyi
B

Buket A.

4 Şubat 2026 00:37

Kübra Çelik

Evet bazen sütüm aktığında sağıp verdiğim oluyor. Lütfen dinliyorum sizi

kübra hanım anlattım yukarda onu okur musunuz bir daha yazmayayım uzun çünkü 🙏
A

Arzu.G

4 Şubat 2026 00:39
Biberon kaynaklı meme reddi gibi duruyor biberon çok rahat mama da tatlı tabi çok çabuk alışıyorlar .önce mama yerine sağılmış süt vererek biberonu azaltabilirsiniz.sut akışı tatmin etmiyorsa da emerken mama ya da sağılmış süt damlatarak yoğun süt almasını sağlarsanız da ise yarar
R

Rukiye S.

11 Şubat 2026 16:43
Benim de tam 2 aylıkken meme reddi başladı biberon emzik hiç bir şey vermedim. Ara ara emiyordu. Tam düzeldi bugün güzel emdi diyorum. Ertesi gün saatlerce emmiyor yine bugün 2 defa biberon verdim ağladığı için
S

Sena K.

12 Şubat 2026 21:28

Cennet 💐

Benimde 1 aylık bebeğim böyle yapıyor. Memeyle kavga ediyor. Memeyi kavrayınca da kıvranmaya başlıyor. Arada biberonla mama veriyoruz. Ama bu duruma baya üzülmeye başladım. Ne yapmam gerektiğini de tam olarak bilmiyorum. Büyük bir çıkmazdayım bu konuda.
C

Cennet ..

12 Şubat 2026 21:33
Biberona alışmış olabilir ya da reflüsü olabilir. Reflüsü olan bebeklerde gazı var gibi kıvranıyormuş.Birkaç gün sürdü sonra geçti benimki çok şükür. Ama çok endişelendim o sıralarda memeyi bırakacak diye. Birçok mama da geri toplatılıyor güvenemiyorum mamalara da.
S

Sena K.

12 Şubat 2026 23:21

Cennet 💐

Biberona alışmış olabilir ya da reflüsü olabilir. Reflüsü olan bebeklerde gazı var gibi kıvranıyormuş.Birkaç gün sürdü sonra geçti benimki çok şükür. Ama çok endişelendim o sıralarda memeyi bırakacak diye. Birçok mama da geri toplatılıyor güvenemiyorum mamalara da.

Biberondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Doktorumuz reflü olmadığını söyledi. Mama takviyesi de yeterli kilo almadığı için kullanıyoruz. Tabi ki doktor kontrolünde. Ama emzirmeyi de çok istiyorum. Artık bir danışmanlık alıcam galiba. Mamaların seri numaraları paylaşıldı. Onları kontrol edebilirsiniz.
C

Cennet ..

12 Şubat 2026 23:23

Sena Kara

Biberondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Doktorumuz reflü olmadığını söyledi. Mama takviyesi de yeterli kilo almadığı için kullanıyoruz. Tabi ki doktor kontrolünde. Ama emzirmeyi de çok istiyorum. Artık bir danışmanlık alıcam galiba. Mamaların seri numaraları paylaşıldı. Onları kontrol edebilirsiniz.

Tabiki seri numaraları paylaşıldı ama aynı markaya devam etmek bile beni endişelendiriyor. O yüzden mümkün mertebe vermemeye çalışacağım. Hipp aldım acil ihtiyaç durumunda vermek için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir