Meme Reddi
148 görüntüleme

Aslı Z.
12 Ocak 2026 09:58
Bebeğim gündüz emmiyor gece emiyor, ne yapabilirim sütümü sağıp veriyorum ama yorucu bir süreç.dışarıdayken mama vermek zorunda kalıyorum.Yaşayan var mıdır? Geçiici midir ? Bebeğim3aylık.

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
12 Ocak 2026 10:53
Merhaba fikir olmasıicin sayfamdaki meme reddi gönderimine göz atabilirsiniz eminim bebeğiniz geri dönecektir sadece çokac ve sinirliyken çokkizdirmayin https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
A
Ayşegül Ü.
12 Ocak 2026 11:40
3 aylıkken bebeklerde meme reddi oluyor genelde, biz de yaşadık. Evet geçici. Siz o anda memeyi istemediği anda ısrarcı olmayın. Biraz oynayın, dışarıyı izletin, sonra kucağınızda hafif sallayarak emzirin. Böyle aşmıştım. Belki işinize yarar. Karanlık ortam, sessiz ortam da önemli.

Aslı Z.
12 Ocak 2026 11:51
Bu süreçte biberon verdinizmş peki?
A
Ayşegül Ü.
12 Ocak 2026 12:00
Vermedim, anne sütü kaşığı kullandım, o meme reddi yapmıyor. Eğer sütünüz yeterliyse mama vermeyin, sağdığınız sütü de anne sütü kaşığıyla verin. Bu geçici bir süreç, çünkü gece alıyormuş bebeğiniz memeyi. Yani tamamen reddetmiyor aslında. Bir de meme grevi var onu yapıyor olabilir, onu bi araştırın. Diş dönemi de başladığı için damakları hassaslaşıyor bebeklerin o yüzden 3.ayda ciddi bir memede ağlama uzaklaşma oluyor. 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçiyor. Bizde özellikle akşamları artıyordu, en son zıplayarak emziyordum. Geçici bir süreç, yıpratıcı kabul ediyorum ama geçecek inanın. Biraz daha sabır. 🙏🏻🤍

Aslı Z.
12 Ocak 2026 14:05
Çok teşekkür ederim ❤️
H
Hilal E.
19 Ocak 2026 23:57
Çok teşekkür ederim ❤️

Aslı Z.
20 Ocak 2026 03:11
Merhaba aşabildiniz mi bu durumu bende aynı durumdayım gece emiyor ama gündüz asla tutmuyor sağım yapıyorum aşırı yoruldum yaklaşık 10 gündür aynı şeyleri yaşıyorum geçmedi siz ne durumdasınız geçti mi
H
Hilal E.
20 Ocak 2026 06:32
Merhabalar benim çok uzun sürdü ama çok azaldı, ben bu süreçte şunları yaptım size de belki faydası olur, aslında az emdiği için ilk zamanlarda sütümde azalmıştı sağmaya ve biberonla vermeye karar verdiğimde sağdığmda azaldığını gördüm ilk işim bol su tahin yulaf yemek oldu çünkü bol bol emmek istiyorlar aslında biberon isteği de bence bu yüzden akıştan daha rahat ediyorlar.düzenli sağım yaptım gün içinde Buda arttırdı,sonrasında da biberonumun başlığını değiştirdim lansinoh aldı benim bebeğim avent almadı lansinohda akışı biraz hızlıydı xs olan baya yavaş onu aldım ondan içinde baktı ki akış az yine anne memesine yakın hissetti bence :) son 2-3 gündür çok azaldı özellikle şunu yapıyorum ben uykudan uyanında hemen ayılmadan emziriyorum o zaman daha rahat oluyor ayıksada hoplaya zıplaya :( ama hep teklif edin.Emzirme danışmanı ile de görüştüm oda bunları söyledi ve asla zorlamayın dedi teklif edin ama almazsa hemen bırakın sizde öyle teklif edin hep ama almazsa zorlamayın biberon verin arada çekip göğsünüzü sunun bazen alabiliyor böyle zor bi süreç ama Malesef,umarım sizinde geçer direnelim 😍❤️