Meme Reddi
43 görüntüleme
S
Sıla Ö.
11 Ocak 2026 15:58
Merhabalar. Bebeğim henüz 25 günlük. Doğduğu anda bile memeyi çok güzel tutan bir bebekti. Hastanede sabaha karşı sütümün gelmediğini fark ettik. Bunun üzerine mama vermeye başladık. Sütüm 3-4 günde ancak geldi. Geldiğinde de bu kez bebeğim tutmadı. Şırınga, sonda, emzirme danışmanı, ayakta sallanarak emzirme, karanlıkta uykulu emzirme, duş sonrası ten tene emzirme silikon göğüs ucu (Mamajoo markasınınkini ancak biraz büyük gibi geldi lansinoh alsam kolayca emer mi hangi mm olduğunu nasıl anlayabilirim?) vs. her şeyi denedim. Bu sürede sütüm de çoğalmadı sağım yapmaya yeni başladım ancak günde maksimum 20ml geliyor…Sütümü de çoğaltamıyorum. Malum mamalar da pek güvenilir değil bir an önce bırakmak istiyorum. Süt çoğaltmak, meme reddi ve mama markası öneriniz bu konuya çözümünüz var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
E
Esma T.
11 Ocak 2026 16:16
Bende sağımla besliyorum bebeğimi süt arttırmak içinde bestlak damla kullanıyorum bol bol su içiyorum birde maltana var arpa suyu süt arttırmaya yardımcı onu kullanıyorum sütüm artsın diye önceden geceleride sağım yapıyodum işe yaradı 1 ile 5 arası mutlaks sağım yapın fark olur birde biz sma optipro kullanıyoruz gayet memnunum meme reddi içinde tam uykudan hemen hareket ettiği gibi alıp emzirin uyku uyanıklık arasında memeyi emebiliyo bebekler

Seda C.
11 Ocak 2026 17:14
Benim bebeğimde reddediyodu emzik istiyodu 2 aylıkken falan emziği verip kıcağımda sakinleştirip tam gözler giderken emziği alıp memeyi veriyodum ne oldupu anlamayıp emiyodu deneyin belkiişe yarar
E
Esra G. Ç.
11 Ocak 2026 17:17
Ben de ilk 40 gün sütüm gelmiyor sanıyordum halbuki sütüm o kadar çok geliyormuş ki ben farkında değilmişim. Sağım yaparken benim de az geliyordu o yüzden az olduğunu düşünüyordum. O yüzden makineye takılmayın. Sonra 3 aylıkken 1 hafta meme reddi yaşadık. Osmanbey bir videoda bırakın çocuk acıksın zorla vermeyin memeyi diyordu öyle yaptım. Bir de sessiz bir ortamda vermek çok önemli. Bence sizin çocuğunuZun kulakları da iyi duyuyor, çevredeki sesler onun dikkatini dağıtıyordur. Açılmasını bekleyerek sessiz bir yerde emzirin. Sütünüz bol bol gelecektir.
S
Sıla Ö.
11 Ocak 2026 18:07
Sütüm ilk sıktığımda fışkırıyor sonra zor geliyor makineye de gelmeyince olmadığını düşündüm
S
Sıla Ö.
11 Ocak 2026 18:08
Emzik emiyordu artık emziği de pek almıyor her şeyi o kadar güzel emiyor ki benim dışımda
S
Sıla Ö.
11 Ocak 2026 18:09
Sma comfort kullandım ama bu son olaydan sonra pek sıcak bakmıyorum…