Meme Reddi
183 görüntüleme
K
Kübra Ç.
30 Ocak 2026 19:51
Merhaba, 3 gün önce sünnet olduk. Gece ve sabahları uyku mahmurluğuyla meme yapıyoruz ama öğlen ve akşamları uykuya dalarken asla memeye yanaşmıyor. Kafasını dahi yaklaştırmıyor. Çok aç olduğunu bildiğimden, dayanamayıp mama yapıyorum ama çok üzülüyorum. Memeden uzaklaşmayı [2.ay](2.ay) atağında süt azalmasıyla yaşamıştık, ama şuan öyle bir durum yok. Sadece bazen fazla tazyikli geliyor bunun için mi kaçınıyor bilmiyorum. Ne olur yardımcı olun:/
B
Buket A.
30 Ocak 2026 20:43
Eğer biberonla besleme yapıyorsanız arada bile biberon kullansanız o meme reddi yapıyor malesef çünkü biberona alışıyor bebekler. Bende yaşadım aynı durumu ve 3 gün falan sürdü biberonu bıraktırmam ve sonrasında normale döndü asla memeyi reddetmedi. Eğer meme reddi olduğunu düşünüyorsanız nasıl bir yol izlediğimi anlatırım isterseniz
K
Kübra Ç.
30 Ocak 2026 20:44
Evet bazen sütüm aktığında sağıp verdiğim oluyor. Lütfen dinliyorum sizi
C
Cennet ..
30 Ocak 2026 21:50
Eğer biberonla besleme yapıyorsanız arada bile biberon kullansanız o meme reddi yapıyor malesef çünkü biberona alışıyor bebekler. Bende yaşadım aynı durumu ve 3 gün falan sürdü biberonu bıraktırmam ve sonrasında normale döndü asla memeyi reddetmedi. Eğer meme reddi olduğunu düşünüyorsanız nasıl bir yol izlediğimi anlatırım isterseniz
M
Mehtap Ş.
4 Şubat 2026 00:23
B
Buket A.
4 Şubat 2026 00:31
Bu aralar benim bebeğimde memeyi istemiyor. İki aylık tam. Sanki kavga ediyor memeyle. Gazı var gibi kıvranıyor. Alttanda ğsttende gazını rahat çıkarıyor aslında. Ama öyle çığlık çığlığa bağırıyor ki.
C
Cennet ..
4 Şubat 2026 00:31
Cennet hanım bende gazı var sanıyordum ilk meme reddi yaşarken sonradan anladım ki bu meme reddi gaz değil
B
Buket A.
4 Şubat 2026 00:35
Nasıl bir yol izlediniz anlatır mısınız?
B
Buket A.
4 Şubat 2026 00:36
Benimkide bugün biraz daha iyiydi şükür ama 15 gün içinde işe başlayacağım o zaman mecburen biberonla beslenecek
B
Buket A.
4 Şubat 2026 00:37
Evet bazen sütüm aktığında sağıp verdiğim oluyor. Lütfen dinliyorum sizi
A
Arzu.G
4 Şubat 2026 00:39
Biberon kaynaklı meme reddi gibi duruyor biberon çok rahat mama da tatlı tabi çok çabuk alışıyorlar .önce mama yerine sağılmış süt vererek biberonu azaltabilirsiniz.sut akışı tatmin etmiyorsa da emerken mama ya da sağılmış süt damlatarak yoğun süt almasını sağlarsanız da ise yarar
R
Rukiye S.
11 Şubat 2026 16:43
Benim de tam 2 aylıkken meme reddi başladı biberon emzik hiç bir şey vermedim. Ara ara emiyordu. Tam düzeldi bugün güzel emdi diyorum. Ertesi gün saatlerce emmiyor yine bugün 2 defa biberon verdim ağladığı için
S
Sena K.
12 Şubat 2026 21:28
Bu aralar benim bebeğimde memeyi istemiyor. İki aylık tam. Sanki kavga ediyor memeyle. Gazı var gibi kıvranıyor. Alttanda ğsttende gazını rahat çıkarıyor aslında. Ama öyle çığlık çığlığa bağırıyor ki.
C
Cennet ..
12 Şubat 2026 21:33
Biberona alışmış olabilir ya da reflüsü olabilir. Reflüsü olan bebeklerde gazı var gibi kıvranıyormuş.Birkaç gün sürdü sonra geçti benimki çok şükür. Ama çok endişelendim o sıralarda memeyi bırakacak diye. Birçok mama da geri toplatılıyor güvenemiyorum mamalara da.
S
Sena K.
12 Şubat 2026 23:21
Biberona alışmış olabilir ya da reflüsü olabilir. Reflüsü olan bebeklerde gazı var gibi kıvranıyormuş.Birkaç gün sürdü sonra geçti benimki çok şükür. Ama çok endişelendim o sıralarda memeyi bırakacak diye. Birçok mama da geri toplatılıyor güvenemiyorum mamalara da.
C
Cennet ..
12 Şubat 2026 23:23
Biberondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Doktorumuz reflü olmadığını söyledi. Mama takviyesi de yeterli kilo almadığı için kullanıyoruz. Tabi ki doktor kontrolünde. Ama emzirmeyi de çok istiyorum. Artık bir danışmanlık alıcam galiba. Mamaların seri numaraları paylaşıldı. Onları kontrol edebilirsiniz.