Meme Reddi
67 görüntüleme
A
Aslı Y.
12 Ocak 2026 06:58
Bebeğim gündüz emmiyor gece emiyor, ne yapabilirim sütümü sağıp veriyorum ama yorucu bir süreç.dışarıdayken mama vermek zorunda kalıyorum.Yaşayan var mıdır? Geçiici midir ? Bebeğim3aylık.

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
12 Ocak 2026 07:53
Merhaba fikir olmasıicin sayfamdaki meme reddi gönderimine göz atabilirsiniz eminim bebeğiniz geri dönecektir sadece çokac ve sinirliyken çokkizdirmayin https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
A
Ayşegül Ü.
12 Ocak 2026 08:40
3 aylıkken bebeklerde meme reddi oluyor genelde, biz de yaşadık. Evet geçici. Siz o anda memeyi istemediği anda ısrarcı olmayın. Biraz oynayın, dışarıyı izletin, sonra kucağınızda hafif sallayarak emzirin. Böyle aşmıştım. Belki işinize yarar. Karanlık ortam, sessiz ortam da önemli.
A
Aslı Y.
12 Ocak 2026 08:51
Bu süreçte biberon verdinizmş peki?
A
Ayşegül Ü.
12 Ocak 2026 09:00
Vermedim, anne sütü kaşığı kullandım, o meme reddi yapmıyor. Eğer sütünüz yeterliyse mama vermeyin, sağdığınız sütü de anne sütü kaşığıyla verin. Bu geçici bir süreç, çünkü gece alıyormuş bebeğiniz memeyi. Yani tamamen reddetmiyor aslında. Bir de meme grevi var onu yapıyor olabilir, onu bi araştırın. Diş dönemi de başladığı için damakları hassaslaşıyor bebeklerin o yüzden 3.ayda ciddi bir memede ağlama uzaklaşma oluyor. 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçiyor. Bizde özellikle akşamları artıyordu, en son zıplayarak emziyordum. Geçici bir süreç, yıpratıcı kabul ediyorum ama geçecek inanın. Biraz daha sabır. 🙏🏻🤍
A
Aslı Y.
12 Ocak 2026 11:05
Çok teşekkür ederim ❤️